Zou u ooit een pil nemen die eens per maand is geboren? Sommige documenten dringen er op aan

 
Anonim

door Meghan Blalock 5 jaar geleden

De standaard eenmaal per dag anticonceptiepil zou binnenkort kunnen worden onderworpen aan verhalen die beginnen met de zin: "Terug in mijn dag

.

"Als een groep Amerikaanse en Zweedse medische onderzoekers iets te zeggen hebben.

Volgens een zojuist uitgebracht rapport in de meest recente uitgave van het Journal of Family Planning and Reproductive Health Care genaamd "Ontwikkel na-sekse anticonceptiepil voor routinegebruik, dring onderzoekers aan", zou een maandelijkse pil na de bevruchting " verwelkomd door "en voordelig voor veel vrouwen over de hele wereld.

Whoa, zou je kunnen zeggen: post- fertilisatie? Als je bent zoals de conservatief leunende politici waar het rapport op is gericht, kan deze uitdrukking je misschien voor de gek houden en je een beetje ongemakkelijk maken over het vooruitzicht van het nemen van dit specifieke soort pil. Volgens de hoofdauteur van het rapport, Elizabeth Raymond, vertalen post-sex anticonceptiva echter niet noodzakelijkerwijs naar "verkeerd" of "slecht".

"We moeten stoppen met het vereren van pre-fertilisatie anticonceptie als een goede zaak, omdat het impliceert dat iets dat werkt na bevruchting slecht is." In feite wees ze erop dat sommige wettelijke methoden van anticonceptie, zoals spiraaltje, kunnen en vaak doen werk na de bevruchting om zwangerschap te voorkomen.

Denkbaar is dat dit soort geboortebeperking de vrouwen absoluut de controle zou kunnen geven over het al dan niet zwanger worden, zonder de saaie planning te hoeven volgen die normaal wordt geassocieerd met anticonceptiepillen (dagelijkse herinneringen, een week vrij om zeker te zijn dat u nog steeds uw periode, geen seks vanwege een vergeten pil, etc.)

"Belangrijk is dat post-fertilisatie methoden de conceptuele en logistieke uitdaging van het nodig hebben om anticonceptie te verkrijgen en te initiëren, vóór het hebben van seks, dat kan ontmoedigend zijn voor zowel vrouwen als mannen, " de auteurs zeggen.