Waarom doelwit niet het nieuwe Buzzy-album van Beyoncé verkoopt

 
Anonim

door Perrie Samotin 5 jaar geleden

Foto: Beyonce.com

Zelfs als je marginaal gelijke tred houdt met de popcultuur, heb je waarschijnlijk wel iets gehoord over Beyoncé's nieuwe titelloze album. (Als dit niet het geval is, zou je je nieuwsbronnen willen herevalueren.) Het baanbrekende digitale record - dat afgelopen vrijdag in het midden van de nacht in het geheim werd uitgebracht - bevat 17 video's en 14 nummers en brak in wezen het internet wanneer mensen hebben er grip op gekregen. En het is niet alleen een hype: het album verkocht in minder dan een week meer dan 618.550 exemplaren - een recordbreker voor Bey. Het lijkt er echter op dat niet iedereen zo enthousiast is als wij, aangezien Target heeft besloten om de CD helemaal niet te verkopen.

Volgens Billboard kondigde de retailgigant eerder deze week aan dat ze hebben besloten om "Beyoncé" in een van haar winkels te vervoeren omdat de superster ervoor koos om het album eerst exclusief in digitaal formaat uit te brengen.

"Bij Target richten we ons op het aanbieden van een breed assortiment fysieke cd's aan onze gasten, en wanneer een nieuw album digitaal beschikbaar is voordat het fysiek beschikbaar is, heeft dit invloed op de vraag en de verkoopprognoses, " zei doelwoordvoerster Erica Julkowski tegen Billboard. "Hoewel er vele aspecten zijn die bijdragen aan onze aanpak en we hebben in het verleden een samenwerking met Beyonce gewaardeerd, zijn we vooral gericht op het aanbieden van cd's die beschikbaar zijn in het fysieke formaat op hetzelfde moment als alle andere indelingen."

In wezen zegt ze dat het geen zin heeft voor Target om de hard-copy schijf in te slaan, omdat iedereen het al heeft (of in ieder geval heeft gehoord.) ITunes is de exclusieve verkoper van het album tot minstens 18 december en de meeste winkels zullen beginnen te ontvangen exemplaren op 20 december - een volledige week na de digitale release.

Natuurlijk heeft Target's waarschijnlijk een zwak voor het feit dat Beyoncé in 2011 samen met de retailer versies van haar schijf "4" met zes extra tracks met alleen maar Target heeft vervoerd. Ze speelde ook in een tv-spot voor de retailer en zei: "Ik heb zo veel in mijn nieuwe album gestopt en alleen Target geeft je alles."

Eerlijk gezegd is Target's houding absoluut geldig, hoewel ze (en andere retailers) beter wennen aan de online directheid van muziek - het wordt alleen maar sterker.

Trouwens, Wal-Mart zal de schijf in voorraad hebben, maar alleen een "schone" versie, natuurlijk.