Waarom dubbele reiniging de nieuwe manier is om je gezicht te wassen

 
Anonim

door stylelindspiration 4 jaar geleden

Imaxtree

Als je ooit het slachtoffer bent geweest van met stal bevlekte kussenslopen of handdoeken die besmet zijn met zwarte mascara, ben je niet de enige. Soms zijn we zo hard als we onze huid van vuil en make-up 's nachts grondig willen verwijderen, maar de realiteit is vaak niet zo piepschuimig. Het antwoord op dit reinigende raadsel? Double-reiniging. Voordat je twee keer naar het gezicht gaat wassen, is het echter belangrijk om op te merken dat we niet de typische sherry-repeat-herhaling bedoelen. Je gezicht te vaak of te abrasief afwassen kan leiden tot een ernstig droge huid, dus om dit te voorkomen, hebben we enkele tips samengesteld om dubbel schoon te worden en de huid zacht en soepel te houden.

Er zit een wetenschap achter. De eerste stap in dubbel reinigen is het gebruik van een op olie gebaseerde reiniger. Hoewel het gebruik van olie om de make-up van je gezicht te tillen misschien contra-intuïtief klinkt, heeft het zelfs geweldige reinigende eigenschappen. Reinigingsoliën zorgen voor de solubilisatie van op olie gebaseerde producten (zoals foundation en mascara) om alle "gunk" uit je poriën te helpen verwijderen. De redenering voor dubbele reiniging zit echter allemaal in de chemie van olie en water; aangezien de achtergebleven olie niet weggespoeld kan worden met gewoon water, is een schuimreiniger nodig om het vuile werk te doen. Als u geïnteresseerd bent in het nemen van de olie-cleanser duik, dan is Clinique Take Day Day Cleansing Oil een uitstekende keuze. Je kunt het recht op een droog gezicht aanbrengen met een wattenschijfje, net als een make-updoekje. Voor het beste resultaat, laat de olie een minuut of twee bovenop je make-up zitten voordat je deze afveegt, zodat deze zich echt in je huid kan nestelen. Als je klaar bent, veeg je af en gooi je.

Crèmespoeling is even effectief. Als de gedachte aan het gebruik van oliën je nog steeds alarmeert, probeer dan eerst een crème reiniger. Estee Lauder Take It Away Makeup Remover Lotion is een geweldige optie die op waterbasis is en vrijwel elk spoor van make-up wegveegt. Breng het aan zoals je de reinigingsolie zou doen: bovenop je make-up. Laat het ten slotte zitten en veeg het weg met wattenstaafjes. Een andere, minder dure versie is de beproefde Cold Cold Cream. Er is een reden dat het een nietje was in het medicijnkastje van je oma en het is nog steeds in de buurt!

Een vervolgreiniger is de sleutel. Het onderwerp hier is immers dubbele zuivering. Kies voor een gezichtsreiniging die zacht en toch effectief is wanneer u een reinigingsproduct na een creme of olie-reiniging gebruikt. Harde, zeepachtige reinigingsmiddelen drogen uit en kunnen de vochtinbrengende voordelen wegnemen die je zojuist hebt opgedaan in stap één van je nieuwe reinigingsroutine. Probeer Shiseido IBUKI Gentle Cleanser om het werk af te maken.

Vergeet de moisturizer niet. Terwijl reinigingsoliën en crèmes helpen om de huid te hydrateren, kunt u de relevante na-reinigingsstap die echt helpt om vocht in uw huid te herstellen, niet overslaan. Probeer Murad Resurgence Age-Balancing Night Cream voor een supergladde teint.