Waarom zijn vrouwen aangetrokken tot schokken?

 
Anonim

door Liv Kelleher 4 jaar geleden

Op een bepaald moment hebben we allemaal geprobeerd om de wetten van aantrekking te begrijpen en consequent tekort te komen. Heb je een bepaalde schoonheid die je niet lijkt te schokken, ook al weet je dat hij niet goed voor je is? Vindt u uzelf altijd aangetrokken tot het type van de slechte jongen en vindt u degenen die u behandelen ook leuk? Maak je geen zorgen. Je bent niet in de minderheid, niet op een afstand.

Zoals de klinische psychiater Richard A. Friedman in zijn New York Times- artikel 'I Heart Unpredictable Love' uitlegt, werken onze hersenen aan een op beloning gebaseerd circuit. We hunkeren naar beloningen, zoals geld, eten en seks. Hoe minder we die beloning ontvangen, hoe meer we het willen, vandaar dat de reden om hard te werken, werken als een charme wordt.

Vrouwen voelen zich aangetrokken tot mannen die niet al te aardig of lief zijn, want wanneer we uiteindelijk beloond worden met aandacht, genegenheid of seks, is die beloning "onverwacht, waardoor deze bijzonder krachtig en aanlokkelijk is voor ons brein", schrijft Friedman.

Nog een kenmerkende schokken bezitten die vrouwen naar zich toe trekt? Onvoorspelbaarheid. Als je niet zeker weet hoe een partner - of iemand van wie je geïnteresseerd bent - aan je denkt, is het niet leuk, maar het voegt ook een gevoel van opwinding toe aan de achtervolging.

Het lijkt op het idee om beloond te worden - als een persoon onverschillig tegenover je lijkt terwijl je jeuk om in zijn bed te springen, voelt de voldoening van het (tijdelijk) temmen van het beest geweldig. Tot de ochtend erna, toen hij zijn voorheen aanhankelijke zelf in de steek liet en zijn positie als de bewoner van de strijd in jouw leven opnieuw opnam.

Foto: elitedaily.com

Onvoorspelbare beloningen produceren meer dopamine in de hersenen dan verwachte beloningen en meer dopamine betekent meer plezier. De hoogtepunten zijn hoger en de dieptepunten zijn lager, en die achtbaanrit van emotie wordt vaak verward met sterke gevoelens van aantrekkingskracht of liefde. We hebben het idee gehoord dat grote, epische liefde tumultueus kan zijn, maar in de meeste gevallen is wat je voelt niet echt liefde, maar kunstmatig genot dat wordt geproduceerd door dopamine.

Sommigen hopen op de hopeloze romantici die er zijn - mooie jongens eindigen niet altijd als laatste. Misschien zit je vast in een idioot met sleur, maar dat betekent niet dat je er een krijgt. Als het gaat om langetermijnrelaties, hebben zowel mannen als vrouwen minder last van fysieke looks en ervaren ze 'coolheid' en zoeken ze naar belangrijkere, blijvende eigenschappen, zoals intelligentie, vriendelijkheid en humor. Het is dus geen slechte zaak dat al je forays met het sexy jerk-next-store-einde eindigen. Soms moet je veel kwaad doorstaan ​​om het goede te bereiken.