Bekijk Dean Sheremet Make Us Gourmet Grilled Cheese

 
Anonim

door StyleCaster 3 jaar geleden

In deze aflevering van Midnight Snack voelt onze gastheer Samantha Lim aangeschoten en hongerig. Gelukkig komt chef-kok Dean Sheremet langs om haar een luxe gegrilde kaas voor te bereiden die perfect is voor de gelegenheid. Kijk hoe je het kunt maken in de video hierboven en probeer er een voor jezelf te maken de volgende keer dat je zoemt.

Gruyère Gegrilde kaas met vijgenjam en appel

ingrediënten

2 eetlepels boter, verzacht tot kamertemperatuur
2 sneetjes brood naar keuze
2 tot 3 eetlepels vijgenjam
2 ons Gruyère-kaas, geraspt en op kamertemperatuur bewaard
½ Granny Smith-appel, gesneden 1/8-inch dik
2 gram scherpe witte Cheddar, geraspt en op kamertemperatuur gehouden

Instructions

  1. Verwarm een ​​10-inch sauteerpan op middelhoog vuur. Smelt 1 eetlepel boter in de pan tot het begint te schuimen, ondertussen verspreid een gelijkmatige laag jam aan één kant van de twee sneetjes brood.
  2. Voeg de eerste plak toe aan de gesmolten boterjam van de jam omhoog; voeg de Gruyère toe en waaier de appels op de kaas.
  3. Voeg de cheddar toe op de appelschijfjes en bedek hem met de andere boterham met de jamkant naar beneden. Verdeel de resterende boter gelijkmatig over de buitenkant van het bovenste sneetje brood.
  4. Druk met een spatel de boterham in de pan om gelijkmatig te bruinen.
  5. Kook 2 tot 3 minuten. Controleer de gaarheid: het brood moet goudbruin zijn. Draai en blijf 2 tot 3 minuten langer koken tot de sandwich aan beide kanten knapperig en bruin is. (Als het te snel bruin begint te worden, zet dan de vlam dicht.)
  6. Snijd en serveer onmiddellijk.