Kijk hoe chef-kok Jesse Schenker een geroosterde bloemkoolomelet bereidt

 
Anonim

door StyleCaster 3 jaar geleden

Als je ooit naar een chique cocktail-evenement bent geweest, heb je waarschijnlijk geprobeerd een maaltijd te maken van die hors d'oeuvres die worden doorgegeven - en mislukte jammerlijk, alleen om hongerig naar huis terug te keren. De volgende keer dat dit gebeurt, probeer dan deze vullende, vezelrijke, geroosterde bloemkoolomelet van Jesse Schenker, de chef achter de New Yorkse restaurants Recette en The Gander, op te kloppen. Bekijk de video hierboven voor een visuele gids en volg het onderstaande recept voor een eenvoudige, bevredigende maaltijd.

Geroosterde bloemkool Frittata

ingrediënten

1 grote heirloom tomaat, in blokjes gesneden
1 sjalot, dun gesneden
1 bos koriander, gehakt
1 grote handvol rucola
1 snuifje gerookte paprika
Kosjer zout
Peper
1/2 kop bloemkool, gehakt
4 eieren
1 bal burrata
2 kopjes extra vierge olijfolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 375 graden C. Combineer tomaat, sjalot, rucola en koriander in een middelgrote mengkom. Breng op smaak met paprika, zout en peper.
  2. Roer in een pan met anti-aanbaklaag bloemkool met olie tot een laag; roosteer bloemkool 20 minuten of tot ze goudbruin zijn. Bloemkool uit de oven halen en op het rooster laten rusten om overtollige olie af te tappen.
  3. Klop in een aparte kom 4 eieren tot een zachte consistentie. Combineer eieren, lepels burrata en bloemkool in de pan met anti-aanbaklaag. Bak in de oven gedurende 8 tot 10 minuten of totdat het naar wens is gedaan.
  4. Haal de pan uit de oven en schuif de frittata op de snijplank. Schep het tomatenmengsel over de bovenkant naar wens. Breng op smaak met zout, peper en een scheutje olijfolie.