Overgang naar de herfst met 5 leuke haarkleurideeën

 
Anonim

door Aly Walansky 4 jaar geleden

Imaxtree

Naarmate de seizoenen veranderen, beïnvloedt mode zowel onze garderobe als ons haar. Wat we dragen is veranderen van levendige kleuren en lichte luchtige materialen, naar meer aardachtige kleuren en zwaardere vezels, als gevolg van de verandering in het weer. We voegen dimensie, rijkdom en warmte toe aan onze haarkleur en stijl, om huidtinten en de nieuwste herfstmode te complimenteren.

Seizoensgebonden haarkleurtrends gaan niet alleen om het toevoegen van felle kleuren. "We voegen warmte en diepte toe aan de kleur van onze klanten om hun huidskleur en wintermode beter te complimenteren", zegt Megan Thompson, lid van Alterna Haircare Creative Team. "Onze herfstkleurtrends zijn geïnspireerd op de verandering in de omgeving tijdens het seizoen. Ons kleurenpalet is afgeleid van tonen in de natuur, pompoensinaasappelen, warm goud, appelrood en karamelbruin, "zegt Thompson. We veranderen de haarkleur om huidtonaliteit te complementeren door de veranderingen in de seizoenen. Door het haar levendigheid en warmte te geven, worden de huidtinten rijker en worden de koudere weermodes beter.

lowlights
Ombre en hoogtepunten zijn zo afgelopen seizoen, zegt Jim Clinton van Pierre Michel Salon, die de afgelopen vijf jaar deel uitmaakte van het haarteam voor The Today Show . Tegenwoordig voegt hij lowlights toe om het gezicht te omkaderen en zijn cliënten dichter bij hun natuurlijke kleur te brengen. Zijn blonde klanten worden goudkleurig. Voor donkerbruine tinten accentueert hij de natuurlijke kleur door het haar te glazuren met rijke gouden en kopertinten.

Ga rood
Dieprode kleuren komen terug voor de herfst, dus ga voor een dieprode kleur of een dieprode met lichtere rode tinten die het gezicht omlijsten, zegt Nikki Gilmartin van Pierre Michel Salon. Rose gold is dit seizoen een populaire kleurentrend, vooral voor natuurlijke roodharigen, zegt celebrity hairstylist Julien Farel. Deze elegante kleur kan er geweldig uitzien op alle huidtinten als deze goed wordt gedaan.

Voeg wat contrast toe
Voor blondines is contrast een duidelijke herfsttrend! Je kleurtint vervaagt, zodat je huidskleur niet langer overeenkomt met die blonde strandkleur, zegt Gilmartin. Als je van nature lichtblond bent, voeg dan een paar lowlights toe. Als je van nature donkerder blond bent, voeg dan minder highlights toe dan normaal en laat je donkere kleur doorkijken. Door uw haar meer contrast te geven, verlengt u de tijd tussen uw onderhoudsafspraken al omdat wortels gemakkelijker worden opgenomen wanneer ze beginnen binnen te komen. Een kleurveilige shampoo is altijd een duidelijk gegeven om te voorkomen dat uw kleur vervaagt en met blondines een masque is altijd handig, zoals Kerastase Chroma Reflect om je haar gezond te houden na kleur en om je blonde gezond, glanzend en lichtgevend te maken!

Het mengen van bruine tinten zal dit najaar erg populair zijn, zoals de nieuwe kleur op Marion Cotillard, zegt Farel. Het gebruik van verschillende browns in de schaduw is populair bij vele beroemdheden en geeft een knusse uitstraling aan het haar, terwijl het ons herinnert aan de veranderende kleuren van de herfstbladeren.

Neem ombre voor een leuke draai
Omgekeerd ombre met pastelkrijt is een trend die op elke leeftijd kan worden gedragen en bevat modieuze pastelkleuren om een ​​omgekeerd ombre-effect te creëren, zegt Farouk Systems Creative Artist Shawnee Heltsley. De beste kleurencombinaties zijn Bubblegum Pink Reverse Ombre (pastelroze gemengd met een pure roze kleur) of Aqua Ombre (pastel mint gemengd met echte groenblauw en pastelblauw). Eerste timer? Voer een test uit door de omgekeerde ombre pastel-look op extensions te proberen.