Test je 'Seinfeld' Smarts! 5 verrassende feiten over de show

 
Anonim

door Fox News Magazine 4 jaar geleden

Er bestaat bijna niet zoiets als een informele fan van "Seinfeld". Niet alleen verslinden de meeste kijkers herhalingen als Junior Mints van een ziekenhuisautomaat, maar de meerderheid is geobsedeerd door de verschrikkelijke details van elk moment van de show.

Niet dat daar iets mis mee is!

Nu, 25 jaar nadat de pilot debuteerde op 5 juli 1989, wordt "Seinfeld" nog steeds algemeen beschouwd als een van de beste sitcoms aller tijden. Het was het soort show dat het publiek omhelsde met de warme, vertrouwde omhelzing van een Gore-Tex-jas en niet liet gaan totdat ze vol ongebreideld enthousiasme waren - een indrukwekkende prestatie voor elke serie, laat staan ​​een show over niets.

Ter ere van het zilveren jubileum van de show hebben we 10 weinig bekende weetjes van "Seinfeld" trivia verzameld om zich te internaliseren, na te denken en vervolgens te spugen bij vrienden zoals Kramer na een slok Jerry's verwende melk.

Yada yada yada, hier zijn 5 dingen die je misschien niet wist over "Seinfeld":

De première-aflevering van het derde seizoen, 'The Note', is de enige aflevering met teksten over het thema 'Seinfeld'. Op specifiek verzoek van Jerry Seinfeld werden scat-achtige vrouwelijke vocalen toegevoegd door componist Jonathan Wolff, die ook de volgende twee afleveringen op dezelfde manier scoorde. Maar Seinfeld of Wolff brachten het productiebedrijf niet van tevoren op de hoogte, en de bazen van Castle Rock Entertainment waren niet blij toen ze het nieuwe nummer in de uitzending van de aflevering hoorden. ("Het was geen positieve reactie", herinnerde Wolff zich.) Wolff moest vervolgens de jazzachtige teksten in de volgende twee afleveringen bewerken.

Die-hard fans van "Seinfeld" weten dat Jerry Stiller niet de eerste acteur was die Frank Costanza uitbeeldde; John Randolph (hieronder) speelde de vader van George in de eerste verschijning van het personage (hoewel zijn scènes later opnieuw werden gefotografeerd met Stiller voor syndicatie). Toen Stiller aan boord kwam, wilde hij dat Larry David een meer milquetoast-echtgenoot zou spelen (zoals Randolph deed) als aanvulling op Estelle Harris 'luidruchtige beeld van George's moeder. Maar omdat hij vreesde dat hij ontslagen zou worden omdat hij iets meer bijdroeg dan zijn voorganger, besloot hij om tijdens de repetities meteen terug te gaan naar Estelle, tot grote vreugde van de ploeg van de show.

De laatste grap in 'The Parking Garage', waarin de auto van Kramer niet start nadat het viertal eindelijk zijn parkeerplaats heeft gevonden, was volledig onbedoeld. "Het oorspronkelijke einde was dat we rond reden, en we konden de uitgang niet vinden, " herinnerde Julia Louis-Dreyfus zich. "We zouden in de auto klimmen en gaan. En toen we dat deden, kon Michael [Richards] de auto niet starten. Het zou eigenlijk niet starten. Het was alsof God ons eigenlijk een beter einde had gegeven aan het script. We lachten zo verdomd hard dat als je naar die aflevering kijkt, je kunt zien - ik denk dat Jason en ik op de achterbank zitten, en onze hoofden dobberen, proberen onze hysterische lach te stoppen, proberen het onder controle te houden terwijl de camera's running.”

John O'Hurley, die de excentrieke kledingmagnaat J. Peterman speelde in de seizoenen zes tot en met negen, werd een partner in de echte J. Peterman Company nadat "Seinfeld" was geëindigd. Het bedrijf bestond al jaren vóór "Seinfeld", maar dankzij de ongeoorloofde karakterisering van J. Peterman, steeg de verkoop in de late jaren 90 en Peterman raakte bevriend met O'Hurley. Nadat het bedrijf ergens rond de millenniumwisseling (of 'Newmannium') failliet ging, nam Peterman contact op met O'Hurley voor hulp bij het doen opleven van het merk, en O'Hurley heeft ooit in de raad van bestuur gezeten sinds.

Op het moment van de finale waren er precies een dozijn granen in Jerry's over-the-sink-kast: Honingraat, Frosted Shredded Wheat, Grape-Nuts, Honey-Nut Shredded Wheat, Waffle Crisps, Shredded Wheat (Spoon Size), Honey Bunches van Oats, nog een doos Frosted Shredded Wheat, Bits'N'Pieces, Blueberry Morning, Golden Multi-Grain Flakes en Froot Loops.

Ga voor meer verbazingwekkende feiten over Seinfeld naar Fox News Magazine!

MEER van Fox News Magazine
10 dingen die je niet wist over 'Breaking Bad'
10 dingen die je niet wist over 'vrienden'
10 dingen die je niet wist over 'Happy Days'