Street Artist Bradley Theodore: 'Mode laat mensen kunst worden'

 
Anonim

door Meghan Blalock 5 jaar geleden

Je hoeft geen geleerde te zijn om te weten dat een straatkunstenaar die ervoor kiest om een ​​kleurrijk portret van Karl Lagerfeld te schilderen, starend in de ogen van Anna Wintour, een soort van preoccupatie heeft met mode. Maar (zoals gewoonlijk) is er meer in het verhaal dan op het lijf geschreven: een vreemde gang van zaken leidde de in New York gevestigde kunstenaar Bradley Theodore ertoe het werk in kwestie te creëren.

"Ik was geïnspireerd. Alles kwam gewoon samen. Ik dacht aan Karl en Anna, hoe deze twee de laatste positie zijn van degenen die er vanaf het begin zijn geweest. En ik wist dat ik ze samen moest schilderen. '

En de manier waarop mode en kunst met elkaar verweven zijn tweerichtingsverkeer, benadrukt Bradley. Hij is sinds 2001 straatartiesten en heeft zich voor een groot deel van zijn werk laten inspireren door de modewereld. Onlangs voltooide hij een project in Isetan, een luxewinkel in Tokio, en werkte hij samen met merken als Espirit en Swarovski, maar er is ook iets te zeggen over de rol die kunst speelt in de mode.

Voor zijn volgende project onthulde Bradley exclusief aan StyleCaster dat hij een denkbeeldig gesprek schildert tussen twee machtige vrouwen die tegelijkertijd leefden maar elkaar nooit ontmoetten: Coco Chanel en Frieda Kahlo. "Stel je het gesprek voor dat die twee zouden hebben, " legt Bradley uit. "Ze zouden beste vrienden zijn. Het is opwindend voor mij om te dromen van wat er zou gebeuren. "

Bekijk hieronder het nog nooit eerder vertoonde schilderij!

Je kunt Bradley Theodore hier op Instagram volgen!