Een site om te zien: StyleSaint biedt high-end mode tegen normale prijzen

 
Anonim

door Meghan Blalock 5 jaar geleden

Hier in de buurt zijn we eindeloos gefascineerd door de wijde wereld van online winkelen en het lijkt erop dat elke week een gloednieuwe e-commercesite met zich meebrengt om geobsedeerd te zijn. Omdat het bijhouden van alles een epische prestatie is, hebben we besloten om elke week 'A Site To See' toe te voegen, met de nadruk op een coole retailwebsite die je zeker wilt bookmarken. Deze week: een site voor sociaal delen en e-commerce genaamd StyleSaint.

Waarom zou u een bladwijzer maken: als u, zoals wij, de hele "betaal $ 15 voor een shirt dat ongeveer een maand meegaat" van de mode, vermoeit, dan wilt u misschien StyleSaint overwegen , een nieuwe e-commerce site met een volledig nieuw productieproces voor de detailhandel, waarmee ze hoogwaardige, lokaal ontworpen kleding tegen ongelooflijk toegankelijke prijzen kunnen verkopen.

"We omzeilen alle tussenhandelaars, markups en poortwachters, en we brengen onze kleding, die lokaal in Los Angeles wordt gemaakt, rechtstreeks naar onze community tegen groothandelsprijzen", vertelt medestichter en hoofdontwerper Allison Beal aan StyleCaster. "Dus we bouwen het merk anders op: we hebben het van onderop kunnen opbouwen in plaats van een top-down perspectief."

In termen van de leken: "We geloven in een terugkeer naar tijdloosheid, en aan die snelle mode komt een einde, " zegt de CEO van het merk, Brian Garrett . "Mensen willen geen wegwerpartikelen. Deze beweging van boer tot bord in voedsel gebeurt ook in kleding. "

Hoe het werkt: wat Beal betekent door het bedrijf te beschrijven als een 'bottom-up'-merk, is dat Beal en haar team, in tegenstelling tot veel ontwerpers en labels die kleding produceren op basis van hun eigen inspiratie en creatieve idealen, hun ontwerpen baseren op wat hun consumenten willen, het sociale gemeenschapsaspect van StyleSaint controleren om te zien waar hun klanten nu van houden.

"We zijn een sociale gemeenschap zolang we er zijn geweest", legt Beal uit. "We noemen ze de Saint Society - een wereldwijde gemeenschap van meisjes die houden van mode en passie hebben voor mode. Ze plaatsen hun moodboards en we halen er inspiratie uit, en we hebben zojuist [onze eerste] collectie vrijgegeven op basis van die inspiraties. "

"We kunnen in realtime luisteren en een product ontwerpen als antwoord, " voegt Garrett toe. "Mensen praten veel over webgevoelig ontwerp; we hebben echt een kledingmerk dat dat doet, met een wereldwijde digitale moodboard van 65.000 meisjes over de hele wereld. "

Beal en haar team houden de inspiratieborden van de StyleSaint-community nauwlettend in de gaten en om de zes tot acht weken ontwerpt ze een collectie op basis van die boards. Ze neemt de ontwerpen mee naar de StyleSaint-fabriek in LA - die ook ontwerpen maakt voor chique merken als The Row, Rag & Bone en Maison Martin Margiela - en ziet toe op het productieproces. Vervolgens worden de kledingstukken rechtstreeks van de fabriek naar de consument verkocht, waarbij het standaardwinkelproces wordt overgeslagen. (Zo kan ze 100% Italiaanse zijden camisoles verkopen voor $ 42.)

Het verhaal achter de naam: "We geloven echt dat we een revolutie ontketenen in de manier waarop vrouwen mode consumeren, " legt Beal uit. "We redden ze van een markt die vrouwen verdeelt die zich high-end namen kunnen veroorloven van mensen die dat niet kunnen. We bieden die hoogwaardige kwaliteit aan iedereen aan. "

Check It Out: StyleSaint.com