Moet je verdubbelen op eiwitten om af te vallen?

 
Anonim

door Elizabeth Narins, Women's Health 5 jaar geleden

Drink je eiwitshakes op, dames.

De meeste gewichtsverliesplannen hebben één ding gemeen: minder eten. Maar nieuw onderzoek suggereert dat meer eten vetverlies kan stimuleren, meer eiwit. Dieers die hun eiwitinname verdubbelen verliezen meer vet en behouden meer spiermassa dan mensen die de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid eten, volgens een nieuwe studie gepubliceerd in The FASEB Journal.

In het onderzoek volgden 32 mannen en 7 vrouwen een 31-dagen dieet met gewichtsverlies dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (RDA) van eiwitten, tweemaal de RDA, of driemaal de RDA bevatte. Aan het einde van de studie was iedereen ongeveer evenveel gewicht kwijt (gemiddeld 2, 7 tot 3, 5 pond). De mensen die dubbelde op eiwit verloren echter het meeste vet; het bedroeg ongeveer 70 procent van hun totale gewichtsverlies. Voor degenen die driemaal de RDA aten, was 63, 6 procent van hun gewichtsverlies het gevolg van vetverlies. En de mensen die de aanbevolen hoeveelheid eiwit aten deden het ergste: slechts 41, 8 procent van hun gewichtsverlies was afkomstig van vet.

Onderzoekers zeggen dat het eten van eiwitten de snelheid kan verhogen waarmee je lichaam herstelt en nieuwe spieren opbouwt na je training - en dat is maar goed ook, want hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je lichaam in rust verbrandt. Het probleem is dat het eten van te veel eiwitten (driemaal de RDA of meer) dit proces lijkt te vertragen. Niemand weet precies waarom, zegt Gerald Weissmann, hoofdredacteur van The FASEB Journal en hoogleraar geneeskunde aan de New York University School of Medicine. (Hij was niet betrokken bij het onderzoek.)

Dus hoeveel eiwit moet je eten om af te vallen? Vermenigvuldig uw gewicht met 0, 36 voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid proteïne (in grammen) die u zou moeten consumeren. Verdubbel dan dat nummer. Dat is ongeveer 110 gram eiwit per dag voor een persoon van 150 pond of iets meer als je zwanger bent, borstvoeding geeft, superactief bent of ouderen bent. (Ontdek hier hoeveel gram eiwit er te vinden is in kip, vis, kaas en meer.) Zorg ervoor dat je ook koolhydraten en vet snijdt terwijl je bezig bent. Anders eet je in het algemeen meer calorieën - een trefzeker recept voor gewichtstoename.

* Dit verhaal is oorspronkelijk gepubliceerd op WomensHealth.com.