Rolmodellen: 10 vrouwen waarvan carrières (en stijl) we bewonderen

 
Anonim

door Kelly 7 jaar geleden

Aangezien de mode-industrie overloopt van zowel ambitieuze als waanzinnig chique vrouwen die weten wat ze willen, wanneer ze het willen, en hoe ze het kunnen krijgen - onmiddellijk - was het erg moeilijk om een ​​lijst te krijgen van mijn belangrijkste vrouwelijke carrière- en stijlrol modellen. Er zijn Creative Directors, entrepreneurs, CEO's en Vice Presidents die een aantal van de krachtigste internationale bedrijven runnen, allemaal terwijl ze goed uitgerust zijn in de Alaa-hakken van volgend seizoen, mag ik toevoegen. Wat ik zou geven om zelfs een minuut lang een van hun stijlvolle hersens te kiezen!

Klik hierboven om de verhalen terug te krijgen over enkele van de best geklede machthebbers in het modegame. Naar wie kijk je het meest op?

Jenna Lyons, President en Executive Creative Director J.Crew
Een paar maanden geleden veroorzaakte Lyons behoorlijk de controverse toen ze verscheen in een afbeelding uit de J.Crew-catalogus die de teennagels van haar zoon schilderde - hijgend - roze! En daarom houden we van haar: na ongeveer twintig jaar in de rij bij de top van een van Amerika's bekendste merken te hebben gestaan, was dit de eerste keer dat ze ooit opmerkelijke aandacht kreeg in het publieke oog, zij het onbedoeld. Lyons is carrière-gericht en bescheiden gebleven, in tegenstelling tot vele anderen in de mode-industrie die betoverd zijn door de allure van reality-televisie en dergelijke. Als het gaat om haar persoonlijke stijl, is Jenna praktisch het poster-kind voor de dag / nacht-mix die J.Crew de laatste jaren zo populair heeft gemaakt. Belangrijkste voorbeeld? Het tonen van de Met Ball in een vloeroverdragende gevederde jurk met een trui met v-hals op de top.

Linda Fargo, Senior Vice President, Fashion Office en Store Presentation, Bergdorf Goodman
Ik vergelijk mijn bezoeken aan Bergdorf met het bezoeken van museumstukken; alles van de ramen op de stoep tot de koopwaar binnen is onberispelijk samengesteld. De vrouw om dit te bedanken? Linda Fargo. Sinds ze bij het bedrijf werkt sinds 1996, is het alsof ze de magische sleutel vasthoudt voor welke trends elk seizoen in een van 's werelds beste warenhuizen worden gebracht. Fargo is de ultieme trendsetter, en dit wordt ook weerspiegeld in haar eigen stijl - denk aan gedurfde kleuren, statementaccessoires en dat slanke kapsel dat je vanaf tien kilometer afstand kon zien.

Natalie Massenet, oprichter, Net-a-Porter
Heb je ooit last gehad van een van die plotselinge, midden van de nacht verlangens om een ​​paar Miu Miu's online te bestellen? Je kunt Natalie Massenet daarvoor bedanken, de vrouw, die midden in de dot-com crash van weleer, een geniale geniale ervaring meemaakte om via Net-a-Porter luxe shopping op het World Wide Web te introduceren. En god zij dank; hoe anders zouden de vrouwen in het middenamerikaanse Midden-Amerika ooit wat Balmain en Isabel Marant te pakken kunnen krijgen? De ondernemende Massenet was ook de eerste om haar e-shop te ondersteunen met een hypermodern virtueel tijdschrift, een waarin ik nu verslaafd ben aan het doorklikken elke week. Wat haar persoonlijke stijl betreft, heeft Massenet zich meester gemaakt van power-dressing, erin geslaagd om nooit, er nooit frumpy uit te zien, maar altijd een (welgestelde) stap vooruit.

Daniella Vitale, Executive Vice President en Chief Women's Merchant, Barneys
Voordat Daniella Vitale eind vorig jaar werd benoemd tot lid van de topfuncties bij Barneys, had hij tijd gediend als president van Gucci America, Merchandise Manager voor Ferragamo America en VP of Wholesale bij Giorgio Armani America. Indrukwekkend, toch? Zoals je zou verwachten, heeft Vitale een meer dan aanwezige aanwezigheid over haar die doorschijnt in haar simplistische en slanke power-garderobe.

Desirée Rogers, CEO, Johnson Publishing Company
Je kent haar misschien als de voormalige secretaris van het Witte Huis van president Obama, degene die de hitte op zich nam voor dat hele paniekongeval met staatsdiner, wat uiteindelijk resulteerde in haar ontslag. Niet alleen houden we van Desirée omdat we het probleem met gevoel en charme tegemoet zien, maar we geven de vrouw ook belangrijke rekwisieten voor het dragen van Comme des Garçons in het Witte Huis. Rogers liet nooit een kleine tegenslag haar in de weg lopen, ze sprong meteen overeind en gebruikte haar kleermakersoog als CEO van Johnson Publishing Company, een bedrijf in Chicago dat Ebony en Jet publiceert .

Angela Ahrendts, CEO, Burberry
Op een dag zou ook ik graag die drie letters zien die naast mijn naam staan, maar voorlopig zal ik plaatsvervangend moeten leven via Angela Ahrendts, die onstuimige dame naast Christopher Bailey op de bovenstaande foto - de CEO van Burberry - geen probleem of iets anders. Ze komt uit een klein stadje in Indiana en baant zich een weg door posities bij Donna Karan, Henri Bendel en Liz Claiborne tot ze in 2006 de vijver overstak. Sindsdien is Andrendhts verantwoordelijk voor het omzetten van Burberry in de technologische en modieus vooruitstrevende luxebusiness. vandaag. Ik zou haar persoonlijke stijl omschrijven als klassiek met een twist, altijd chique kijkend in een greppel of pak, maar nooit saai.

Sarah Rutson, modedirecteur , Lane Crawford
Als ik een internationale energiespeler in de mode zou moeten noemen, zou het Sarah Rutson zijn, de vrouw die verantwoordelijk is voor de aankoop van een van China's grootste en meest geavanceerde warenhuizen, Lane Crawford. Bekend om het introduceren van nichemerken zoals Acne en Rick Owens in de winkelketen, is Rutson ook een sensatie op straatniveau geworden, waarbij ze haar eigen persoonlijke draai gaf aan de trends van het moment met haar mix-en-match-ensembles.

Lynn Yaeger, mode-columnist
Ik heb het geluk gehad om Lynn Yaeger in Greenwich Village rond te zien lopen in haar excentrieke outfits (denk lagen op lagen van Junya en Comme), fel oranje bob en pop-achtig gezicht nu ongeveer drie keer, en elke keer heb ik stopte en nam een ​​moment om gewoon met ontzag te kijken. In 2008 werd Yaeger abrupt ontslagen van haar 30-jarige positie in de Village Voice, waar ze bekend stond om haar verfrissende, eerlijke modekolom, Elements of Style ( later omgedoopt tot Frock Star) . Sindsdien heeft Yaeger haar horizon verruimd, door bij te dragen aan The Magazine van de New York Times, Vogue, New York Magazine en de blog Full Frontal Fashion .

Amanda Brooks, VP, Women's Fashion Director, Barneys
Amanda Brooks heeft vrij veel cv, met een stint als creatief directeur bij Tuleh, bijdragen aan Vogue, evenals een gepubliceerd boek, I Love Your Style: hoe je je persoonlijke stijl definieert en verfijnt . Dus, het is geen wonder dat Barneys haar opschepte toen het bedrijf aan het begin van dit jaar die hele uitvoerende switcheroo onderging. Brooks is al lang vereerd als een stijlicoon, en mengt haar luxe, uptowngevoeligheid met een scherp oog voor opkomende trends.

Ikram Goldman, eigenaar, Ikram, Chicago
Als ik ooit de kans krijg om Chicago te bezoeken, zal de gelijknamige winkel van Ikram Goldman mijn allereerste stop zijn. Niet alleen staat ze bekend om het oprichten van een legendarische winkelketen zoals Azzedine Alaïa en Rodarte - die ene geschilderde witte Jason Wu-japon die mevrouw O droeg aan de inaugurele bal? Het heeft de naam Ikram helemaal, gezien het feit dat ze de afgelopen jaren als niet-officiële styliste van de First Lady fungeerde als aanvulling op haar dagelijkse baan.

Kirsten Dunst behandelt Elle, is cool met snaggle tooth