Maak de robuuste knoop aan die zichtbaar is tijdens de NYFW-show van Vera Wang

 
Anonim

door Victoria Moorhouse 4 jaar geleden

Imaxtree

De zoektocht naar een uitvoerbare punky updo is voorbij. Backstage bij Vera Wang haarstylist Paul Hanlon voor Bumble and Bumble, leidde zijn schoonheidsteam in het creëren van een cool meisje, een ruige knoop als aanvulling op de herfst / winter 2015 collectie - een gestructureerd kapsel dat bij de sfeer van haar collectie past bij een T.

"We geven het haar het gevoel dat ze gisteren net de shows hebben gedaan en dan doen we het haar. We proberen het haar te laten verouderen zodat het eerder aan het einde van de dag aanvoelt dan aan het begin, "legde hij uit.

In plaats van het haar van de modellen in een slicked back of whimsical bun te draaien (wat precies het tegenovergestelde is van waar de stylisten voor gingen), werkte Hanlon voor een stijl die een 'mannelijk element' had en eruitzag als de wind het ving.

Om dit te bereiken, prepareerde hij het haar met de Bumble en stuntelde Thickening Hairspray en droogde het ruw met de handen zodat het haar textuur kon aannemen. Dit was zo gedaan dat toen ze het terugtrokken, het niet te glad was en er een beetje ongelijk uitzag.

Vervolgens pakte hij een krultang en krulde alleen het allerhoogste gedeelte van het haar - van de wortels tot ongeveer vijf centimeter langs het haar. Met behulp van de Bumble en Bumble Sumo Tech, Hanlon werkte het in de wortels helemaal door het haar om het een beetje vettig te laten lijken, maar ook om een ​​lichte greep te krijgen.

Nadat hij het haar lichtjes had geschud, creëerde hij een klein, maar niet te perfect onderdeel en trok het haar terug in een lossere paardenstaart in het midden van het hoofd. Om een ​​zachtheid en een randachtig element voor het kapsel te creëren, styliseerde hij het kleine, baby- of gebroken haar rond de haarlijn. "Wanneer je het terugtrekt, valt het niet weg omdat het schoon is. Het heeft ook een beetje stijfheid. Het is een mix van klei en was, "legde hij uit.

Hij verdeelde de paardenstaart in twee delen, rolde de ene kant naar boven en bond hem in het elastiek, en speldde hem terug zodat hij veilig was. Hij nam de overgebleven sectie en deed hetzelfde. "Ik wil niet dat het eruit ziet als een gekronkeld knotje dat achterop zit. Ik wil dat het eruit ziet alsof ze gisteravond in het haar hebben geslapen, 'legde hij uit. Het haar werd vervolgens met een haarlak geplaatst en lichtjes geborsteld, zodat het niet knapperig werd of er uitzag.