Onze redacteuren delen hun favoriete boeken aller tijden

 
Anonim

door Perrie Samotin

28 aandelen

4 jaar geleden

Er gaat niets boven het gevoel dat ontstaat door het lezen van een echt, werkelijk uitstekend boek. Iemand wiens literaire kracht zo sterk is dat je je metrohalte mist, opblijft tot de dageraad verslindt, of een schijn van sociaal leven negeert, alleen maar omdat je zo verdomd verdiept bent. Het vinden van deze edelstenen is niet eenvoudig - wat een leuk verhaal tot stand brengt is grotendeels relatief, om nog maar te zwijgen van de overvloedige rommel die er is, dus onze redacteurs hebben de werken afgerond waar we van zijn gaan houden.

Een blik op de boeken die onze redacteuren keer op keer kunnen lezen!

The Secret History van Donna Tartt

Hoewel deze uitgebreide roman misschien niet de meest realistische plot heeft, is het een geweldig verhaal. Gelegen in een klein, liberaal Vermont college, ontmoeten we verteller Richard Papen - een lager klasse brein uit Californië, die onmiddellijk wordt aanvaard in een kliek van vijf schimmige, verfijnde, elitaire studenten die Classics studeren (ze citeren het Griekse en Latijnse ad nauseum .) Uiteindelijk vertellen ze Richard dat ze per ongeluk een townie hebben gedood tijdens een Bacchanalische razernij, maar wanneer een van de leden van de groep het geheim dreigt te morsen, leren we de bende - ook Richard - vermoordt hem. (Dit is al vroeg onthuld, dus ik geef niets weg.)

Het is satirisch, spannend, enigszins melodramatisch en echt heel goed te lezen.
-Perrie Samotin, sitirector, StyleCaster

American Pastoral van Phillip Roth

Geen licht, maar essentieel als je een fan bent van fictie met Roth en Pulitzer. Het volgt Seymour "Swede" Levov, een succesvolle joodse Amerikaanse zakenman en voormalig high-star atleet uit Newark, New Jersey wiens leven in de hogere middenklasse op zijn kop wordt gezet door een daad van politiek terorisme door zijn verlegen, geliefde dochter.

De roman verwijst uitgebreid naar sociale onrust gedurende de jaren zestig en zeventig, maar doet dat op een dwangmatig leesbare manier. Ik raad dit boek echt aan, dat vrijwel leeft op elke lijst met "Beste romans aller tijden" die de mens kent.
-PS

Billy Lynn's Long Halftime Walk door Ben Fountain

Ik hou van sociale satire, en deze fantastische roman heeft het in schoppen. Het speelt zich af in Texas tijdens de Amerikaanse oorlog in Irak en volgt de overlevende leden van de Bravo Squad, die nationale helden worden na Fox News-opnames van hun vuurgevecht tegen de oppervlakten van Iraakse opstandelingen. De roman speelt zich af op één dag van hun media-vriendelijke 'Victory Tour' in het Texas Stadium, de thuisbasis van de Dallas Cowboys. Het team ontmoet een aantal personages - big-shot zakenmensen, cheerleaders, fans, zelfs Destiny's Child speelt een kleine rol, die je allemaal ineenkrimpen over hoe spot-on Fountain's observaties zijn.
-PS

Een bezoek uit de goede ploeg van Jennifer Egan

Een verzameling van time-hopping gekoppelde verhalen over mensen in de marge van de muziekindustrie, Egan's roman is slim, gedurfd en zeer modern (een hoofdstuk is volledig verteld in PowerPoint.) Ik heb dit een weekend doorgeblazen en het ten zeerste aanbevolen voor vrijwel iedereen, zelfs voor degenen die niet dol zijn op lezen, dankzij het 'keep-u-on-your-tenen'-formaat en eigenzinnige personages.
-PS

Villa Incognito door Tom Robbins

Ik ben een grote fan van magisch realisme, maar ik ben een beetje kieskeurig - het is moeilijk om goede, relatief nieuwe romans te vinden in het genre

.

dat ik nog niet heb gelezen (huil bij Haruki Murakami). Gepubliceerd in 2003, 'Villa Incognito' is niet helemaal nieuw, maar Tom Robbins is zowat de meester van bizarre fictie die het onmogelijke mengt met het historische en zeer, zeer realistisch. Zoals met veel andere werken van Robbins is 'Villa Incognito' hyperseksueel, hilarisch en gevuld met heerlijke woordspelletjes en meeslepende scenario's waar toegewijde lezers dol op zullen zijn.
-Rachel Krause, Associate Editor, Daily Makeover

The House of the Spirits door Isabel Allende

In de stijl van de grote, ook Latijns-Amerikaanse Marquez voor haar, is de debuutroman van Isabel Allende in 1982 rijk aan geschiedenis en prachtig proza ​​dat schittert, zelfs wanneer het uit het oorspronkelijke Spaans is vertaald. 'House of the Spirits' is losjes autobiografisch - het manuscript is aangepast van een brief die Allende schreef aan haar 100-jarige grootvader toen ze nieuws hoorde over zijn falende gezondheid - en het vertelt het verhaal van vier generaties van de Trueba-familie, en is vol met politiek commentaar in Allende's geboorteland Chili. In 1993 werd ook een film gemaakt met in de hoofdrollen Jeremy Irons, Meryl Streep, Winona Ryder, Glenn Close en Antonio Banderas. Ja, die film bestaat.
-RK

Empty Mansions: The Mysterious Life of Huguette Clark en the Bestending of a Great American Fortune van Bill Dedman en Paul Clark Newell, Jr.

Ik schaam me om te zeggen dat ik niet zoveel lees als ik zou moeten, maar een boek dat ik graag zou aanbevelen, wordt Empty Mansions genoemd . Het gaat over het mysterieuze (en zeer lange) leven van de enorm rijke Huguette Clark, die het grootste deel van haar dagen in een ziekenhuis in New York woonde - op haar eigen vrije wil - in plaats van in een van de vele miljoenen huizen die ze bezat het land. Als je van geschiedenis en de fantastische levens van de elite Gilded Age-families in New York City houdt, zul je dit boek leuk vinden.
-Emily Kanoff, schrijver

Hier is New York door EB White

Hoewel dit korte boek in 1949 werd gepubliceerd, legt het perfect een momentopname van de geest van New York vast in 56 pagina's. Geestig, aangrijpend en ronduit waar, EB White slaagt erin het wonder van New York onder woorden te brengen: dat het de gave van privacy en de gave van eenzaamheid schenkt; Dat er drie soorten New York zijn: het New York van de man of vrouw die hier is geboren, het New York van de forens, en het New York van iemand die ergens anders is geboren maar naar New York is gekomen om iets te zoeken. De woorden kunnen 65 jaar oud zijn, maar wetend dat de geest van New York vandaag dezelfde is en dat White dat zo lang geleden kon vastleggen, is het boek magisch.
-Augusta Falletta, Associate Editor, Beauty High

De Alchemist door Paulo Coelho

Ik was oorspronkelijk niet van plan om dit te lezen, maar toen ik eenmaal begon kon ik het niet opschrijven - en eindigde het in één dag afmaken. De hoofdpersoon neemt zichzelf mee op een zoektocht naar het leren van de waarheid achter een terugkerende droom en verzilvert in zijn hele leven zijn spaargeld om zijn persoonlijke legende te volgen en schatten te vinden bij de Egyptische piramiden. Door een Alchemist te ontmoeten, de liefde van zijn leven en een hoop andere personages die hem helpen groeien, gaat hij verder en leert hij over de ziel van de wereld terwijl hij zijn persoonlijke bestemming vervult. Als je aan het einde van dit boek komt en het je niet inspireert om de wereld te veranderen, zal niets dat wel zijn.
-AF

Skinny Legs and All van Tom Robbins

Een deel liefdesverhaal, een deel zelfontdekkingsverhaal, en volledig van de lucht blazen-van-alles-je-dacht-je-ooit-wist, Tom Robbins ' Magere benen en alles neemt je mee op je eigen reis om meer te leren over jezelf door deze belachelijk vermakelijke, tot nadenken stemmende roman. Door zeven 'sluiers', die elk een stuk van de samenleving vertegenwoordigen dat de waarheid maskeert, pelt het boek alles weg wat de waarheid in de wereld kan blokkeren of vervormen, allemaal met enkele herkenbare personages (en zelfs sommige levenloze voorwerpen als personages - namelijk, a Can o 'Beans).
-AF

Rustig: de kracht van introverte mensen in een wereld die niet kan stoppen met praten door Susan Cain

Ik ben een introvert. Ik voelde me schuldig omdat ik niet in staat was om te vormen naar het "extraverte ideaal". Introverten zijn zeker stereotiep (vooral op het personeel). Cain heeft de afgelopen jaren veel aandacht gekregen met dit boek, evenals een recente Ted Talk over hetzelfde onderwerp. Tara Gentile, een bedrijfsstrateeg en spreker) is ook gericht op de "stille" gemeenschap. Ik vind het behoorlijk druk.
-Candice Napier, grafisch ontwerper

Ideeën laten gebeuren door Scott Belsky

Ik hou ervan manieren te vinden om georganiseerd en effectief te blijven. Ik ben een full-time freelance-ontwerper en de hele week door raakt mijn hoofd zo gevuld met nieuwe ideeën (voor verschillende klanten, let wel) dat ik zonder gestroomlijnde processen verloren zou zijn. Dit boek bevat heel veel goede tips om de ideeën uit je hoofd te krijgen en de echte wereld in te gaan.
-CN

En toen kwamen we tot het einde door Joshua Ferris

Als je ooit in een kantoor hebt gewerkt, zullen er delen van dit boek zijn waarvan je ervoor zult zorgen dat je met herkenning hard zucht. (Idem als je ooit bent ontslagen.) Het is een hilarische ode aan het moderne kantoor, met al zijn talloze eigenaardigheden en personages, en zal je ongetwijfeld helpen lachen om je eigen werkplekstoornissen.
-Laurel Pinson, hoofdredacteur

Arctic Dreams, door Barry Lopez

Een geweldige lees voor iedereen die in een stad werkt en te veel tijd doorbrengt aan een bureau en / of op sociale media: Lopez biedt een inzichtelijke, bijna meditatieve reis door (misschien wel) het laatste echt wilde deel van de wereld: het verre noorden . Je raakt zo in beslag genomen door de manier waarop hij dit betoverende landschap beschrijft, dat je misschien je transitstop gewoon mist.
-LP

Een lied van ijs en vuur, door George RR Martin

Por alles wat je wilt, maar de serie fantasyboeken die de hit HBO-serie "Game of Thrones" hebben geïnspireerd, zijn echt geweldig. Je zult zo snel verslaafd raken dat het je hoofd zal doen draaien, en het goede nieuws is dat je niet genoeg munitie zult hebben om maandenlang je verslaving te voeden. Dan, hopelijk tegen de tijd dat je klaar bent met het vijfde boek in de serie, zal Martin dicht bij het vrijgeven van boek 6 zijn ....
-LP

Wolf Hall, door Hilary Mantel

Het boekomslag kan bedompt lijken - Wolf Hall is de eerste in een serie die het leven herdenkt in Engeland uit de 16e eeuw, onder Henry VIII - maar Mantel's schrijven is een absoluut feest en maakt deze geschiedenis tot leven op nieuwe en moderne manieren. Kings! Courtly intrigue! Martelen!
-LP

Paper Towns van John Green

Green, de man achter 'The Fault in Our Stars', is een van de beste auteurs die hij vandaag schrijft, omdat hij weet hoe je daar naartoe moet. Wanneer u een scène in dit boek leest, kunt u zich precies voorstellen waar hij het over heeft.
-Kristen Bousquet, schrijver

Emoji Nail Art: laat je emoties zien op je nagels