Olsen-tweeling breiden hun modetrend uit Kopen in het spel in BeachMint

 
Anonim

door Leah Bourne

39 aandelen

5 jaar geleden

Mary-Kate en Ashley Olsen zijn nu al miljardairs dankzij een modieus imperium dat high-end designermerk The Row, hedendaags label Elizabeth & James en het betaalbare Olsenboye omvat. In 2012 versloegen ze zelfs Marc Jacobs en Proenza Schouler voor de prestigieuze prijs voor Womenswear Designer of the Year van het CFDA.

Blijkbaar zijn ze echter nog hoger gericht: de beroemde tweeling heeft net een minderheidsbelang gekocht in het e-commercebedrijf BeachMint in Los Angeles. Het bedrijf heeft zes verschillende off-shoots: StyleMint - waarvoor de zusters hebben geholpen en waarvoor ze zijn ontworpen - JewelMint, ShoeMint, IntiMint, BeautyMint en HomeMint.

Niet alleen investeerde het in het bedrijf, maar ze zullen ook als co-voorzitters van de BeachMint-adviesraad fungeren en een adviserende rol op zich nemen in de verticale sectoren van het bedrijf, naar verluidt adviserend op belangrijke bedrijfs-, koopwaar- en ontwerpgebieden, volgens het bedrijf.

"In onze uitgebreide rollen als co-voorzitters van de adviesraad, zullen Ashley en ik nauw samenwerken met het managementteam van BeachMint in deze strategische groeifase om de Mint-merken te vestigen als de leidende online bestemming voor alle dingen mode", zei Mary-Kate in een verklaring.

Ooit de slimme zakenvrouwen, dit is waar de Olsen aan beginnen: gelanceerd in oktober 2010 door mede-oprichter van MySpace Josh Berman en Diego Berdakin, laat BeachMint klanten zich abonneren op betaalbare producten die elke maand door beroemdheden worden geselecteerd, inclusief Kate Bosworth en Rachel Bilson . Het bedrijf heeft sinds de start $ 75 miljoen aan financiering opgehaald.

Toch waren de zaken niet helemaal rooskleurig voor de startup - het laatste jaar verloor het bedrijf enkele sleutelfiguren, waaronder de CFO. Wanneer een bedrijf een spel met muzikale leidinggevenden speelt, kan dit slechts een van de twee dingen betekenen: het is ernstig verontrust of middenin re-strategieën. Met de nieuwe rol van de Olsen wijzen tekenen naar de laatste.

Mary-Kate vertelde Vogue in 2011 over wat haar en haar zus zo succesvol heeft gemaakt: "Het punt over ons is dat we groot denken. Enorm. "Iets zegt ons dat de Olsen nog maar net begonnen zijn met investeren in modemerken.