NY Mag's Cover Story: Is Terry Richardson een artiest of een seksuele roofdier?

 
Anonim

door Leah Bourne 4 jaar geleden

Foto: Getty

Terry Richardson heeft belangrijke mijlpalen bereikt in zijn fotografie-carrière-covershows voor Harper's Bazaar en GQ, samenwerkingen met Lady Gaga, Miley Cyrus en Beyoncé, en het werken met merken, waaronder Valentino en YSL, maar de laatste paar jaar is hij net zo bekend vanwege seksschandalen.

MEER: 15 verrassende beroemde mensen die valedictorianen waren

Het begon in 2009 met een beschuldiging van model Sena Cech over een gedwongen seksuele handeling in de studio van Richardson en kort daarna kwamen een aantal andere modellen met vergelijkbare beschuldigingen uit. Terwijl Richardson grotendeels ontkende en relatief onaangedaan bleef door het voortdurende schandaal, sprak hij onlangs met New York Magazine voor een coverstory over het onderwerp.

Voor degenen die de reeks aantijgingen hebben gevolgd, rapporteert dit verhaal niet veel dat we niet al weten. Sara Ziff, hoofd van de belangenbehartigingsgroep Model Alliance (en die zich eerder heeft uitgesproken over Richardson) wordt door het tijdschrift geciteerd over een ontmoeting met de fotograaf, die zegt: "Het was bedoeld voor een heus modemagazine, maar toen ik aankwam, vroeg onverwachts me om topless te poseren. Ik voelde me onder druk gezet om te voldoen omdat mijn agent me had gezegd een goede indruk te maken omdat hij een belangrijke fotograaf was die alle belangrijke tijdschriften en merken opnam. "

Ondertussen betwist Richardson deze bewering en die vinden het leuk om New York te vertellen: "Het was nooit alleen ik en een meisje ooit. Het waren altijd assistenten, of andere mensen in de buurt, of meisjes brachten vrienden mee om rond te hangen. Het was erg overdag, geen drugs, geen alcohol. Het was een happening, er was energie, het was leuk, het was spannend, het maken van deze sterke beelden, en dat was het. Mensen die samenwerken en seksualiteit verkennen en foto's maken. "

Waarom het artikel echt de moeite van het lezen waard is, is vanwege zijn ongelooflijke achtergrondverhaal over het leven van Richardson, over onderwerpen als zijn beroemde fotograaf, vader, die met Anjelica Huston trouwde en leefde als een dakloze schizofreen, Richardson's adolescente jaren in een punkband, zijn tijd als een heroïneverslaafde, en hoe hij zijn start kreeg in de fotografie.

Waarschijnlijk de meest interessante onthulling in het stuk is dat Richardson zich voegt bij de gelederen van zijn vriend James Franco ontkennend dat hij ooit seks heeft gehad met Lindsay Lohan (onthoud dat Richardson was opgenomen in Lilo's beroemde lijst van sekspartners). "Op de een of andere manier zei ze dat we een romantische nacht hadden doorgebracht met het bedrijven van de liefde in het Chateau Marmont. Wat nooit gebeurd is. Op het internet zijn mensen zo van: 'Hij deed dit en dat.' Maar het is volkomen onwaar. "

En ja, terwijl het New Yorkse tijdschrift niet veel doet met het aanbieden van nieuwe feiten, zal het waarschijnlijk een belangrijke toetssteen worden in de carrière van Richardson. Immers, wanneer je op de cover van een tijdschrift bent dat ontleedt of je een seksueel roofdier bent, wil H & M je echt inhuren om zijn herfstcampagne te schieten? Waarschijnlijk niet.

Verandert dit artikel uw mening over Terry Richardson? Deel je mening in de comments hieronder!