Noodzakelijk: 4 door experts goedgekeurde manieren om je gezicht schoon te maken

 
Anonim

door Rachel Krause 3 jaar geleden

Melissa Medvedich

Schoonmaken van de lente, terwijl het in theorie in theorie als "verse starts" altijd zo is, is in werkelijkheid een enorme onderneming. Je wilt gewoon de hoeveelheid spullen in je bezit beperken, en opeens zijn er 10 vesten op de vloer en is elke spijkerbroek die je ooit hebt gehad in een stapel en dan slaap je in de stapel en niets gaat zoals het hoort. Ben daar geweest.

Goed nieuws: een goede voorjaarsschoonmaak voor je gezicht is lang niet zo belangrijk als een verplichting. Zolang je weet wat je doet, is het eigenlijk best gemakkelijk. Zoals, vier stappen-totaal eenvoudig. Vergeet die hele KonMari-situatie en krijg hier een voorsprong, met dank aan drie mensen die weten waar ze het over hebben.

ImaxTree

Scrubben zoals je leven ervan afhangt (voorzichtig, hoewel)

Er is nooit een goed moment om je huid uit je vel te schrobben, dus doe dat niet - maar met dat gezegd, zijn exfoliërende scrubs en peelings, zoals, alles nu. Dode huidcellen hebben de hele winter te kampen gehad, wat resulteert in de kenmerkende droogheid, saaiheid en uitdroging van het seizoen. Chique.

Verlies de bagage zonder een teint te irriteren dat nog steeds raar is van vreemd weer door een vaste routine toe te passen die zachte maar grondige exfoliatie omvat. Dermatoloog Dr. Jeannette Graf, MD, FAAD, adviseert: "Face steaming gevolgd door een zachte scrub en kaolien-gebaseerd masker is mijn go-to als het gaat om grondiger reinigen van het gezicht thuis" (dat wil zeggen in plaats van een $$ $ pro gezichtsbehandeling). Voeg een keer per week een niet-irriterende schil toe, zoals Glytone Rejuvenating Mini Peel Gel, en je bent gouden.

Pas dienovereenkomstig aan

Iedereen zal je ooit vertellen dat je je zware wintervochtcrème moet verwisselen voor een lichtgewicht gel, ruil je romige reiniger in voor een schuimende, etc., enz .; maar de waarheid? Niet noodzakelijk. "Veranderingen in je routine moeten het huidtype van elk individu weerspiegelen, " zegt Dr. Jessica Weiser, MD . "Terwijl sommige huid de olieproductie aanzienlijk zal opvoeren als het weer warm wordt, is dit niet universeel."

Dus als je het hele jaar door een droge huid hebt, of een vette huid die zo glanst in de lente als wanneer de grond bedekt is met sneeuw, is het misschien niet echt nodig om drastische veranderingen aan te brengen. Als uw huid droger aanvoelt dan normaal, verhoogt u de intensiteit van uw vochtinbrengende crème; als het ieder jaar als een uurwerk vettig wordt op de lente-equinox, probeer die lichtgewicht gel misschien wel. Korres Granaatappel Balancing Cream-Gel Moisturizer is een goede.

ImaxTree

Herstel je barrière

"Winterhuid heeft de neiging symptomen als droogte, roodheid, schilferige ruwheid en zelfs ontsteking te hebben, die optreedt omdat de lage vochtigheid de bovenste laag van de huid uitdroogt", zegt dermatoloog Dr. Ronald Moy . Het weer, met zijn ijzige temperaturen, harde wind en ongebreidelde binnenverwarming, veroorzaakt ravages aan die buitenlaag - die de barrière van je huid is die vocht binnenhoudt en slechte bacteriën uit. Dit is erg belangrijk.

Er is maar één manier om die natuurlijke afweer weer bij elkaar te brengen, en dat is met veel hydratatie en zeer, zeer zorgvuldige behandeling: vermijd warm water, kies voor uiterst zachte huidverzorgingsformules en exfolieer voordat je bevochtigt zodat de voedende ingrediënten kunnen doordringen de huid in plaats van er gewoon bovenop te zitten. Dr. Weiser is een fan van ATOPALM Intensive Moisturizing Cream, die ceramiden bevat om te helpen bij het opbouwen van je barrière, en slathering op een cocktail van oliën (rozenbottel en druivenpit zijn goede keuzes) over een aanzienlijke laag Colbert MD Soothe Night before you ga slapen. Dr. Moy beveelt zijn eigen DNA Night Renewal aan voor nachtelijke vernieuwing.

Gebruik alle zonnebrandmiddelen

Je hebt het gedaan. SPF is het enige dat huidveroudering actief kan voorkomen, dus overslaan is eigenlijk een misdaad. Zelfs als u de hele dag achter uw bureau zit, is bescherming noodzakelijk. Dr. Weiser noemt het dagelijks dragen van zonnebrandcrème "universeel en van het allergrootste belang".

Zoek naar formules die veel SPF bevatten en pas om de 6 tot 8 uur vaker toe als u tijd doorbrengt in de zon. (Eindelijk). Probeer DNA Defense SPF 50+, of voor iets met een beetje tint, La Roche-Posay Anthelios 50 Mineral Tinted Ultra Light Sunscreen Fluid is altijd een betrouwbare keuze.