Mythbusters: hier is waarom je geen eieren hoeft te koelen

 
Anonim

door Meghan Blalock 5 jaar geleden

Via Getty Images

Als je ooit een reis naar Europa hebt gemaakt en toevallig in een keuken zit, heb je misschien een belangrijk verschil opgemerkt: ze koelen hun eieren niet in, maar kiezen ze om ze op te slaan in aparte kleine manden op hun werkbladen. Maar als je hier naar toe gaat, als je naar een etentje gaat en je gastheer ziet koken met ongekoelde eieren, zou je een wenkbrauw kunnen opkroppen. Dus waarom het verschil?

Het blijkt dat er echt niet veel is. Het is niet alsof Europa's eieren inherent veiliger zijn om te eten dan de onze! We spraken met cateraar en bak-expert uit East Hampton, Sigrid Benedetti , die heeft uitgelegd waarom je in feite je eieren niet hoeft te koelen.

De Vivant: waar komt het idee vandaan dat wij Amerikanen eieren moeten koelen?
Sigrid Benedetti: De reden waarom ons wordt gezegd dat we onze eieren moeten koelen, is omdat de angst bestaat dat de bacteriën bij kamertemperatuur kunnen groeien. Maar als je kijkt naar hoe de eieren van tevoren worden behandeld en de anatomie van het ei, [zul je zien dat dat niet echt het geval is].
Over het algemeen is er bacteriën waar we ons zorgen over moeten maken?
Wij [in Amerika] hebben echt een vrij strikt was- en ontsmettingsproces gaande met betrekking tot de buitenkant van de eieren. Ze worden zeer zorgvuldig gewassen en behandeld en worden grondig gereinigd en ontsmet. Voor mij lijkt het erop dat ze veel doen om ervoor te zorgen dat de buitenkant van het ei niet zal worden besmet.
Er is ook geen reden waarom een ​​persoon thuis zijn eigen eieren niet kan zuiveren: gebruik gewoon twee eetlepels bleekwater in een liter water. Dat is de standaard hygiënische oplossing die overal in restaurants wordt gebruikt: alle harde oppervlakken, snijplanken, enz. We weten dat dit een veilige verhouding is die het werk doet.
Hoe zit het met in het ei?
Het is mogelijk dat tijdens de dooiervorming, als de kip is geïnfecteerd met salmonella, er een kans is dat de eigeel ook zal worden geïnfecteerd. De meeste eierproducenten zorgen er echter voor dat hun kuddes salmonella-vrij zijn. Ze kopen salmonella-vrije kuikens en ze worden gevaccineerd. 1 op de 20.000 eieren is besmet met salmonella. Er is echt een heel kleine kans om een ​​besmet ei tegen te komen.
Er is een proces waarbij de producenten hun best kunnen doen om ervoor te zorgen dat hun kippen niet met salmonella worden besmet; door gearresteerde ontwikkeling van het ei tijdens het formatieproces, het is echt alleen in dat dooiergedeelte waar de kans is dat je de salmonella hebt om mee te beginnen. Al het andere is van nature antibacterieel. Een eiwit bijvoorbeeld is een zeer slecht medium voor bacteriën om te groeien, vanwege de pH-structuur. Totdat je dat ei kraakt, ga je niets introduceren. Het zal niet door het ei dringen [door de schaal].
En doodt koken toch geen bacteriën?
Precies! Vooral als je je eieren gebruikt voor het bakken, ga je alles wat er in zit toch doodmaken. Je gaat het doden. Niemand krijgt salmonella van een cake of koekjes.
Dus, wat is het laatste woord erover?
Ik ben van mening dat eieren een stuk veiliger zijn dan mensen denken dat ze zijn. U kunt meer over het onderwerp lezen van de Egg Safety Board!
Noot van de redactie: de Egg Safety Board beveelt aan dat als u uw eieren al hebt gekoeld, ze dat ook moeten blijven. Maar als je een ei 's nachts op het aanrecht laat staan, zuiver het dan voor het koken, zoals Sigrid aanbeveelt, en je bent klaar om te gaan!
MEER:
Chef-kok Thomas Keller over hoe je de perfecte chocoladekoekjes kunt maken
Degenen om te bekijken: Hinoki & the Bird Kuniko Yagi's Path Van bankier naar stijgende sterchef