Matte Red Lipstick: de beginnershandleiding

 
Anonim

door Augusta Falletta 5 jaar geleden

Er is gewoon iets met matrode lippenstift waardoor elke vrouw er geweldig uitziet. Het is helder, het is opvallend en het is niet voor bangeriken. Maar hoe graag we ook houden van matrode lippenstift, er is een aantal serieuze pootjes die ervoor zorgen dat de look er goed uitziet. Of je nu voor het eerst een lipstick in het algemeen gebruikt, of gewoon naar buiten stapt en nieuwe lipafwerkingen probeert, we hebben een handleiding samengesteld met alles wat je moet weten voor de perfecte matte lipstick-look.

Welke te kiezen

 • Bepaal eerst welk soort mat lipproduct je wilt gebruiken. Je hebt de keuze tussen lippenstift, lipvlek, lipgloss die opdroogt tot een vlek, of een lippotlood. Houd er rekening mee dat als u een lippotlood krijgt, u ook een puntenslijper moet hebben die werkt met dat potlood.
 • Bepaal vervolgens welk soort rood je wilt. Voor warme huidtinten, ga met een rood met oranjegele ondertonen. Kies voor koele huidtinten voor een rood met blauw-paarse ondertoon.
 • Enkele van onze favoriete matte rode lipkleuren zijn NARS Velvet Matte Lip Pencil in Cruella, MAC Lipstick in Russian Red en Revlon ColorBurst Matte Balm in Striking.

Voordat je solliciteert

 • Als je geen andere regel volgt, onthoud dit dan gewoon: je moet exfoliëren. Matte lippenstift kan een beetje drogen en niets verpest een goede lipkleur zoals een droge, schilferige huid. Wanneer het mogelijk is, exfolieer de nacht voordat je matte lippenstift draagt, en smeer dan wat van de beste verzachtende lippenbalsem in die je nodig hebt om je nieuwe zachte lippen de hele nacht gehydrateerd te houden.
 • Vlak voordat je de lippenstift gaat aanbrengen, veeg je vocht weg van je lippen. Als je een balsem of iets op je lippen hebt, kan de kleur eraf glijden of zelfs niet op je lippen terechtkomen, dus je moet beginnen met een frisse, schone basis.
 • Om de kleur echt op je lippen te laten verschijnen, lijn je netjes uit je liplijn met concealer en meng je goed. Het toevoegen van slechts een vleugje cover-up geeft niet alleen een contrast tussen je rode lippen en je huid, het zal ook een barrière creëren voor kleur, zodat de lipstick niet zal bloeden.

MEER: Matte Lipstick: alles wat je moet weten over de look

Hoe aan te vragen

 • Controleer eerst of het oppervlak van de lipstick schoon en glad is. Begin van toepassing op je bovenlip vanuit het midden naar één kant tegelijk.
 • Breng de lipstick aan op je onderlip en ga helemaal naar de hoeken van je mond. Dep de lippen zachtjes samen.
 • Ga terug over de bovenlip, zorg ervoor dat je slechts een snuifje definitie creëert bij de cupid's boog door de lijn van de lipstick net iets in het midden van je lip omhoog te brengen. Breng ook opnieuw aan op de onderlip.
 • Omdat matte lippenstift de gewoonte heeft om gewoon op je lippen te drogen, is het niet nodig om je lippen op een tissue te deponeren, omdat er vrijwel geen kleur zal worden overgedragen.

Kneepjes van het vak

 • Elke lippenstift droogt uit, maar matte lippenstift heeft wat extra elleboogvet nodig om het er zo perfect uit te laten zien. Gebruik een lipkrijt dat naakt is of de kleur van je natuurlijke lippen. Breng de natuurlijke kleur aan op de binnenkant van je lippen aan de rand van je lippenstift. De balsemconsistentie van het kleurpotlood houdt de rand van je lippen vochtig en zal fungeren als een barrière tussen je tanden en je lippenstift, wat erg belangrijk is.
 • Stierf je om matte lippenstift te proberen, maar weet je niet zeker of je je alvast voor een aankoop wilt engageren? Breng je gebruikelijke rode lippenstift aan (bij voorkeur een crèmekleurige finish) en gebruik dan je vinger om los, doorschijnend poeder over je lippen te wrijven. Het poeder zuigt vocht op en geeft een prachtige matte afwerking - vergeet niet goed te mengen.

Afbeelding via Imaxtree