Marina & The Diamonds chatten ons over Pastels, Prom en goedkope lipsticks [exclusief]

 
Anonim

door Susie G 7 jaar geleden

Wat gebeurt er als je geweldige popmuziek samenstelt met dansgevoeligheden, een meid met een winkelgevoel en een liefde voor alle dingen pastels? Je krijgt niemand minder dan mega-stijlvolle zangsensatie Marina & The Diamonds .

Je hebt waarschijnlijk eerder gehoord van Marina & The Diamonds (de artiestennaam voor de in Wales geboren Marina Diamandis), aangezien ze de laatste paar jaar zowel hier als in het buitenland op het festivalcircuit heeft gezeten (denk aan Coachella, Leeds en Glastonbury ). Nu is ze terug in de muziekscene met haar nieuwste single en pastel-bedekte video voor "Primadonna" van haar aankomende tweede album Electra Heart .

Zodra we haar gloednieuwe video voor het eerst zagen, konden we niet anders dan verliefd worden op alle mooie pastels die overal werden gespot en die ons een Marie Antoinette meets Elizabeth Taylor meets disco glam-vibe opleverden. Met dat gezegd, is haar nieuwe look zeker een beetje een afwijking van haar vorige esthetiek, toen haar eerste album The Family Jewels uitkwam en Marina het zag schitteren in een aantal geweldige edgy stijlen - nergens in de buurt van haar nieuwe glammy retro vibe gewassen in pastelkleuren.

Om te zien waar deze nieuwe stijlrichting vandaan kwam en om meer te weten te komen over wat we kunnen verwachten op het aankomende album (dat op 17 juli in de States zal worden gespeeld), hebben we onlangs met dit juweeltje van een meisje meegedaan om het goede gerecht te krijgen. We werkten ook samen met onze vrienden bij Ladygunn Magazine om een ​​paar exclusieve foto's te bemachtigen van een recente fotoshoot die ze met ze maakte voor een aankomende uitgave, precies hier in New York City.

Bekijk de leuke convo die we hadden met Marina hieronder (zoals het idee over welke ontwerper ze graag zou willen zien, stuur modellen naar de startbaan naar een mix van haar jam en haar enigszins verrassende keuze op de promotiedag van haar droombekendheid), en vergeet niet om de exclusieve functie in de bovenstaande diavoorstelling te bekijken!

Susie G: je langverwachte tweede album komt uit in juli, met je nieuwe single en video "Primadonna" die al de ronde doet - waarom zou je ons niet een beetje vertellen over het nieuwe project? Wat inspireerde je tijdens het maken van de plaat en welke verrassingen kunnen we verwachten?

Marina and The Diamonds: Nou, het album heet Electra Heart, met als hoofdthema liefde, maar niet in zijn typische vorm. Het is niet zoals een typisch uiteenvallen album, het is heel ironisch. En, ik bedoel, veel van de visuele inspiratie is eigenlijk weer van de Amerikaanse kant van de dingen gekomen, met een zeer, zeer '60s, '70 soort van funky, kitsch motelcultuur. En

.

Ik denk dat al het soort boeken en films dat ik zag feitelijk door Amerikaanse auteurs of Amerikaanse regisseurs was. Dus het was net als Parijs, Texas, Valley of the Dolls, Sixteen Candles en in de boeken was het Chuck Palahniuk, Cindy Sherman (die ik eigenlijk heel erg leuk vind). Dus er waren net kleine stukjes, van dat alles afgenomen.

SG: Geweldig, geweldig. Wel, we zijn er zeker dol op dat je de hele jaren '60-sfeer noemt, omdat we def. zie het een beetje in je recente stijl en de "Primadonna" -video, die trouwens we denken dat het er geweldig is.

M: Oh, bedankt.

SG: Gewoon een beetje een willekeurige vraag: als een mix van al je nummers uit je tweede album zou worden gesneden en gecompileerd tot een soundtrack van vijf minuten voor een designer-catwalkshow, welke ontwerper zou je dan modellen naar beneden kunnen zien sturen de catwalk naar je jams en waarom?

M: Oh wauw. Huh. Dat is best moeilijk, omdat ik er een beetje van ben, echt geïnspireerd door het idee, niet echt door bubblegum-pop, maar door het idee van bubblegum-pop en het idee van echt meisjesachtige popsterren. Dus de helft is zo, maar dan is het voor de helft echt griezelige, donkere elektronische muziek, dus ik probeer gewoon een ontwerper te bedenken die in beide werelden zou passen. Um, oh bollocks. Ik denk dat iemand zoals de Britse ontwerper Henry Holland heel erg funky, kitsch '70's ​​is. Hij deed dat waarschijnlijk al drie seizoenen geleden, eigenlijk. Het was heel mooi eigenlijk, waar ik echt van hou, dus mogelijk hem of

.

SG: Henry Holland zou geweldig zijn!

M: Maar ja, ik denk Henry Holland, omdat hij dat gekke element ook heeft, waar ik echt van hou. Het is alsof onschuld gepaard gaat, ook een heel vrouwelijk element, dat ben ik.

SG: Love it. Hou ervan. Moet ook vragen, want we zijn hier beauty-nerds - je ogen en je wimpers in de "Primadonna" video zien er geweldig uit. Hoe krijg je die blik?

M: Nou, je gaat gewoon naar de MAC- winkel en je geeft ze 13 dollar en dan voilà! Het is een strip van MAC-wimpers die je in stukken snijdt en dan vier op de onderste wimpers en dan doe je een normale strook er bovenop. En het is echt raar, want hoewel nu mijn beeld voor dit tweede album zo uitgesproken is en het heel specifiek is, kost het me eigenlijk een half uur om me nu voor te bereiden, omdat ik precies weet wat ik moet doen. Het is dus bijna een uniform, en het is zoveel gemakkelijker dan het eerste album, waarbij elke keer als ik make-up opdoe, ik een nieuwe look zou uitproberen en dat duurt altijd een beetje langer. Dus ja, het is eigenlijk een stuk sneller.

SG: Wat zijn momenteel enkele van je andere essentiële schoonheidsbenodigdheden?

Marina: Ik ben dol op goedkope lippenstift, dus als ik naar de VS kom, krijg ik waarschijnlijk vijf tubes Nat N 'Wild- lipstick. Ik weet niet waarom, maar Wet N 'Wild - het is briljant.

SG: Oh, we zijn bakken die schuldig zijn aan het houden van hen ook.

M: Ja, vooral de eyeliners. Ze zijn ongeveer 4 of 5 dollar, zoals bijvoorbeeld de inkt-eyeliners, dus daar heb ik altijd een voorraad van. Dus ja-waterdichte eyeliner om de harten op mijn wang te tekenen en dan de bubblegum roze lipstick, die MAC is, en dan, denk ik, de MAC-wimpers.

SG: Dat klinkt als een goede mix van geweldige dingen daar! Omdat we het nu al hebben over je beauty-look, wat zijn momenteel enkele van je geavanceerde bronnen voor algemene stijlinspiratie?

Marina: Het is een beetje cliché, maar ik ben dol op Marilyn Monroe . Ik denk dat het moeilijk is om niet naar haar te verwijzen als je refereert aan vrouwelijkheid, en het is vooral een soort van die vroege jaren '60 -look (vooral de zandloper-look) en een beetje accentueert de taille, dus waarschijnlijk haar

.

[In het algemeen] Ik zou zeggen dat er drie vrouwen zijn en dat ze allemaal met M's beginnen. Er zijn Madonna, Marilyn Monroe en Marie Antoinette, en dat waren de drie referenties die ik op een lijst voor mijn video [voor 'Primadonna'] had gezet, dus ik hoop dat ik ze allemaal allemaal heb ingekapseld.

SG: En je weet wat, je hebt echt. Dat is echt geweldig. Als je het zegt, zie ik het - ik zie de video in mijn hoofd en het is volkomen logisch.

M: Ja, en net als de naam "Electra Heart", wilde ik altijd dat het een beetje pin-up was, een beetje drag queen. Ik wilde dat [het album] klonk als een mooie naam en [verwijzend naar haar "M's"] die mijn drie absolute waren, nou, ik zou geen inspiratie noemen maar, je weet wel, zeker visuele inspiratie.

SG: Love it. Ik hou van alles. In stijl blijven, wat zijn enkele van je favoriete trends, je kunt niet wachten om te rocken voor de lente en de zomer, zoals bloemen, kleurenblokkering, neons, enz.?

M: Ik denk dat ik nog lang met pastelkrijt zal blijven.

SG: Nice. Ze werken goed met je.

M: Ja [ lacht ], met blond haar doen ze dat zeker. Definitief. Van wat ik zie in tijdschriften en zo, denk ik dat neons behoorlijk veel terugkomen, hele heldere kleuren voor de zomer, maar ik weet het niet, ik weet het niet

.

Ik vond dat het eerste album zo pop-art was en echt onbezonnen dat ik er een beetje vanaf stapte, dus ik blijf vasthouden aan heel zachte, vrouwelijke kleuren.

SG: Wat zijn andere muzikale artiesten waar je graag mee zou willen samenwerken?

M: Nou, ik hou van Madonna. Gewoon het daar neerzetten. En ik hou echt van Röyksopp, een band van, eigenlijk is het Noorwegen, niet waar. Ik stond op het punt om Zweden te zeggen - het is Noorwegen.

SG: Ik zou een fan zijn om beide dingen te zien gebeuren, dat is zeker. U noemde dit iets eerder in ons interview en ik heb de "Hollywood" -video zeker gezien, maar u lijkt echt van Amerika te houden. Ik zou graag meer leren over je banden met ons huis van appeltaart en honkbal, en wat zijn je favoriete steden / steden?

M: Mijn favoriete stad is zeker New York. Maar ik hou ook echt van de lege delen waar

.

weet je, zoals North Dakota. Je rijdt gewoon door en je ziet deze echt kleine steden die bijna als dorpen zijn. We verbleven in een plaats genaamd Dickinson tijdens de laatste Amerikaanse tournee en ik ben daar echt dol op. Ik hou van als counties van het tumbleweed. Het idee daarvan is erg interessant voor mij, omdat het erg vreemd voor mij is als ik uit het Verenigd Koninkrijk kom. Maar eerlijk gezegd weet ik niet waarom ik zo verbonden ben met dit land. Het heeft niets te maken met het willen "breken" van Amerika of iets dat op succes is gericht

.

Ik voel me gewoon heel blij dat ik hier ben. Ik hou van de mensen en ik vind het leuk dat mensen echt zonnig zijn en dat ze een soort hoop hebben over dingen. Ik denk dat dat echt ingebakken is in je cultuur - het is als een gevoel van optimisme. Dat vind ik leuk. Ik denk dat dat goed is.

SG: Geweldig. Dus je houdt van New York, maar je bent ook een fan van het Midwesten. Ik hou ervan.

M: Ja! Precies! Ik ben echt. Zelfs zoals die hele Southern Belle, debutante vibe, ik hou er ook van.

SG: Leuk, heel schattig. Zoiets correleert daarmee, als je ooit de kans hebt gehad om naar een echt Amerikaans high school-schoolbal te gaan, beschrijf je outfit van top tot teen en wie zou jouw droomdatum zijn?

M: Oh mijn god. Ik zou waarschijnlijk een oud bruidsjurkje bij een liefdadigheidswinkel kopen en een soort van linten in mijn haar naaien, en dan zou mijn ideale date George Clooney zijn .

SG: Wat is de kleur van je jurk en welk kleurenschema zou George Clooney dragen, of zelfs welke ontwerper zou hij dragen?

M: Mijn jurk zou net zo prispy en twee zijn als je absoluut kon krijgen. Alsof ik eigenlijk gewoon een enorme taart zou lijken. Ik zou er absoluut naar toe gaan.

SG: Borderline Marie Antoinette-stijl een beetje?

M: Ja, precies. Het zou belachelijk zijn. En dan zou George Clooney waarschijnlijk zoiets dragen als, oh ik weet het niet, hij zou waarschijnlijk Armani of Dolce & Gabbana dragen .

Vergeet Marina & The Diamonds niet te bekijken tijdens haar headliner tour deze zomer, vanaf 10 juli, naast een speciale gast met Coldplay voor een paar speciale datums!
Fotograaf: Shanna Fisher
Haar: Alberto Guzman
Make-up: April Greaves
Producent: Koko Ntuen

Marina & The Diamonds

Marina & The Diamonds

Marina & The Diamonds

Marina & The Diamonds

Marina & The Diamonds

Marina & The Diamonds

Family Ties: Celebrity Kids voor de camera