Voor Khai Khai is Haim Medine Jewelry een familie-aangelegenheid

 
Anonim

door Leah Bourne 5 jaar geleden

De Flamingo Pete Ring

Sieraden lopen in het bloed van Haim Medine. Zijn vader Mois stichtte de Mark Henry Alexandrite Jewelry Collection, gespecialiseerd in de ultra-zeldzame Alexandrite-steen, en hij is al tientallen jaren actief in de juwelenindustrie. Dan is er zijn zus Leandra, beter bekend als de Man Repeller. Naast het runnen van een van de meest invloedrijke modeblogs op het web, bedacht ze de term 'armpartij' en luidde de trend in om zoveel mogelijk armbanden te dragen (loop gewoon de straat in om te zien hoe tastbaar deze trend is ).
Medine haalt snel de invloed van zijn familie in. Hij lanceerde in februari zijn eigen sieradencollectie Khai Khai Jewelry-fijne sieraden met leuke moderne wendingen, waarmee hij snel onderscheidingen en fans verzamelde (je kunt nu de sieraden kopen bij Fivestory in New York en London Jewelers in East Hampton).
We praatten met Medine over de lancering, de voordelen van opgroeien in de juwelenindustrie, en waarom hij het geluk heeft de Man Repeller zijn zuster te noemen.
The Vivant: Hoe is de collectie tot stand gekomen?
Haim Medine: we lanceerden in februari, maar het was echt een work in progress voor drie jaar daarvoor. Ik was in mijn familie bezig met de productie - het kopen van stenen, het kopen van diamanten - en ik kreeg echt een onschatbare ervaring. Daar kun je geen prijs op zetten. Ik wilde vertakken en iets doen waar ik echt hartstochtelijk over was, en me richten op een jonger publiek. Ik zag de kans en ik voelde dat ik de vaardigheden had om het aan te pakken.
Wat heeft je laten zeggen, oké, ik wil mijn familie volgen in de juwelenindustrie?
Ik had met andere banen op de universiteit gewerkt, maar ik was altijd gebiologeerd door sieraden. Ik denk beslist op meer creatieve manieren, op manieren die meer abstract zijn. Ik zie mezelf niet tussen negen en zes uur op een bureau, volgens de regels van iemand anders. Sieraden was gewoon heel aantrekkelijk.

Khai Khai oprichter en ontwerper Haim Medine

Je sieraden bevatten alles van hashtags tot flamingo's. Hoe vind je inspiratie?
Ik liet mijn gedachten echt los - ik kon door de straat lopen en een heleboel geweldige ideeën zien. Je kunt het niet forceren en je moet het je natuurlijk laten komen. Soms kun je een droge periode van twee maanden hebben en iets creatiefs komt gewoon naar je toe. Ik heb dat onderweg geleerd.
Prijzen beginnen bij minder dan $ 500 en niets is meer dan $ 3000. Hoe belangrijk was het voor jou dat deze lijn haalbaar is?
Ik wil dat iedereen het kan dragen en het is echt een luxe om te kunnen verkopen tegen deze aantrekkelijke prijs. Omdat mijn familie in de business zit en mijn vader 30 jaar heeft gehad om zijn connecties op te bouwen, heb ik de gelegenheid gehad om zijn faciliteiten te gebruiken en om competitieve arbeid te krijgen. Soms kan ik niet geloven wat een competitieve marktjuwelen zijn - ik ben ontwerpers tegengekomen die echt verbazingwekkende dingen doen waarvan ik nog nooit gehoord heb.
Het klinkt alsof je vader een enorme hulp was voor jou en je bedrijf. Welk advies heeft hij je onderweg gegeven?
Hij heeft me in alle stadia advies gegeven. Hij heeft alles meegemaakt en fouten gemaakt, maar een van de belangrijkste dingen die hij me heeft verteld, is het creatieve proces niet te forceren.

Leandra Medine draagt ​​Khai Khai-ringen

En hoe zit het met je zus Leandra?
Het is echt fenomenaal dat mijn zus op dit moment wordt beschouwd als een mode-item, en zo invloedrijk. En zij is mijn jongere zus! Elke keer dat ze spreekt maak ik er gebruik van omdat mensen zouden doden om mijn zuster te helpen een merk te lanceren. Ze heeft concepten bedacht en me een ongelooflijke belichting gegeven.
Hoe hoop je dat vrouwen jouw stukken dragen?
Ik vind het leuk om ze gelaagd te zien. Stapelen ringen die delicaat en klein zijn. Er zijn zoveel combinaties en je kunt deze sieraden 100 verschillende manieren dragen.
Geef ons een voorproefje van waar je aan werkt.
Ik heb veel mooie dingen in de maak. Ik heb altijd van dinosaurussen gehouden en Danny en de Dinosaurussen was mijn favoriete boek dat opgroeide en ik heb dinosaurus-geïnspireerde stukken in productie die hopelijk in het einde van september of begin oktober zullen zijn. Dus verwacht binnenkort een 18-karaats diamant T-Rex.