Joan Jett: Style Icon and Hall of Fame Nominee

 
Anonim

door Jessica Rubin 7 jaar geleden

Gisteren heeft de Rock & Roll Eregalerij de genomineerden voor de in 2012 ingezonden mensen aangekondigd. Onder de grote namen zoals de Red Hot Chili Peppers en The Beastie Boys, zagen we een naam die we niet konden negeren: Joan Jett . Deze glamrock-koningin, genomineerd naast haar band the Blackhearts, bracht een revolutie teweeg in het imago van de sexy vrouwelijke rocker.

Ja, we zijn dol op de Blackhearts, maar onze favorieteJanan Jettmusical rol was als een lid van de hele vrouwelijke groep de weglopers . De invloed die Joan Jett en de weglopers hadden op generaties van bad ass, rock & roll lovin 'dames is onoverkomelijk. De oorspronkelijke leden van de band waren Sandy West, Joan Jett, Micki Steele en Lita Ford, alle stijliconen op zich.

De invloed die deze allereerste vrouwelijke rockers op muziek hadden, is enorm. Muzikanten als Karen O van Yeah Yeah Yeahs en Alice Glass, zanger en tekstdichter voor de Crystal Castles, hebben looks en carrières die directe knipoogjes zijn naar Joan Jett en de weglopers.

Dus Joan Jett, we verhogen onze lauwe PBRs in een toost op jullie geweldige prestaties. Ter ere van deze gedenkwaardige gelegenheid hebben we enkele Runaway-geïnspireerde looks samengebracht die volledig runway waardig zijn.

Joan Jett en de weglopers

Joan Jett en de weglopers

Joan Jett en de weglopers

Joan Jett

Kristen Stewart en Dakota Fanning in de film The Runaways.

Alice Glass uit de Crystal Castles

Karen O van de Yeah Yeah Yeahs

PAPER Mag's Nightlife Awards Toast the Best in NYC Nachtleven