Het is uw eerste keer: een gids voor beginners om lipkleur te dragen

 
Anonim

door Shannon Farrell 5 jaar geleden

Als lippenstiftfanatici zijn we vaak verbaasd als vrouwen erop staan ​​dat ze denken dat ze er niet aan kunnen denken om kleurrijke lippenstift te dragen. Veel van onze vrienden hebben gezegd: 'Ik wou dat ik er goed uit zou kunnen zien als ik lippenstift zou dragen. Ik heb het geprobeerd, maar het ziet er gewoon niet goed uit. "

De waarheid, dames, is dat elke vrouw lippenstift kan dragen. De sleutel tot het wiegen van een krachtige lipkleur is het vinden van de juiste tint voor je huidskleur, en daarna gaat het erom hoe je het draagt. (Het draait allemaal om zelfvertrouwen!) Om u te helpen bij first-timers die misschien schichtig zijn over het proberen van lipkleuren, volgt hier een gids om u te helpen afstuderen van rookie tot expert.

Beginner: een glans

Als een maagd van een lippenstift, kan je nerveus zijn om recht in het hooi te springen. Begin in plaats daarvan met een lipgloss of zelfs een getinte balsem. Hoewel deze misschien niet zoveel kleur aan je lippen toevoegen, zal het je wel wennen aan het gevoel dat je een product (en kleur!) Op je mond hebt. Lippenstift kan soms een hele klus zijn, met al dat wat de hele dag door doet, lipglucose is de optie van het luie meisje. Wanneer het product vies wordt, blijft er geen vlek achter. Reapply voor dat moment schijnen of wachten tot je de deur uit gaat - de keuze is aan jou!

Kleuren om te proberen op basis van uw huidskleur
Redelijk: voor bleke huidtinten wilt u slechts een beetje kleur toevoegen, zoals een lichtroze, om te voorkomen dat u er verbleekt uitziet. We houden van Bobbi Brown High Shimmer Lipgloss in Pastel ($ 24, bobbibrowncosmetics.com)

Medium: voeg een donkerdere, vlezige tint eruit voor een medium of olijfkleurige huid met Becca Ultimate Color Gloss in Autumn Punch ($ 24, beccacosmetics.com).

Donker: ga donkerder of voeg een zachtroze tint toe, zoals Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture Vernis Á Lévres Glossy Stain in Rose Fourreau ($ 34, yslbeautyus.com).

Gemiddeld: natuurlijk ogende kleur

Zodra u de glans onder de knie hebt, kunt u hem opwaarderen met een natuurlijk ogende lipkleur. Nu experimenteer je met de consistentie en kleurverzadiging van een lipstick zonder een felle of felle kleur om je te intimideren. In tegenstelling tot glossen die meestal vochtinbrengend zijn, kan een lippenstift binnen enkele uren uw lippen uitdrogen. De sleutel is om voor gebruik te hydrateren met een lipconditioner zoals Shea butter-toegediend Caudalíe Lip Conditioner ($ 12, sephora.com). Bovendien maakt het de lippen glad voor een gelijkmatige toepassing. Kies een lipprimer zoals Becca's Lip Priming Perfector ($ 24, beccacosmetics.com) voor een langduriger kleur (omdat wie opnieuw wil aanbrengen, toch?). Een lipliner zoals het Merle Norman Clear Lip Pencil ( $ 14, beschikbaar op 1 november op merlenorman.com) doet ook dienst als primer - zorg ervoor dat je de hele lip bedekt met het potlood.

Bij het zoeken naar een natuurlijk ogende maar toch verbeterende schaduw, Kerry Cole, raadt de BECCA Style Director aan eerst een paar kleuren te testen. "De binnenkant van uw vingertop komt het dichtst bij uw natuurlijke lipkleur. Dus in plaats van schaduwen in uw hand te vegen, begin met het testen van kleuren op uw vinger. "

Kleuren om te proberen op basis van uw huidskleur
Redelijk: voeg subtiele warmte toe aan je huid met een zacht naaktroze zoals MAC Lipstick in Angel ($ 15, maccosmetics.com).

Middel: Koralen zien er geweldig uit op middellange en olijfkleurige huidtinten, omdat ze dezelfde warme ondertoon hebben. Bite Beauty Lush Lip Tint in Tangelo ($ 24, sephora.com) is een tint, dus het pigment is niet erg vet.

Dark: Een mooie bes zoals Dior Rouge Dior in Twill ($ 34, dior.com) is gewoon een tint donkerder dan natuurlijke lippen.

Geavanceerd: Rich Reds

Als je eenmaal de subtiele kleur, het gevoel van het product en de reapplicatie onder de knie hebt, is de volgende stap een rijkere, opvallendere tint. Terwijl levendige sinaasappels en purpels overal op de glossies en landingsbanen staan, raden we een klassiek rood aan. In tegenstelling tot andere sterk gepigmenteerde kleuren, werkt het op iedereen (belofte!). Met de juiste schaduw en een paar trucjes voor de toepassing, ben je eindelijk een pro om lippenstift te dragen!

Bij het aanbrengen van donkere tinten, suggereert Cole eerst om je lippen te scrubben. "Poets je lippen ook lichtjes als je je tanden poetst. Hiermee wordt elke dode huid verwijderd, zodat uw donkere tinten soepel en gelijkmatig over de lippen glijden. "

Met opvallende lippenstift wil je dat de rest van het gezicht zo kaal of natuurlijk mogelijk is. Verwissel je rokerige oog voor een subtiele taupe-schaduw op dagen waarop je een bramenstok schommelt. Nog een leuke switch-up: een paar matte huid met een glanzende vetgedrukte lip of andersom, een bedauwde huid met een matte lip. De opties zijn eindeloos wanneer u kleur toevoegt!

Kleuren om te proberen op basis van uw huidskleur
Eerlijk: voor een pure, klassieke look op porseleinen huid, probeer een klassiek rood zoals Topshop Lips in Rio Rio ($ 16, us.topshop.com).

Gemiddeld: omdat medium huidtinten die warmte hebben, ziet een oranjerode zoals Nars Lipstick in Heat Wave ($ 26, sephora.com) er fantastisch uit.

Donker: donkere huidtinten kunnen rood worden, dus waarom zou je niet wat brutaler gaan met een bessenrood zoals Marc Jacobs Beauty Lovemarc Lip Gel in Seduce Me ($ 30, sephora.com)?

"Als je een kleur hebt gekozen en nog steeds niet voor 100 procent verkocht bent, stuif dan een beetje doorschijnend poeder over je lippen om de kleur te dempen", zegt Cole. "Je kunt ook een champagnekleurige schaduw over je lippen vegen om ze een glinsterende finish te geven."

Volgende: paars, oranje, blauw

.

nu is dat gewoon gek, toch?