Is het echt zo slecht dat je de hele dag naar een computer staart? (Hint: It's Pretty Bad)

 
Anonim

door Kristen Bousquet 5 jaar geleden

Voor de meesten van ons is het behoorlijk typisch om acht uur lang naar een computer te staren gedurende acht uur (zoals het aanvullen van dat tijdsbestek door naar tablets en iPhones te staren). Hoewel het lovenswaardig is dat je zoveel werk verzet, kan al dit staren je ogen ernstig belasten.

Het is ons allemaal overkomen. Tegen de middag heb je zo lang naar je computer zitten staren dat je hoofdpijn begint te krijgen, je nek en rug beginnen te pijnigen en je zicht wordt wazig of verdubbeld. Blijkbaar is er eigenlijk een naam voor deze icky-symptomen: Computer Vision Syndrome of CVS.

Volgens WebMD, "onderzoek toont computer oog problemen komen vaak voor en ergens tussen 50% en 90% van de mensen die werken op een computerscherm hebben op zijn minst enkele symptomen van oogproblemen." Hoewel er een zeer kleine kans dat je echt zal beschadigen je zicht drastisch verhoogt, vergroot je het risico om iets korter te worden, waardoor je ogen goed kunnen focussen op nabije objecten, maar die op een afstand wazig blijven.

CVS lijkt op het carpaletunnelsyndroom, waarbij je steeds dezelfde beweging herhaalt en je blessures na verloop van tijd kunnen verergeren naarmate je langer door blijft gaan - in dit geval dus naar je computer starend. Omdat er sprake is van contrast, flikkering en verblinding, kost het meer moeite voor uw oogspieren om te verwerken wat er op uw computerscherm gebeurt.

Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om de druk op je ogen en je lichaam te verminderen:

  • De verlichting rond uw werkgebied veranderen om de verblinding op uw scherm te verminderen, omdat een verblinding op uw computerscherm ervoor zorgt dat uw ogen intensiever moeten werken om te verwerken wat er op het scherm staat.
  • Herschikken uw bureau . Uw computer moet iets onder uw ooghoogte en ongeveer 20 tot 28 inch van uw gezicht zijn verwijderd. Dit is de optimale positie om CVS te ontlasten, omdat u uw hals of rug niet hoeft te belasten om het scherm correct te kunnen zien.
  • Oefen de 20/20/20 regel: het is aan te bevelen om elke 20 minuten 20 seconden weg te kijken van uw computerscherm op ongeveer 20 voet afstand. Door je ogen rust te gunnen, voorkom je dat ze te hard worden om te verwerken wat er op het scherm staat. Deze pauze van 20 seconden is een totale ontspanning voor je ogen.
  • Probeer je computerinstellingen te veranderen . De helderheid, lettergrootte en het contrast kunnen allemaal worden aangepast aan het oog van uw oog, zodat ze uw ogen niet meer hoeven te belasten dan ze al zullen zijn.
  • Als u een bril draagt, draag ze dan. Zelfs als u af en toe een bril gebruikt, is het van groot belang dat u eraan denkt om uw bril te dragen terwijl u naar het scherm staart, wat de druk op uw ogen zal verminderen.
  • Probeer oogdruppels . Sommige mensen zweren dat smerende oogdruppels helpen hun ogen te belasten. Ze maken zelfs oogdruppels speciaal voor de verlichting van het computer-oog, zodat uw ogen zich verfrist voelen.
  • Sta op. Het is de sleutel tot beweeg ongeveer elk uur of zo - als je op je stoel gebogen zit kan dit leiden tot ernstige spierpijn en spanning. Loop rond het blok, haal wat water, of loop naar een nieuw deel van het kantoor.

Natuurlijk, als al het andere faalt, zou je kunnen investeren in een van die loopband desks waar Victoria Beckham dol op lijkt te zijn.