Is het OK om iedereen, zelfs beroemdheden, over hun seksualiteit te vragen?

 
Anonim

door Jason Pham 4 maanden geleden

Foto: John Lamparski / Getty Images Entertainment, David M. Benett / WireImage, Neilson Barnard / Getty Images Entertainment. Ontwerp: Allison Kahler / STYLECASTER.

Ik was 14 jaar oud en zat op de vloer van de woonkamer van mijn vriend na een lang feest toen iemand suggereerde dat we een spelletje Truth or Dare spelen. Met de lichten gedimd laag, een stuk of zes van mijn klasgenoten en ik verzamelde zich rond in een cirkel op een wollig sierlijk tapijt en beantwoordde de meest prangende vragen over onze levens van de negende klas: "Wie heb je verliefd op?" een maagd? "" Rook je wiet? "

Toen was het mijn beurt: "Ben je homo?"

Een voor een keek ik naar elk van mijn vrienden en voelde hoe het bloed van mijn gezicht wegstroomde. Ik werd geconfronteerd met twee keuzes: om er dan uit te komen of te liegen. Ik woog de voors en tegens. Als ik zou liegen, zou iemand dat moment later tegen mij kunnen gebruiken als bewijs dat ik niet eerlijk was over mijn seksualiteit, maar ik was niet klaar om eruit te komen. Dus ik loog. Meteen kon ik in sommige van mijn vrienden zien dat ze me niet geloofden.

Het voelde als een poging om me uit te dagen voordat ik er klaar voor was of me te vernederen omdat ik loog.

Die avond was niet de eerste keer dat ik werd gevraagd of ik homo was. Nadat ik de puberteit had bereikt en achterbleef met een "homo-lisp" dat veel andere jongens niet hadden, werd mij gevraagd naar mijn seksualiteit - via anonieme forums en rotonde-vragen ("Denk je dat die jongen schattig is?") Die probeert te vangen mij in mijn aantrekking tot mannen. Maar dat spel van Waarheid of Durf was de eerste keer dat mij een vraag werd gesteld en ter plekke werd gesteld om een ​​vraag te beantwoorden die mijn klasgenoten, waarvan sommigen ik goed kende; van wie ik nooit een belangrijk gesprek had gehad, had me al jaren afgevraagd.

Ongeacht op welke manier ik ernaar keek, het was een situatie van verlies of verlies: het voelde als een poging om me uit te dagen voordat ik er klaar voor was of me te vernederen omdat ik loog. Het maakte niet uit wat ik zei. Ze maakten al hun aannames en ik was niet klaar om hen de voldoening te geven dat ze gelijk hadden. Herinnerend aan dat moment vraag ik me af hoe het is om als een beroemdheid te worden ingesloten. Mij ​​werd een diep persoonlijke vraag gesteld voor zes mensen die vervolgens het nieuws zouden verspreiden naar de paar honderd studenten op mijn middelbare school. Maar hoe zit het met beroemdheden, die miljoenen moeten beantwoorden?

Foto: Babe.net

In maart werd model Kendall Jenner via de mode gevraagd naar haar seksualiteit. De interviewer benaderde het onderwerp op een omweg en vroeg Jenners antwoord op langjarige geruchten dat ze misschien homo was vanwege haar tomboyliefde voor vintage auto's en sneakers en haar privé, bijna onzichtbare relaties met mannen, vooral in vergelijking met haar zusters. ('Ik ben vrij zeker dat Kendall Jenner homo is, en ik heb bewijs voor dagen', lees een babymeisje van 2017.) Ongeacht de vraag, de vraag leek Jenner naar voren te willen brengen om een ​​definitief antwoord te geven op de vraag of zij al dan niet was homo. Ze vertelde Vogue nee.

Het antwoord van Kendall Jenner is - net als bij ieders antwoord over hun seksualiteit - niet definitief.

Maar het antwoord van Jenner is - net als bij ieders antwoord over hun seksualiteit - niet definitief. Wat ze in maart zei, is misschien niet waar vandaag, volgend jaar of decennia vanaf nu. Seksualiteit is vloeiend, complex en steeds veranderend, en niet eenvoudigweg gedefinieerd en opgelost in een eenmalige interactie. Trouwens, als Jenner homo is of haar seksualiteit in vraag stelt, is ze dat antwoord aan niemand verschuldigd - en haar vragen voedt alleen onze immer groeiende kweekculturen en verleidt giftige trollen om Jenners woorden te gebruiken om haar als leugenaar te kadreren.

MEER: Waarom verongelijkt en kwetekt Popcultuur homoseksuele Aziatische mannen?

Dat is wat de zanger Ricky Martin in 2000 overkwam toen hij onder druk werd gezet door Barbara Waltersto en de geruchten over zijn seksualiteit ongedaan maakte. Hoewel Martin niets heeft bevestigd of ontkend ("Seksualiteit is iets waar elk individu op zijn eigen manier mee te maken heeft. Dat is alles wat ik hierover te zeggen heb."), ​​Het interview werd jaren later gebruikt als munitie, toen hij kwam in 2010, om zijn weifelende houding in de spotlights te zetten. Hetzelfde gebeurde met YouTube-ster Connor Franta, die in 2014 in een video uit de hoek kwam en werd bespot in tweets met zij-aan-zij screenshots van zijn "Coming Out" -video en één van drie jaar daarvoor getiteld "I'm not gay" dat hij gepost om speculatie over zijn seksualiteit af te sluiten.

Er is een verschil tussen mensen laten komen op hun voorwaarden en ervan uitgaan dat ze hetero zijn, omdat ze niet anders hebben gezegd.

Wanneer acteur Jack Falahee, die een homo-personage speelt op ABC's 'Hoe om weg te komen met moord', werd gevraagd naar zijn seksualiteit in een 2016Outinterview, belde hij de vraag 'reductief', zeggende: 'Ik denk niet dat ik moet antwoorden wie ik ben' ik slaap met iets anders dan de dorst van nieuwsgierigheid te lessen. "Acteur Tom Hardy sloot een soortgelijke vraag over zijn seksualiteit af, een volle zeven jaar na een Attitude -interview waarin hij suggereerde dat hij seksuele relaties had met zowel mannen als vrouwen. "Waar ben je in vredesnaam mee bezig?" Vroeg Hardy daarom voordat hij de vragenlijst met een kort "bedankt" beëindigde. In 2016 sloeg zanger Shawn Mendes, wiens seksualiteit al jaren op internet wordt gespeculeerd, de geruchten ten val dat hij homo met aSnapchat om mensen uit te roepen die beweren dat hij een "gay vibe" heeft vanwege de manier waarop hij spreekt en handelt. "De nadruk moet liggen op mijn muziek, niet mijn seksualiteit, " zei Mendes.

MEER: 6 LGBTQ-Identifying People Share Hoe trots hun leven heeft veranderd

Ongeacht of deze beroemdheden homo zijn, hetero of vragen stellen, ze moeten niemand iets vertellen over hun seksualiteit. Zoals Martin zegt, hebben mensen het recht om hun seksualiteit zelfstandig te achterhalen, zonder ter plekke te worden geplaatst met persoonlijke vragen die ze misschien niet klaar zijn om te beantwoorden. Er is echter een verschil tussen mensen toe te staan ​​op hun eigen voorwaarden te komen en ervan uit te gaan dat mensen eerlijk zijn, alleen maar omdat ze je niets anders hebben verteld. In een perfecte wereld zou 'uitkomen' niet bestaan: seksualiteit in al zijn oneindige vormen zou worden genormaliseerd, en mensen zouden houden van wie ze liefhebben zonder dat iemand anders naar ze kijkt. Maar in een tijd waarin kinderen nog steeds worden gepest, in de steek gelaten en omdat ze homo zijn, is het uitje iemand op z'n zachtst gezegd onbeschoft en in het slechtste geval gevaarlijk.

Iemands seksualiteit is geen 'primeur'. Het is hun leven.

Dat wil niet zeggen dat vragen over seksualiteit verboden zijn. Zolang het afkomstig is van een plaats van zorg en zorg, in plaats van nieuwsgierigheid, kan iemand iemand een veilige ruimte bieden om hen te helpen naar buiten te komen - wat op zijn beurt anderen kan helpen hetzelfde te doen. Het probleem komt wanneer mensen ongefundeerde veronderstellingen over seksualiteit maken (bijvoorbeeld gebaseerd op de tomboyachtige kwaliteiten van Jenner of de 'gay vibe'-manier van Mendes) en hen vragen of ze homo zijn, alleen om hen te straffen voor hun antwoord met oordeel, zelfvoldaanheid of . "Het aannemen van seksuele geaardheid op basis van externe presentatie of alleen op gedrag kan problematisch zijn en kan uiteindelijk nogal schokkend zijn in plaats van bevestigend", zegt Philip Rutter, PhD's, een professor in seksualiteit aan de universiteit van Widener.

Iemands seksualiteit is geen 'primeur' of 'verhaal'. Het is hun leven en ze hebben het volste recht om het privé te houden. Als journalist die ook schuldig is aan het stellen van beroemdheden over hun seksualiteit en persoonlijke leven, ben ik een deel van het probleem. Maar ik heb geleerd dat de seksualiteit van iemand anders hun verhaal is. Niet van mij.