Is de schoonheidswedstrijd racistisch?

 
Anonim

door Caroline Murray 6 jaar geleden

Foto: © Getty Images

Als het gaat om rassengelijkheid, zou ik willen denken dat de schoonheidswereld een lange weg heeft afgelegd. We noemen beige foundation "vleeskleurig" niet meer, natuurlijk Afrikaans-Amerikaans haar is super trendy (bedankt Solange!) En we zijn voortdurend op zoek naar producten om onze unieke functies te verbeteren, niet om ze te verbergen. Echter, deze week kwam ik tot mijn verrassing in een kapper van warenhuizen in het hart van Parijs die openlijk gescheiden was.

9 formele stijlen voor naturals

Eerlijk gezegd had ik geen idee dat het gescheiden was totdat ik goed bezig was mijn haar te laten wassen. Zo zag het eruit: als je de salon binnenstapt, lijkt alles wit. De stoelen zijn wit, de stylisten zijn wit, de klanten zijn wit, foto's van Heidi Klum hangen aan de muur en er speelt een beetje Ke $ ha op de achtergrond. Echter, net om de hoek, is de "zwarte meid" -sectie. Dit omvat zwarte stoelen, zwarte stylisten en klanten, posters van Beyonce aan de muur en een aantal vrij luide Afro-Caribische muziek die de kleine kamer vult.

Ik, een blank meisje met donker, krullend haar, werd naar dit gebied begeleid. Maar ik moest mijn verwarring over dit misverstand terzijde schuiven om het grotere beeld te zien, namelijk dat er gescheiden haarsalons bestaan!

Verder onderzoek suggereert dat sommige klanten graag mensen hebben die gespecialiseerd zijn in etnisch haar, wat volkomen begrijpelijk is, maar waarom de twee scheiden? Een geweldige kapper zou toch in staat moeten zijn om een ​​verscheidenheid aan haar te knippen, naast zijn of haar collega, ongeacht ras? Ik kan niet zeggen of de prijzen anders waren, het was niet duidelijk op de prijslijst. Bu dan weer, ik spreek geen Frans.

Get The Look: A 3-Minute Topknot

Deze hele ervaring heeft me aan het denken gezet, is de schoonheidswereld racistisch? Het klinkt ongetwijfeld naïef van een blank meisje, maar de industrie leek me progressiever. Om nog maar te zwijgen over het feit dat dit helemaal illegaal zou zijn in Amerika. Wat denk je? Zijn er meer veranderingen die moeten worden aangebracht in de schoonheidswereld?