Interview met François Nars

 
Anonim

door Amber Katz 9 jaar geleden

Ik moet de door make-up geobsedeerde meiden niet vertellen dat je het hebt over wat een legende François Nars is. Voor beauty-junkies zijn zijn make-upproducten van technicolor het cosmetische equivalent van honkbalkaarten. Ik kreeg onlangs de kans om met dit bovenmenselijke talent te zitten en zijn hersens te kiezen voor alles, van hoe hij zijn geïnspireerde productnamen bijhoudt tot zijn favoriete make-upproduct aller tijden.

Daily Makeover: wat is je favoriete schoonheidswedstrijd ooit die je ooit hebt gemaakt?
François Nars: Mijn eerste favoriete look is er een die ik heb teruggebracht: valse wimpers. Twintig jaar geleden, toen ik veel met Steven Meisel werkte, bracht ik een zeer eyelinereffect uit de jaren vijftig en zestig terug. Dat was een tijd waarin je niet veel valse wimpers zou zien. Mascara, ja-wimpers, nee. Nog een favoriet: degenen die ik in februari 2009 voor de modeshow Marc Jacobs heb gemaakt - een groot aantal nachtclubvisies. Dat was een geweldige show en het was zo leuk om er make-upconcepten voor te maken.

DM: Wat is het nut om een ​​stoere lip-look te creëren ?
FN: Ik blijf weg van regels. Regels worden saai. Je weet wel? Te cliché. Je kunt een smokey eye en een rode lip doen. Het doet me denken aan de Helmut Newton-foto's van eind jaren 70, begin jaren tachtig. Er was geen blos, alleen een diep oog en een sterke lip. Helmut hield niet van blozen. De applicatie draait helemaal om de manier waarop je het aanpast. Sommige vrouwen zien er beter uit met een bleke lip, dus het gaat meer om waar de vrouw individueel mee weg kan komen. Wees creatief. Make-up is een manier om jezelf te uiten. Probeer iets anders voor de spiegel. Simpel als dat. Het is mijn doel om vrouwen meer vrijheid te geven.

DM: Wat is je favoriete oogschaduw voor het creëren van een smokey-eye-effect?
FN: Ik hou van de stoffigheid van de NARS Cosmetics Brume Eye Shadow Duo. Het ziet er bijna slecht uit in de pan, maar op, het ziet er mistig en fantastisch uit. Het laat het oog springen, vooral als je lichte ogen hebt. Sterke, voor de hand liggende kleuren doen dat niet noodzakelijk.

DM: Wat is het verhaal met je Schiap-lippenstift en nagellakschaduw? Waarom denk je dat het zo iconisch is voor je merk?
FN: Het is genoemd naar Elsa Schiaparelli, de ontwerper die ook de grootmoeder is van Marisa Berenson. Ze vond de schokkende roze uit in de jaren 30, die haar tot roem brachten. 'Schiap' was haar bijnaam. We hebben hard gewerkt om het zo dichtbij mogelijk te maken. Het is helder felroze - niet Barbie roze, noch Pepto Bismol roze.

DM: Wat is jouw go-to-rood?
FN: NARS Cosmetics Semi Matte Lipstick in Jungle Red is mijn favoriet. Zelfs als het niet meer verkoopt, zou het moeten blijven. Die naam is zo iconisch vanwege de film The Woman . NARS is de enige met die naam. Jungle Red Lipstick gelanceerd met de originele 12 NARS lipstick-tinten bij Barneys, de originele stukken van de lijn. Het is een kenmerkende NARS met rode, rijke, intense pigment en een semi-matte afwerking, het is een klassiek, perfect karmozijnrood.

DM: Wat is je meest gebruikte make-upproduct?
FN: NARS Cosmetics Satin Lipstick in Honolulu Honey. Deze beigey-nude tint is gebruikt in talloze shoots, shows en advertenties. Deze tint is ook gelanceerd met de originele 12 kleuren bij Barneys. Het is een perfect warm naakt omdat het precies de juiste hoeveelheid geel en roze heeft. De combinatie van tinten en de pure afwerking maken het ideaal voor alle huidtinten.

Als een van de grootste schoonheidssites van het web, ontvangt DailyMakeover.com voortdurend producten van beautybedrijven voor redactionele beoordeling. Lees onze redactionele ethische belofte als u wilt weten hoe we producten selecteren die u wilt gebruiken.