In de kosten van The Strike Gold $ 330 1105 Jeans

 
Anonim

door Blair Pfander 6 jaar geleden

Als je op zoek bent naar het perfecte spijkerbroekje, kom je uiteindelijk Kiya Babzani tegen ( hieronder afgebeeld ), mede-eigenaar van denim Mecca, Self Edge. Met locaties in Los Angeles, New York en San Francisco zijn Babzani en zijn team grotendeels verantwoordelijk voor de introductie van Amerikanen voor beter gemaakte tuinbroekbroeken.
Toch hebben we het moeilijk om meer dan $ 300 te verdienen voor een spijkerbroek die, op zijn minst oppervlakkig gezien, heel veel lijkt op de $ 30 Topshop-versie. Hier pakt Babzani de kosten uit van een van zijn favoriete stijlen, The Strike Gold 1105, geprijsd op $ 330, en geeft ons een denim vocabulaire les terwijl hij bezig is.
De Vivant: vertel me een beetje over het ontwerp van dit specifieke paar.
Kiya Babzani: De stof is afkomstig van een kleine fabriek in Kurashiki, Japan. Het is een 30, 5 inch brede zelfkant-stof die van de grond af is ontworpen voor deze exacte jeans. Het heeft een mooie schurende textuur in zijn ruwe staat. Eenmaal geweekt, verdwijnt de grijze gietkleur een beetje, wat een prachtige indigokleur oplevert. Aangezien indigo in water oplosbaar is, zal elk puur indigo geverfd ruw, niet-geschut weefsel na de eerste weekbeurt meer blauw worden. De jeans is opgebouwd uit zeven verschillende soorten draad - een beetje onconventioneel voor een spijkerbroek - maar volgens Strike Gold is het belangrijk dat er op elk onderdeel van de jeans goed wordt gelet. Dus de draadmeter varieert van strak en fijn tot natuurlijk en zwaar, afhankelijk van het deel van de jeans dat aan elkaar wordt genaaid. Het wordt geleverd met een roodgestempeld hertenleren label dat een klassieke stijl is van Amerikaanse jeans uit de jaren 40 en 50.
Het wildste deel is dat Strike Gold op maat gemaakte klinknagels heeft gemaakt voor hun spijkerbroek. Het mannelijke deel van de klinknagel is gemaakt van ijzer, terwijl het vrouwelijke deel is gemaakt van puur koper. Wat het betekent is dat na verloop van tijd met regelmatige slijtage en wasbeurten de klinknagels ouder worden (zoals de klinknagels ouder worden op jeans vóór de jaren 60). Het mannelijke deel van de klinknagel begint te roesten en verkleurt de stof aan de binnenkant van de jeans, terwijl het vrouwelijke deel van de klinknagel donkerder wordt en na verloop van tijd doorloopt omdat het van koper is gemaakt. Het is die aandacht voor detail die deze dingen zo geweldig maakt.


Kun je het voordeel van Japanse denim in het algemeen uitleggen over commerciële denim?
Het gaat minder om Japans versus commercieel en meer om sanforized fabric versus unsanforized fabric. De Japanners zijn veel langer in de textielindustrie geweest dan de meeste landen in de westerse wereld vanwege hun lange geschiedenis van het maken van complexe kimono-stoffen. Dus als het gaat om denim of flannels of chambray, passen ze die honderden jaren kennis toe op dit nieuwere textiel met verbluffende resultaten.
Wat betekent sanforization precies?
Sanforisatie is een proces dat doorweekt wordt om de krimpende eigenschappen van katoen kwijt te raken. Bijna alle jeans die we verkopen zijn niet-geautoriseerd, daarom zijn het onbehandelde denim die rauw is. Alleen het kopen van raw-denim doet niet de moeite - het is unsanforized raw-denim dat ouder wordt en past zoals jij het wilt.
Waar verwijst zelfkant naar?
Het is in verwijzing naar stof geproduceerd op een shuttle weefgetouw. Selvedge is de verkorte versie van 'self edge'. Vóór de eeuwwisseling werd dit 'zelfkantstof' of 'zelfkantstof' genoemd.
Hoe moeten we verwachten dat de The Strike Gold 1105 past?
Het is een medium rise-jean met een slank bovenblok dat recht naar beneden loopt tot aan de zoom zonder taper. Er is ook een taps toelopende versie van deze jeans genaamd de 1109.
Hoe stel je voor om een ​​spijkerbroek te onderhouden of schoon te maken zoals de The Strike Gold 1105?
Net als bij de meeste jeans, is het het beste om ze binnenstebuiten te keren, in een wasmachine te wassen met koud water en afwasmiddel (we raden Woolite of Dr. Bronner's aan), haal ze er vervolgens uit en laat ze volledig drogen voordat je ze draagt.
Wat zijn de belangrijkste dingen die klanten missen als ze kiezen voor commercieel geproduceerde jeans zoals die van de Gap, Cheap Monday, enzovoort?
De natuurlijke veroudering van een unsanforized denim. Je kunt niet vergelijken hoe die merken na zes maanden of een jaar eruit zullen zien voor een spijkerbroek gemaakt van niet-gearceerde denim. De vervagingspatronen zijn verbluffend, en de pasvorm wordt na verloop van tijd beter omdat het echt in je lichaam past, in tegenstelling tot die andere merken die zijn gemaakt van sanforized stoffen, strekken ze zich slechts uit in de loop van de tijd.
Vertel ons in de reacties hieronder hoeveel u zou uitgeven aan de perfecte spijkerbroek?