Als je HBO's 'Show Me a Hero' nog niet hebt gezien, ben je totaal aan het vermisten

 
Anonim

door Rachel Krause 3 jaar geleden

Oscar Isaac als Nick Wasicsko in Show Me a Hero
Foto: HBO

Ik ben niet echt een fervent tv-kijker. Opdat je denkt dat ik een soort van asceet ben, verzeker ik je dat ik goed thuis ben in culturele toetsstenen als The Sopranos en Twin Peaks ; Ik stem gewoon niet af op veel huidige series. Ik krijg vaak het gevoel dat ik dingen mis waar iedereen het over heeft - in plaats daarvan mis ik dingen waar iedereen het over heeft. Dus het is ronduit ongehoord dat ik het gevoel heb dat ik iets begrijp dat iedereen mist.

Maar dat is het geval met de onlangs uitgezonden HBO-miniserie Show Me a Hero . Toegegeven, niet iedereen mist het, maar het feit dat ik zo weinig eerder gehoord heb, gaat echt zitten om te zien dat het me verwarrend is. (Ook verwarrend: het feit dat het zo diep is begraven in HBO Go. Het kwam een ​​maand geleden uit, en toch moet je helemaal door de serie A tot Z-sectie gaan om het te vinden. Wat geeft het?)

Ik wil het voor niemand bederven - inclusief mezelf, want ik ben pas in aflevering vier van zes - maar deze show is zo goed . Gebaseerd op een non-fictieboek met dezelfde naam, het speelt zich af in de late jaren '80 tot het begin van de jaren '90 en vertelt het waargebeurde verhaal van schendingen van de burgerrechten in Yonkers, New York, wanneer de lokale overheid en haar kiezers verstrikt raken in een wrede strijd over woningbouwprojecten die worden gebouwd in het welvarende deel van de stad.

Oscar Isaac is briljant in de hoofdrol, Jim Belushi, Alfred Molina en Bob Balaban zijn net zo geweldig als altijd, en Winona Ryder lijkt niet ouder dan 25. Show Me a Hero is meeslepend, soms duivels grappig en hartverscheurend in de manier dat kan alleen het echte leven zijn - en dat is precies wat je zou verwachten van schrijver David Simon, die verantwoordelijk is voor zowel The Wire als Treme. Het is ook geproduceerd door Paul Haggis, die werkte aan Million Dollar Baby and Crash (en ooit behoorde tot de Scientology Kerk, maar dat is helemaal een ander verhaal).

Als je gebrek aan interesse in de gemeentepolitiek twijfelt aan je vermogen om geïnvesteerd te worden in de serie, neem ik het je niet kwalijk: ik geef niets om de lokale overheid, zoals, helemaal niet . Maar je was niet zo enthousiast over het leren van de politie in Baltimore voordat je naar The Wire keek, toch? Ik dacht het niet.

En over die titel: Fitzgerald zei: "Laat me een held zien en ik zal je een tragedie schrijven." Eerlijk genoeg.