Hoe draag je hoge hakken zonder pijn: 8 tips van experts die werken

 
Anonim

door Meghan Blalock 2 maanden geleden

Foto: Christian Vierig / Getty Images

Hoge hakken: kan niet leven met 'em, kan niet leven zonder' em. Hoge hakkenpijn, aan de andere kant? Kan absoluut zonder leven.

Hakken zijn essentieel voor (de meeste) kledingkasten, maar er is niets erger dan een geweldige outfit samenstellen voor een avondje uit, maar dan een uur lang buitenspel gezet omdat je voeten bonzen van de pijn.

Het is de eeuwenoude vraag die elke schoenliefhebbende vrouw op een bepaald moment stelde: hoe ter wereld draag ik hoge hakken zonder de pijn? Is het zelfs mogelijk? Zijn we gedegradeerd tot een 'grijns en beer'-mentaliteit voor het leven in de naam van kijken en voelen-geweldig? Blijkbaar is een fantastisch paar torenhoge schoenen en pijnvrije voeten niet wederzijds exclusief.

MEER: Mandy Moore wrijft cannabisolie op haar voeten zodat ze geen pijn doen als ze hakken draagt

We spraken met podotherapeut dr. Catherine Moyer, die ons acht tips gaf voor het blijven dragen van stijlvolle schoenen - zonder de pijnlijke prijs te betalen.

1. Zorg ervoor dat u de juiste maat schoen draagt

Foto: Kirstin Sinclair / Getty Images

De nr. 1 fout die vrouwen waarschijnlijk maken, is dat ze niet de juiste schoenmaat hebben voor hun voet. Je voetmaat verandert in de loop van de jaren, zelfs tot één volledige grootte, vooral na het hebben van kinderen. Laat je voeten een keer per jaar wat groter worden en doe het als je het nog nooit hebt gedaan. Laat je voeten meten als je schoenen koopt, zowel voor de breedte als voor de lengte. Veel mensen denken dat ze breed zijn of omgekeerd en dat zijn ze niet, dus doe dat zeker voordat je winkelt.

2. Leid uzelf op uw eigen voettype

Ken je voettype. Naar mijn mening zou een podotherapeut de beste manier zijn om uw type voet te kennen en wat er aan de hand is. Als u niet naar de podoloog kunt rennen, zijn er een paar nette manieren om te zien of u een platte voet of een hoge voet heeft. Maak je voet nat en stap op een stuk bouwpapier. Wanneer u een indruk maakt, zal het u laten zien hoeveel uw voet plat is of hoe hoog uw boog is. Je kunt het voettype van een persoon bekijken en zien waarom ze pijn hebben.

3. Hoe dikker de hiel, hoe beter

Foto: Timur Emek / Getty Images

Vermijd dunne hakken: de stiletto's. Ze veroorzaken dat je voet wiebelt. Soms gaat de jurk alleen maar om een ​​stiletto, als het maar af en toe is. Als je elke dag stiletto's draagt, zou je een wat ruigere hakstijl willen overwegen en deze een beetje willen veranderen.

MEER: de beste schoen om te koppelen met elk type bodem

4. Vermijd dunne zolen, kies in plaats daarvan voor een platform

Dunne zolen geven je bijna altijd pijn op de bodem van je voet. U wilt een dikkere zool of een klein beetje platform, wat een deel van de druk tijdens het lopen zal compenseren. Een rubberachtig materiaal absorbeert die druk.

5. Neem pauzes

Foto: Christian Vierig / Getty Images

Schop je schoenen de hele dag af en strek je enkels en tenen uit.

6. Strek je voeten nadat je je schoenen uit hebt gedaan

De stukken die je wilt doen zijn de stukken die zich op de voorkant van de voet en enkel richten, zoals je tenen naar beneden richten en je tenen omhoog trekken met een riem om de achillespees en de kuitspieren te krijgen. En dan van links naar rechts naar de wreef en de buitenkant van de voet.

MEER: 25 trendy schoenen om meteen in Zara te winkelen

7. Probeer een schoen met meer dekking bovenin

Foto: Edward Berthelot / Getty Images

Hoe meer dekking je op de top van je voet hebt, hoe beter. Soms zijn laarzen met hoge hakken eigenlijk iets dat je de hele dag kunt dragen en ze storen je voeten niet zo veel. In de zomer kun je iets proberen met een enkelriem of een grote brede riem aan de bovenkant. Als u vatbaar bent voor blaren en wrijving, wilt u misschien die stijl proberen, iets dat meer van de bovenkant van uw voet bedekt.

MEER: Hoe Suede Shoes te verzorgen

8. Die vrij verkrijgbare schoenendozen doen echt goed

Een ding om te proberen zijn de over-the-counter-producten die zichzelf verkopen voor hoge hakken. Ze worden metatarsale of bal van de voetzolen genoemd. Het zijn ovaalvormige pads die onder de bal van de voet gaan, meestal gemaakt van een siliconengel. Ze bestrijden de pijn onder de bal van de voet. Vooral als het van siliconen is gemaakt, houdt het je voet stabieler in de schoen zodat je voeten niet zo veel naar voren schuiven, waardoor je tenen worden beschermd tegen wrijving en blaren.

Een versie van dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd in oktober 2013.