Hoe Yoga te gebruiken voor gewichtsverlies

 
Anonim

door Aly Walansky 4 jaar geleden

Sporrer / Rupp / Getty

We kijken naar prachtige beroemdheden zoals Jennifer Aniston, die zweren bij de yogaleven en zich niet anders dan geïnspireerd voelen. Yoga heeft altijd als een meer ontspannende vorm van fitness gevoeld, vooral nuttig als het gaat om stressverlichting - maar kan het echt helpen om af te vallen?

Als het gaat om yoga en gewichtsverlies, wordt de stijl van yoga een belangrijke factor, als de focus van de yoga-oefening te herstellend of meditatief is, zijn de spier- en cardiovasculaire vereisten voor gewichtsverlies en toning eenvoudigweg niet aanwezig, zegt Nick Bez, gecertificeerde yoga-instructeur met LifePower Yoga bij Life Time Fitness. Dat wil niet zeggen dat je naar de dichtstbijzijnde yogales moet zoeken en dat je verwacht dat je er vijf kilo lichter uitloopt!

Bez zegt dat de ideale mix van inspanning en rust voor diegenen die naar potentiële voordelen van gewichtsverlies kijken, meestal te vinden is in een Vinyasa of flow-gebaseerde yogales, bij voorkeur een verwarmde. "De sequenties van vloeiende bewegingen in een Vinyasa yogales in combinatie met goede ademhalingstechnieken bieden uitdagingen voor spierkracht en flexibiliteit, evenals cardiovasculaire en respiratoire prestaties en uithoudingsvermogen die bijna onvermijdelijk leiden naar slankere en meer gebalanceerde fysieke, intellectuele en emotionele lichamen - de opname van warmte intensiveert deze voordelen nog meer, "zegt Bez.

Wees consistent, wees consistent, wees consistent!
Net als al het andere in het leven is consistent zijn de sleutel tot langdurige en langdurige verandering en resultaten! Het nemen van een yogales zal de kilo's niet afschudden, maar als je consequent bent en drie yogalessen of meer per week volgt, zegt Annalisa Berns, een yogaleraar bij Big Bear Yoga. Zoals met elke fysieke activiteit, is het beter om consistent te zijn en een kleinere hoeveelheid regelmatig te doen dan eenmaal een marathon van activiteit te doen! Voor yoga en het afwerpen van kilo's, maak het onderdeel van je dagelijkse routine. Probeer yoga toe te voegen aan je ochtend-, lunch- of avondroutines - 7 dagen per week!

Focus op sterkere poses.
In yoga zijn er veel verschillende soorten houdingen. Je kunt herstellende en ontspannende houdingen doen, helemaal tot acrobatisch-achtige houdingen. Als het je doel is om wat extra kilo's los te laten, blijf je dan vooral richten op krachtopwekkende houdingen, zegt Berns. Probeer plank en zijplank om te beginnen. Berns zegt dat staande houdingen het beste zijn voor deze focus, zoals Warrior 1, 2 en 3, Triangle Pose, Extended Side Angle Pose en Half Moon Pose.

Concentreer u op een actieve, vloeiende stijl die uw hartslag verhoogt.
Er zijn veel yogastijlen, van Iyengar tot Bikram, van Svaroopa tot Vinyasa. Kies een stijl die je hartslag doet stijgen. Probeer minstens 3 verschillende stijlen en leraren uit voordat je de stijl en de juiste docent kiest, adviseert Berns. Een Vinyasa Flow-klasse is een goede gok.

Voorkom letsel.
De snelste manier om je yoga-plan voor gewichtsverlies te stoppen is een blessure te hebben. Een gekwetste knie vertraagt ​​je, keert je harde werk terug en laat je gefrustreerd achter. Zorg ervoor dat je in je yogabeoefening en in andere activiteiten aandacht besteedt aan je lichaam, zegt Berns. Als iets niet goed voelt, doe het dan niet voordat u persoonlijk advies en feedback van een professional kunt krijgen. Je kunt ook yoga gebruiken om blessures te voorkomen. Vind een deskundige yogaleraar en neem evenwichtige lessen die gericht zijn op kracht, maar ook balans en flexibiliteit. Deze zijn essentieel bij letselpreventie.

Vertragen.
Vermoeid zijn en niet genoeg slaap en ontspanning krijgen is de vijand van gewichtsverlies. Als je moe bent, eet je misschien meer dan je nodig hebt, maak je slechte voedingskeuzes en heb je meer kans om iets onvoorzichtigs te doen en een blessure te veroorzaken. Probeer een restauratieve yogales, een beetje meditatie en zorg dat je genoeg slaap en zelfzorg krijgt, zegt Berns.

Ademen.
Berns zegt dat een van de 8 ledematen van yoga Pranayama is, wat ademhalings- en ademhalingscontrole is. Hoe kan dit helpen bij het loslaten van overgewicht? "Probeer deze eenvoudige oefening, " zegt Berns, "haal diep, maar comfortabel adem in de telling van 6. Houd de adem in voor 3 tellen, laat dan langzaam de adem naar de telling van 6 en terwijl de adem uit is, tel voor 3. Probeer deze 6-10 keer de volgende keer dat een trek in eten komt en kijk of het helpt! "

Bestudeer de Yamas en Niyama's.
Dit zijn de 10 ethische principes die je in je leven kunnen begeleiden. Een van de principes is bijvoorbeeld geen kwaad, Ahimsa. In jouw praktijk zou dat kunnen betekenen dat je voedsel zou kiezen dat je lichaam niet zou schaden, zegt Berns. Voor veel yogi's heeft niet-schaden ook te maken met hoe het voedsel wordt verzameld, en dat betekent het selecteren van vegetarische voedselopties. Een ander voorbeeld is Santosha, tevredenheid. Santosha is een essentieel principe in yoga. Het leert om tevreden te zijn met wat we hebben - een verbazingwekkend lichaam en ambitie om het sterker en leaner te maken - en het niet te beoordelen en negatief te zijn.

Probeer als een Yogi te eten.
In de beoefening van Yogisch eten worden hetzelfde niveau van focus en intentie die worden gecultiveerd in een fysieke yogapraktijk toegepast op de intieme handeling van het eten van een maaltijd, zegt Bez. "Door het elimineren van externe afleiding, een focus op eten terwijl je zit, kleinere porties neemt en aandachtig één hap per keer eet terwijl je basistafelmanieren beoefent. Veel mensen vinden dat ze patronen van overeten of op emotie gebaseerd eten hebben, dat kan worden beteugeld door middel van bewustzijn. Dit leidt bijna altijd tot gewichtsverlies of het bereiken van een meer natuurlijk en gezond gewicht voor diegenen die mogelijk te licht zijn ", zegt Bez.