Een infectie van de nagelstudio opvangen (en toekomstige problemen vermijden)

 
Anonim

door stylelindspiration 4 jaar geleden

Imaxtree

Een bezoekje aan de nagelsalon voor een welverdiende manicure en pedicure is een grote luxe in het leven, dus om te denken dat enig deel van deze zelfverwennerij schadelijk voor je zou kunnen zijn, lijkt het gewoon niet eerlijk. De realiteit is dat als uw salon naar keuze niet goed zorgt voor grondig reinigen van hun keukengerei, u het slachtoffer zou kunnen worden van een schimmelinfectie. Gross, toch? De waarheid is dat vuile gebruiksvoorwerpen in combinatie met agressief gebruik (dat wil zeggen, te snijden nagelriemen) kan leiden tot grote problemen.

Het goede nieuws is echter dat niet iedereen met een geïnfecteerd instrument zijn of haar huid breekt, maar dat het wel onderhevig is aan infecties. De gemiddelde gezonde nagelstudio-gozer komt hoogstwaarschijnlijk schimmelvrij vrij uit de salon, maar als je immuunsysteem niet klopt, kan een toekomstige schimmel de realiteit zijn. Nagel schimmel en infectie kan echt pijn doen, en ziet er absoluut ook niet al te mooi uit. Enkele veel voorkomende symptomen van een nagelschimmel zijn onder meer: ​​schilferen onder de nagel; een wit, schilferig nageloppervlak; witte of gele strepen op de nagel; gele vlekken op de onderkant van de nagel; of volledig verlies van de nagel. We zeiden dat het niet mooi was!

Het feit is dat je moet praten als je naar de salon gaat. Wees niet bang om uw nagelstyliste te vragen hoe zij hun instrumenten steriliseren of dat uw voetenbad voorafgaand aan uw afspraak is schoongemaakt. Voetbaden zijn een totale broedplaats voor bacteriën, dus u moet een salon vinden die een grondige reiniging van hun baden tussen elke klant uitvoert. Controleer ook of je nagelsalon een autoclaaf heeft (die broodrooster-ogende machines) om bacteriën te vernietigen. Inweken van instrumenten in een alcoholoplossing doodt de meeste bacteriën als de hulpmiddelen langer dan 10 minuten in de oplossing zitten, maar dit is niet altijd 100% effectief. Om nog maar te zwijgen, nagelstudio's zijn meestal zo druk dat de nagelstylisten niet eens 10 minuten hebben om hun gereedschap te weken.

Om te voorkomen dat u in de toekomst een nagelschimmel krijgt, kunt u uw eigen gereedschap meenemen naar de nagelstudio. De spijkertechnicus mag spotten, maar je komt in ieder geval niet in contact met de ziektekiemen van iemand anders. Een andere goede voorzorgsmaatregel is het gebruik van antischimmelsprays en -poeders voor en na het gaan naar de nagelsalon. Nagelschimmel gebeurt ook vaker in teennagels omdat schimmel gedijt in warme, vochtige plaatsen (zoals je schoenen en sokken), dus draag sokken die vocht minimaliseren wanneer dat mogelijk is.

Als je al last hebt van een spijkerschimmel, is het belangrijk om naar een dokter te gaan. Over de toonbank beschikbare oplossingen zijn niet altijd effectief, dus een voorgeschreven oraal antischimmelmedicijn kan nodig zijn. De nagel kan alleen worden uitgehard tot een nieuwe, gezonde nagel teruggroeit, maar soms kan de schimmel terugkeren en zich verspreiden naar andere plaatsen in het lichaam. Zorg ervoor dat u frequente check-ups plant met uw arts om het nauwlettend in de gaten te houden en zodat u (hopelijk) voorgoed afscheid kunt nemen van de schimmel!