Hoe je giftige vrienden kunt spotten en wanneer je ze uit je leven moet verwijderen

 
Anonim

door Liv Kelleher 4 jaar geleden

foto: giphy.com

Vriendschappen zijn onmiskenbaar een van de belangrijkste componenten voor een gelukkig, gezond leven. Goede vrienden hebben het vermogen om je aan het lachen te maken, je uit een slecht humeur te halen, je aan te moedigen, je constructief advies te geven en een vertrouweling en beheerder te zijn. Over het algemeen zou een goede vriend je een beter, gelukkiger persoon moeten maken.

Helaas zijn niet alle vrienden goede vrienden en niet alle vriendschappen zijn gezond. Net als romantische relaties hebben vriendschappen het potentieel om negatief, beledigend en ronduit giftig te zijn. Veel mensen, vooral vrouwen, hebben moeite om deze giftige vriendschappen te doorbreken en ze verder te laten gaan, onopgelost.

Karen Valencic, oprichter van Spiral Impact en een expert in conflictoplossing, sprak onlangs met CBS over de aard en de gevolgen van toxische vriendschappen. Volgens Valencic is een belangrijke "rode vlag" in ongezonde vriendschappen wanneer een vriend je problemen probeert op te lossen of je problemen altijd terugbrengt in een gesprek over zichzelf - "dit is vreselijk, dit gebeurt altijd met mij." Uiteraard, mensen maken ruzie in hun leven en dat is geen reden om een ​​vriend te laten vallen. Maar als een vriend consequent negatief is, is dat een teken dat het misschien tijd is om meer positieve relaties te zoeken.

Verder identificeerde CBS drie verschillende soorten negatieve vrienden die je moet vermijden: vrienden die ruzie maken, vrienden die met je strijden, en vrienden die aanhankelijk zijn en veel tijd en aandacht vragen. Als je een van je vrienden in drie van deze categorieën kunt plaatsen, is het misschien tijd om die vriendschappen te heroverwegen.

Eindelijk, als je besluit dat je giftige vriendschap niet onmiddellijk kan worden hersteld, is het misschien tijd om het te beëindigen. Benader je giftige vriend vriendelijk en oprecht en leg hem of haar uit waarom je denkt dat je vriendschap naar het zuiden is gegaan. De kans is groot dat ze professionele hulp nodig hebben om de emotionele en persoonlijke ellende aan te pakken die je vriendschap heeft geteisterd. Stel dat advies op een niet-neerbuigende, bezorgde manier voor.