Hoe dun is dun?

 
Anonim

door Megan McIntyre 8 jaar geleden

Foto: © Jason LaVeris / FilmMagic

Toen we deze foto van Candice Swanepoel zagen, maakte het ons bezorgd: het eens verbluffende Victoria's Secret-model ziet er uitgehongerd uit in vergelijking met co-model Adriana Lima. Dit verrassende gewichtsverlies heeft ons zorgen gemaakt over de gezondheid van de 22-jarige blonde schoonheid.

Pijnlijk dunne modellen zijn niet per se een nieuw onderwerp in de modewereld, maar onlangs hebben ze veel pers gekregen, vooral vanwege waakhondbureaus die zijn belast met het toezicht op deze jonge meisjes en hun gewicht.

In een sector die skiness bevordert, lijken deze nieuwe task forces in theorie een geweldig idee - een manier om ervoor te zorgen dat modellen niet toegeven aan de niet-aflatende druk om dun te zijn en zichzelf te doen verwonden. Helaas leggen ze in de praktijk nog meer de nadruk op vrouwenlichamen.

Een recent artikel in de Britse telegraaf meldde dat de Advertising Standards Authority het modemerk Miu Miu had vrijgesproken van beschuldigingen van onverantwoordelijke advertenties voor het gebruik van een supermager model in de voorjaarscampagnes in het voorjaar van 2011.

Tijdens hun onderzoek werd alles van de armen van het model tot aan haar sleutelbeen onderzocht en besproken, waarbij dit jonge meisje werd gebroken in lichaamsdelen om te worden geanalyseerd en beoordeeld. Hoewel we graag reclame maken voor instanties die positieve lichaamsbeelden bij vrouwen willen promoten, blijft het een feit dat ze nog meer negatieve nadruk leggen op hun lichaam met de manier waarop ze het doen.

Bovendien, waarom is het sociaal aanvaardbaar om een ​​vrouw uitsluitend op haar lichaam te beoordelen? We zijn het erover eens dat deze vrouwen er niet gezond uitzien, maar wanneer werd het oké voor de wereld om hun lichamen te bespreken en hun lichaam uit elkaar te halen zonder na te denken? We willen dat de modewereld realistische cijfers promoot, maar het afbreken van modellen en het beoordelen van hun lichaam is niet de manier om het te doen.

Wat denk je, zijn deze agentschappen die vrouwen helpen of pijn doen?