Hoe maak je je gezicht echt schoon voordat je gaat slapen

 
Anonim

door Victoria Moorhouse 3 jaar geleden

Foto: stevecoleimages /
E +

"Trek altijd je make-up uit voordat je naar bed gaat" is een schoonheidsgebod dat we allemaal eerder hebben gehoord, en het is de meest voor de hand liggende reactie op hoe je een piepend, schoon gezicht kunt krijgen. Maar onze docerende moeders, goed geïnformeerde derms en perfect-gevierde celebs zijn waarschijnlijk op iets met dit advies: slapen in make-up kan leiden tot verstopte poriën, waardoor uw kansen op het ontwikkelen van onvolkomenheden en puistjes toenemen. Nee, dank u.

Maar gek genoeg onthullen sommige top-make-upartiesten (de beroemde Charlotte Tilbury ) en beroemde schoonheden ( Joan Smalls ) dat ze allemaal over het slapen gaan met een of andere vorm van make-up. Hoewel de meeste van deze sterren verwijzen naar een sexy vlekkerige voering in plaats van een porie-verstoppend fundament, vond het ons zeker vreemd. Onze dermatologen zeggen nog steeds om nooit te slapen met make-up op, zelfs geen mascara - en hier zijn onze beste tips voor het reinigen van je gezicht voor het slapen gaan.

Vertrouw niet op make-updoekjes
Make-updoekjes kunnen een godsgeschenk zijn als je haast hebt, maar make-updoekjes kunnen achtergebleven make-upresten en vuil achterlaten op onze huid die meestal wordt weggespoeld met standaard gezichtswassing. Ga je gang en gebruik ze om je make-up af te doen, maar volg je favoriete reinigingsmiddel op.

Probeer Micellar Water in plaats daarvan
Kraanwater is niet de enige optie om je gezicht te wassen. Micellair water is een trending huidverzorgingsproduct dat boordevol voordelen zit. Het is geformuleerd met kleine micellen-bubbels (vandaar de naam) die vuil vast pakken en verwijderen. Het is hydraterend, veilig voor de gevoelige huid en zolang je toegang hebt tot een wattenschijfje of washandje, is het eigenlijk gemakkelijker te gebruiken dan welk ander reinigingsmiddel dan ook. Het voelt net als water op je huid, maar kijk naar beneden en je zult nog veel meer make-up op je weefsel krijgen.

Of haal een Oil-Based Cleanser op
Deze producten zijn kleine wonderwerkers voor het verwijderen van make-up. Vertrouw ons. We zweren ervoor om oogmake-up te verwijderen en omdat ze nogal vochtinbrengend zijn, proberen ze je huid niet te prikken. Het kan ook worden gebruikt met een washandje in de douche voor het verwijderen van gezichtsmake-up, zoals foundation, en zelfs moeilijk te benaderen dingen zoals waterproof mascara-alles zonder een vette huid op de huid achter te laten. Breng het aan, wrijf het in en spoel het vervolgens uit. Lancome's Énergie de Vie ($ 42, sephora.com) is puur geniaal.

Cold Cream kan niet worden geweigerd
Pond's Cold Cream ($ 5, target.com) is een must-have voor het verwijderen van langdurige make-up zonder je huid uit te drogen. Het is niet echt rommelvrij (je hebt beslist een vochtige washandje nodig), maar je kunt tenminste naar bed gaan zonder overgebleven oogschaduw op je oogleden. We houden ervan dit product te gebruiken om wenkbrauwproducten te verwijderen die vaak vergeten worden.

Doe je make-up uit voordat je het schoonmaakt
Je kunt deze stappen niet altijd combineren. Als je reiniger make-up niet specifiek verwijdert, is het misschien niet krachtig genoeg om die waterdichte mascara te laten bewegen. Probeer eerst een oogmake-up-remover te gebruiken en ga vervolgens aan de slag met je schuimende gel- of gezichtsreiniger in de douche of in de gootsteen.

Gebruik een Q-Tip
Verwijder de voering in de buurt van je topwimpers door een Q-tip in je make-up verwijderaar naar keuze te dopen en langs de bovenste wimperlijn te laten lopen.

Washandjes werken wonderen

.

Als je ze wast.
Deze kleine jongens stimuleren zelfs je exfoliatieproces, maar je moet ze na elk gebruik wassen voor een effectieve reiniging. Anders is het een uitstekende plek voor de groei van bacteriën en de overdracht van vuil en vuil terug op je gezicht.

Goed spoelen.
Steek je gezicht niet onder de kraan, maar het spoelen van je reinigingsroutine is niet goed voor je huid. Je krijgt zelfs niet al je make-up eraf. Als het twijfelachtig is, geef je je gezicht nog een scheutje water. U mag geen resten van reinigingsmiddelen, bubbels of vlekken van make-up zien.

Vergeet je lippenstift niet
Om lippenstiftvlekken te verwijderen die voor altijd en voor altijd lijken te blijven plakken, kunt u een heel klein beetje olijfolie of crème reiniger op uw lippen aanbrengen en vervolgens inwrijven met een washandje of een peelinghandschoen. Je zou moeten zien dat lippigment op de doek verdwijnt, en je witte kussenslopen zullen je bedanken.

More From Daily Makeover: Washing Your Face: Je doet het verkeerd