Hoeveel water zouden we echt moeten drinken?

 
Anonim

door Aly Walansky 4 jaar geleden

Foto: Jamie Grill / Tetra Images / Getty Images

Ons is verteld dat we, aangezien we kinderen waren, acht glazen water per dag zouden moeten drinken, maar hoeveel van ons volgen die regel eigenlijk? Of je nu een waterliefhebber bent of iemand die de hele dag de voorkeur geeft aan cola light, het is niet voldoende om je lichaam en geest goed te laten functioneren, maar er is geen "standaard" voor hoeveel water iedereen zou moeten drinken. In feite varieert de ideale hoeveelheid water van persoon tot persoon. Zo zorg je ervoor dat je de hoeveelheid water krijgt die je nodig hebt.

Ontdek hoeveel is "goed" voor u .
De hoeveelheid water die dagelijks nodig is, hangt af van verschillende factoren, zoals uw gewicht, het klimaat waarin u zich bevindt en uw activiteitenniveau, zegt gezondheidscoach Michele Periquet . Om een ​​beter idee te krijgen van hoeveel water je zou moeten drinken, vermenigvuldig je het gewicht in kilo's met twee, en verdeel dan met 3 - het resulterende aantal is hoeveel je elke dag in ounce moet drinken. Dit moet worden verhoogd als je traint, in een droog klimaat bent, enz.

"Je zou ongeveer de helft van je lichaamsgewicht in gram moeten drinken", zegt Alex Jay, productspecialist en voedingsdeskundige voor Juice Press. We merken vaak dat we in de winter minder water drinken, omdat we niet zweten en de effecten van warm weer voelen als we ons dagelijks leven leiden. Jay zegt echter: "Het is net zo belangrijk om zoveel water te blijven drinken als je in de zomer doet, om nog maar te zwijgen van het feit dat het je lippen ervan weerhoudt om gekloofd te worden!"

Een teken dat je goed gehydrateerd bent, is als je plas kleurloos of heel lichtgeel is. Houd er echter rekening mee dat bepaalde supplementen zoals vitamine C de kleur kunnen beïnvloeden en er donkerder of helderder uit kunnen zien.

Begin je dag op de goede weg.
Begin de dag goed door bij het opstaan ​​een groot glas of twee water te drinken, voor de koffie en alles wat je 's ochtends zou kunnen consumeren, zegt Periquet.

Maak goede gewoonten.
Drink water 15-30 minuten voor en na de maaltijd, omdat drinkwater tijdens de maaltijden kan interfereren met een goede vertering van voedsel, zegt Periquet. Als je drinkwater saai vindt, zal het toevoegen van muntblaadjes of plakjes fruit een heerlijke natuurlijke smaak geven. Sprankelend water is ook geweldig voor afwisseling.

Jay stelt voor om een ​​glazen of BPA-vrije plastic fles water rond je mee te nemen die je op je bureau kunt laten liggen - het zal je eraan herinneren om de hele dag door te drinken.

Voor degenen die koffie of wijn drinken, maak er een gewoonte van om twee glazen water te drinken na elke kop koffie of een glas wijn. Het helpt de dehydraterende effecten van deze dranken tegen te gaan.

Slokje, niet gapen.
Simpelweg nippen van water gedurende de dag houdt het water in je bloedstroom zonder frequente uitstapjes naar de badkamer te veroorzaken, zegt Maggie Moon, MS, RD, eigenaar van Everyday Healthy Eating.

Consumeer voedingsmiddelen met een hoog watergehalte.
Sommige favorieten van Moon zijn allemaal meer dan 90 procent water: probeer komkommers, kool, selderij, sla, tomaten, radijs, courgette, zomerpompoen, paprika's, broccoli, bloemkool, meloenen, grapefruit, watermeloen en aardbeien.

Houd dingen interessant.
Er zijn thuis carbonatoren die bruisend water milieuvriendelijk maken. Voeg een ons 100% sap toe en vul dan de rest van je glas met sprankelend water, zegt Moon.

Ben je uitgedroogd?
Recente studies hebben aangetoond dat zelfs een beetje uitgedroogd gevoel van angst en depressie kan verhogen en tot concentratiestoornissen kan leiden, zegt trainer en voedingsdeskundige Kori Lyn Angers . Je hoeft geen marathon te lopen in Death Valley om uitgedroogd te worden. Terwijl we over je dag gaan, of zelfs gewoon aan onze bureaus zitten, verdampt water met onze snelheid in de lucht in de lucht, waardoor het mogelijk wordt om uitgedroogd te raken zonder het te weten.

Na het sporten, het gebruik van een sauna of een andere activiteit die je laat zweten, moet je eraan denken meer water te drinken, zegt Periquet. Als je hoofdpijn hebt, probeer dan eerst twee glazen water te drinken voordat je een pijnstiller gebruikt. Soms kunnen hoofdpijn een symptoom zijn van uitdroging.