Hoe maak je je eigen verontruste spijkerbroek

 
Anonim

door Perrie Samotin 5 jaar geleden

Hier in de buurt zijn we behoorlijk gefascineerd door het doe-het-zelf-fenomeen, vooral als het gaat om mode en lifestyle. Er is iets ongelooflijk bevredigs aan het vermogen om iets te zien dat je leuk vindt en het zelf te maken, of je hebt de creatieve slimmerik om manieren te bedenken om iets te maken dat je nergens anders vindt. Daarom hebben we besloten de hele maand een paar van onze favoriete doe-het-zelf-bloggers bij te praten om dingen te vertellen over wat hen ertoe aanzette om te beginnen met creëren, wat tot nu toe hun favoriete projecten waren en welke projecten bijzonder uitdagend zijn.

De volgende, op Hong Kong gebaseerde doe-het-zelf blogger Geneva Vanderzeil van A Pair & A Spare, wiens inspirerende blog gevuld is met ingenieuze projecten die alles omvatten, van huisdecoratie tot op de catwalk geïnspireerde mode, zoals Balenciaga-stijl gegolfde rokken, geïnspireerd op Céline tassen en wikkelrokken in de stijl van Proenza Schouler. Hier heeft Genève ons niet alleen geïnformeerd over hoe ze haar DIY-start kreeg, maar ons ook een cool project gegeven om het te proberen: een paar perfect uitgedoste denim shorts. Lees verder!

StyleCaster: Waarom ben je aan het DIY-werken begonnen? Was je altijd geslepen?
Geneva Vanderzeil: Ik ben altijd creatief geweest op het gebied van mode - ik begon mijn blog om dat met mensen te delen.

Wat was tot nu toe je favoriete / meest bevredigende project?
Op dit moment hou ik van alles transparant, dus mijn clutch, tas en manchetten zijn heel speciaal voor mij.

Wat is het meest uitdagende project geweest?
Naaiprojecten zijn de moeilijkste, maar vaak de meest bevredigende!

Welke soorten projecten kunt u voorstellen voor doe-het-zelvers voor beginners?
Begin met verwijderbare bijlagen aan schoenen en tassen - op die manier ben je niet bang [van] het originele stuk te verpesten.

Wat is jouw droom DIY-project?
Een heel huis om te make-over!

Waarom denk je dat mode en lifestyle DIYing zo populair is geworden?
Mensen zijn altijd op zoek naar dingen die hen helpen er goed uit te zien zonder hun budget te verliezen.

Wanneer bent u niet aan het knutselen, wat bent u van plan?
Ik hou van wandelen, lezen en koken, hoewel het grootste deel van mijn tijd wordt besteed aan doe-het-zelvers.

Hoe bepaal je of iets de moeite waard is, in tegenstelling tot alleen maar kopen?
Als het de moeite waard is om het de moeite waard te maken.

Klik door de bovenstaande galerij om de tips van Genève te zien over hoe je je distressed denimshort kunt maken!

Volgens Venderzeil zijn shorts met een afgesneden denim een ​​all-season basis. Draag ze alle lente en zomer met alles van T-shirts tot blazers, en kom herfst en winter, ze zien er extra cool uit met ondoorzichtige panty's en enkellaarsjes. Omdat dat perfect gestoorde paar moeilijk te vinden is, leer het zelf te doen voor praktisch geen kosten!

Wat je nodig hebt: een paar oude spijkerbroeken of spijkerbroeken, een schaar, een mes, een snijplank en een wasmachine.

Tip: Wil je dat de pasvorm iets retro en hoogverwacht is? Bekijk plaatsen zoals Salvation Army of Goodwill, die meestal een grote voorraad oude denim hebben.

Zet de shorts of jeans aan en markeer precies hoe kort je ze wilt knippen.

Haal de shorts eraf en knip ze vanaf de buitenzoom naar binnen, en zorg ervoor dat er een paar centimeter extra stof in de pijp achterblijft bij het kruis. In wezen wil je dat ze langer in dat gebied zijn dan aan de zijkant van de benen.

Zet de shorts terug en controleer de lengte en stijl - misschien wilt u iets meer afknippen of iets aanpassen. Als je eenmaal de gewenste lengte hebt, haal je uit je snijplank.

Gebruik de voorkant van de broek plat op het bord en gebruik het stanleymes om een ​​reeks horizontale spleten te maken met een centimeter van elkaar. Zorg ervoor dat je de binnenzak uit de weg beweegt om dit te doen.

Leg de shorts in de wasmachine op een normale cyclus. Dit zou voldoende beweging moeten zijn om veel van de blauwe draden tussen de spleten aan de voorkant te verwijderen, zodat je alleen de witte draden en enkele openingen hebt. De zoom zou ook losser moeten zijn. Zoals op de afbeelding te zien is, kunt u een pincet gebruiken om draden te trekken.

Laat de shorts drogen en controleer dan of je de stijl leuk vindt - als je meer uitsparingen aan de voorkant wilt, herhaal dan de snij- en wasstappen tot je tevreden bent.

En voila! Je perfect afgewerkte denim-cutoffs zijn klaar. Met de lente en de zomer om de hoek, zullen ze perfect combineren met enkellaarzen en een lichte blazer voor een avondje uit, of een neon bikini, jersey tanktop en slappe hoed voor een dag op het strand.

Voor meer inspirerende doe-het-zelf-projecten, bekijk nu een A Pair en een Spare!

Beroemdheden in zwemkleding: Rihanna, Miley Cyrus, Heidi Klum, meer