Hoe u uw haarkleur de laatste eeuwen kunt laten duren

 
Anonim

door Aly Walansky 4 jaar geleden

Imaxtree

We geven regelmatig een flinke hoeveelheid geld uit om een ​​perfecte haarkleur te hebben - en dan vervaagt het voordat we er van gaan genieten! De meest budgetvriendelijke haarkleur is de soort die we het langst kunnen laten duren, en er zijn veel trucjes om de kleur uit te rekken en de vervaging te voorkomen!

Vermijd warme douches:
Heet water droogt niet alleen je huid uit, het kan ook de levensduur van je haarkleur verminderen. CHI Stylist Shawnee Heltsley zegt dat de temperatuur van water cruciaal is! Zet af op heet water en gebruik water op kamertemperatuur voor shamponeren en koeler water voor conditionering. Bij gebruik van heet water opent de warmte van het haar uw cuticula waardoor ook uw kostbare kleur en vocht vrijkomen. "Ik vertel mijn klanten altijd om te shamponeren en te spoelen met kamertemperatuur water; handdoekdroog, staat in, daarna afspoelen met het koudste water dat je kunt staan ​​om die schubbenlaag te sluiten. Dit zorgt voor een langere houdbaarheid, waardoor je sloten mooi en gehydrateerd blijven en gespleten punten worden geëlimineerd, "zegt Heltsley.

Zwem slim:
Bescherm je haar in de zon en chloor. Gebruik een haarbeschermer met SPF in de zon, het zwembad en de oceaan om te voorkomen dat je kleur vervaagt, zegt Pasquale Caselle, International Creative Director / Master Hair Colorist voor IT & LY Hairfashion, NA Een product met zonnebloemolie is geweldig omdat het ook antioxidanten bevat bescherm het haar.

Blijf uit de buurt van te veel hittegereedschap:
Als je de eerste week na het kleuren van je haar wegblijft bij je warme gereedschap, voorkom je ook dat de kleur vervaagt, zegt colorist Michael Boychuck. Heet gereedschap zoals föhns en stijltangen versnellen het proces van kleurvervaging. Hoewel deze hulpmiddelen soms nodig zijn, is het het beste om ze de eerste week na het kleuren van je haar uit de buurt te houden.

Probeer zo lang mogelijk uit die eerste wasbeurt te wachten:
De in Los Angeles gevestigde hairstylist van beroemdheden, Mitch Stone, zegt dat het nieuwe aanbod droge shampoo op de markt een zegen kan zijn voor nieuw gekleurd haar: omdat je minder gaat wassen, houdt de kleur langer aan. "Ik heb altijd mijn klanten hun haar niet laten wassen na kleur zolang ze kunnen gaan - tenminste 24 tot 48 uur helpt echt te behouden, " zei hij. Wanneer u zich wast, kies dan voor een zachte sulfaatvrije shampoo.

Investeer in een douchefilter:
Hierdoor worden chemicaliën, chloor en mineralen uit je douchewater verwijderd, zegt Caselle. Hard water ontdoet de kleur van uw haar en natuurlijke oliën, deze filters minimaliseren het afspoelen van kleuren in de afvoer.

Bereid je haar voor:
Een tot twee dagen voor een kleurenservice, gebruik een chelaatshampoo om stylingproductopbouw te verwijderen, suggereert Caselle. Gebruik één keer per week een diep conditionerend masker om hydratatie terug in het haar te brengen, dit helpt om te voorkomen dat de kleur vervaagt.

Gebruik een thermische beschermer:
Gebruik een thermische beschermer om te beschermen tegen schade door hitte van stylingtools. Thermische beschermers helpen de kleurvervaging te verminderen door de integriteit van het haar in goede staat te houden, zegt Caselle.

Denk twee keer na over deep-conditioners:
Een diepe conditionering of thuismaskers klinkt als een geweldig idee, maar kan een rijke brunette of levendig rood laten vervagen, zegt Meche Salon-colorist Kari Hill. De conditioner / masker is ontworpen om diep in de haarzakjes te hydrateren; wanneer het conditioner / masker is uitgespoeld, neemt het de kleurmolecule mee, waardoor de kleur vervaagt. Om dit te voorkomen is een goede dagelijkse conditioner niet te veel achtergebleven.

Om echter voorop te blijven, beveelt Boychuck aan om een ​​diepe conditioneringsbehandeling met je weelderige lokken uit te voeren ongeveer een week voordat je haar gekleurd wordt. Hierdoor kan de kleurstof in uw draden doordringen, wat prachtige resultaten oplevert.

U hoeft geen kleur toe te passen op vies haar:
Overwegend de aanvankelijke toepassing en het voortdurende onderhoud en de levensduur van de haarkleur, is de vooropgezette gedachte dat "de kleur beter is bij vuil haar" gewoon vals, zegt Hill. De enige keer dat een vette hoofdhuid misschien een goed idee is, is wanneer je heel gevoelig bent voor kleur die rechtstreeks op de hoofdhuid wordt aangebracht. Was in dit geval uw haar (dat de hoofdhuid onrustig maakt) of oefen (zweten / open poriën) op de dag dat u de kleur krijgt. De kleur neemt ook gelijkmatiger over van wortel tot einde als het geen obstakels heeft om door te breken: vet / olie of productopbouw, zegt Hill.