Hoe u de parfums die u al bezit, kunt aanbrengen

 
Anonim

door Jasmine Garnsworthy 3 jaar geleden

Sinds een kennis die ik tijdens een werkgebeurtenis heb ontmoet, onthulde ik dat haar parfum waar ik zoveel van hield niet één was, maar twee geuren gecombineerd (wreed, ze zou me niet vertellen wat), ik ben op een missie geweest om de kunst te spijkeren van gelaagde geuren. Want terwijl elk parfum van nature een beetje anders ruikt, dankzij chemie, kan het combineren van twee verschillende dingen iets creëren dat letterlijk helemaal van jou is. Voor iemand die alles wat ze bezit probeert te monogrammen, is de mogelijkheid om mijn geur aan te passen (zonder te zoeken naar een echte aangepaste geur gecreëerd door een professional) een mooie game-wisselaar.

Dat gezegd hebbende, het idee om parfums te mengen, was lange tijd intimiderend - zou dit geen expert zijn? - en ik heb veel tijd besteed aan het onderzoeken op Google voordat ik thuis met mijn eigen voorraad begon te experimenteren. Terwijl ik een paar winnaars ontdekte - Chanel Chance en Lacoste Pour Elle combineren als een traktatie als je licht en bloemengeuren wilt dragen - eindigde niet elk experiment goed. (Als je erover nadacht, probeer dan Jo Malone Lime Basil & Mandarin Cologne niet te mengen met Escada Agua del Sol, tenzij je zin hebt in een snoepwinkel, maar niet.)

In de hoop een betere strategie te ontdekken dan mijn poging om lagen te maken, vroeg ik Steven Claisse- senator, parfumeur bij het Japanse geur- en smaakbedrijf Takasago en de man achter de nieuwe parfums van Clean Reserve in Sephora, om me op weg te helpen.

In eerste instantie verzekerde Claisse me dat het aanbrengen van parfums echt helemaal om je eigen voorkeur gaat, dus ik moet het niet te veel overdenken: "Gelaagdheid aanbrengen in geuren is een persoonlijke en aanpasbare ervaring. Met gelaagdheid kunt u uw eigen kenmerkende geur ontdekken, experimenteren en creëren die uniek voor u is. "Als basisregel stelt hij voor" een helderdere geur met topnoten te combineren met zwaardere noten op de rug ".

Voor een rijkere geur, raadt hij aan een zwaardere geur te dragen, zoals vanille, hout of muskus en om een ​​lichtere vertolking te creëren door er frisse, fruitige of watertonen bovenop te leggen. Oh, en het maakt niet uit welke geur je als eerste laag maakt: "Als ze tegelijkertijd worden aangetrokken, zullen de dominante tonen altijd opvallen." Dat betekent dat fruitige, citrusachtige en bedwelmende bloemen typisch zachter overnemen, muskusachtige, houtachtige noten. Nog een handige tip: als je de geur sterker wilt maken of langer wilt duren, raadt Claisse je aan om eerst een bodylotion aan te brengen en daarna de aantekeningen bovenaan.

Er zijn eigenlijk maar een paar combinaties die je volledig moet vermijden, en de ergste dader is groene bloemen en oosterse gerechten met geurende geuren. "Ze hebben de neiging om te botsen, " zei Claisse, en voegde eraan toe: "Ze zijn overdreven naast elkaar geplaatst en zullen waarschijnlijk een geur produceren die erg verdeeld is."

Als het mixen en matchen van de parfums die je thuis al hebt, klinkt als een veel betere optie dan het zoeken naar een nieuwe lentegeur, die waarschijnlijk ook door iedereen zal worden gedragen, blijf klikken om de drie notitiecombinaties te proberen, Claisse adviseert gelaagdheid. Je kunt een paar combinaties in de diavoorstelling uitgeven, of onderzoeken welke aantekeningen in je huidige badkamermeubel overheersen en beginnen met experimenteren. De oosterse en florale combinaties zijn mijn favoriet, maar jij ook.

"Geen enkel oriëntaals exemplaar zou compleet zijn zonder een volledige mate van bloemigheid. Hoewel het oosterse stuk de geur definieert, is het de bloemigheid die dient als die de diepte en de adem van de geur verschaft. Een geweldige combinatie is Schone Reserve Amber Saffron en Schone Reserve Fluweel Flora ."

Oriental: Shanghai Lily 50ml, $ 220; bij Tom Ford

Foto: Tom Ford

Oriental: Clean Reserveren Amber Saffron, $ 90; bij Sephora

Foto: Sephora

Oriental: Coco Mademoiselle Parfum Grand Extrait 7.6oz, $ 180; bij Chanel

Foto: Chanel

Oriental: Tom Ford Noir pour Femme Eau de Parfum 1.7 oz, $ 103; bij Nordstrom

Foto: Nordstrom

Bloemen: schone Velvet Flora reservaat, $ 90; bij Sephora

Foto: Sephora

Bloemen: Commodity Magnolia Eau de Parfum 3.4oz, $ 99; bij Sephora

Foto: Sephora

Floral: Roads Lights Parfum 50ml, $ 155; bij Barney's New York

Foto: New York van Barney

Bloemen: Frederic Malle Carnal Flower 50ml, $ 255; bij Barney's New York

Foto: New York van Barney

Bloemen: Jasmin 17 Parfum 3.4 oz, $ 260; bij Le Labo

Foto: Le Labo

"De klassieke citrus / houtachtige geur die in je opkomt, is D & G Light Blue, waar de Siciliaanse citroen in harmonie is met het cederhoutcomplex. Citrus en hout komen heel vaak voor in de fijne parfumarena voor mannen."

Woody: Wood Sage & Sea Salt Cologne 100ml, $ 125; bij Jo Malone

Foto: Jo Malone

Woody: Philosykos Eau de Parfum, $ 150; bij Diptyque

Foto: Diptyque

Woody: Vilhelm Parfumerie Smoke Show Eau De Parfum 100ml, $ 245; bij Barney's New York

Foto: New York van Barney

Woody: Marc Jacobs Decadence Eau de Parfum 1.7 oz, $ 95; bij Macy's

Foto: Macy's

Woody: Elizabeth en James Nirvana Black 1 oz Spray, $ 60; bij Sephora

Foto: Sephora

Woody en citrus: D & G Light Blue 1.6oz, $ 74; bij Sephora

Foto: Sephora

Citrus: Lime Basil & Mandarin Cologne 100ml, $ 125; bij Jo Malone

Citrus: Ô de Lancome Eau de Toilette Spray 2.5 fl.oz., $ 66; bij Lancome

Foto: Lancome

Citrus: Little Italy Eau de Parfum 100ml, $ 265; bij Bond nr. 9

Foto: Bond nr. 9

Citrus: Cristalle Eau Verte 3.4 fl. oz., $ 105; bij Chanel

Foto: Chanel

Citrus: Pamplemousse Rhubarbe Eau de Toilette, $ 62; in L'Occitane

Foto: L'Occitane

"De fruitige noten zijn een openingsinleiding voor het bloemenakkoord en geven lift en werk dat raakvlakken met bloemen maakt."

Floral: Chance Eau Vive Eau de Toilette, $ 78; bij Chanel

Foto: Chanel

Bloemen: Viktor & Rolf Flowerbomb Eau de Parfum 1.7 oz, $ 115; bij Macy's

Foto: Macy's

Bloemen: giet Elle L12.12. 3oz, $ 76; bij Lacoste

Foto: Lacoste

Bloemen: Hermes Jour D'Hermes Gardenia Eau De Parfum Natural Spray (beperkte oplage) 2, 87 oz, $ 109, 80; bij Perfumes.com

Foto: Perfumes.com

Bloemen: Rose 31 Parfum 3.4 oz, $ 260; bij Le Labo

Foto: Le Labo

Fruitig: Marc Jacobs Apple Splash Eau de Toilette 10 oz, $ 98; bij Amazon

Foto: Amazon

Fruitig: Engels Pear and Freesia Cologne 100ml, $ 125; bij Jo Malone

Foto: Jo Malone

Fruitig: Escada Agua Del Sol Eau de Toilette 1.7oz, $ 60; bij Ulta Beauty

Foto: Ulta Beauty

Fruitig: DKNY Be Delicious, $ 68; bij Sephora

Foto: Sephora

Fruitig: Nina Ricci Elixir Dames 1 oz Eau de Parfum Spray, $ 23, 75; bij Jet

Foto: Jet

Hoe Pastel te dragen zoals de onberispelijk stijlvolle volwassene die je bent