Hoe je geur nog veel langer laat duren

 
Anonim

door Aly Walansky 4 jaar geleden

Tetra Images / Getty

We zijn allemaal op zoek naar die typische handtekeninggeur. Zodra we het hebben gevonden, willen we dat het meer dan een paar uur meegaat! Er is veel dat gaat in het kiezen van een geur, en nog meer dat gaat in het vinden van een geur die echt zal duren.

We hebben allemaal onze manieren. We kunnen oliën of ouds kiezen (ze hebben de neiging om langer mee te gaan), of een geur die rijk en warm is. We kunnen geuren in lagen aanbrengen, ons lichaam net onder de douche sproeien (wanneer onze poriën zich net hebben geopend) of onze kleding sproeien. Schoonheidsspecialist Amber Katz van Rouge 18 heeft een geniale truc waarbij ze Vaseline of een op petroleum gebaseerd product als basis laat vallen en vervolgens haar geur toepast. Dit werkt vooral goed in gebieden zoals polsen, nek en ruggen van de knieën - overal waar je lichaam sneller opwarmt. Misschien wilt u zelfs een reismaat van uw geur meenemen en de hele dag door opfrissen.

Hoe dan ook, geur kan veel werk zijn om te onderhouden, maar de geur is geweldig, toch? Hieronder staan ​​onze beste tips en trucs voor het onderhouden van je geur:

In de fles:
De vijanden van geur zijn licht, warmte en lucht. Dus om het langst te laten duren, is een droge, koele, donkere plaats het beste, en zorg ervoor dat alle afdichtingen op de fles strak zitten, zegt Mark Crames, CEO van Demeter Fragrance Library.

Op jou:
Bereid altijd de huid voor, wat betekent dat je misschien direct onder de douche wilt aanbrengen. Douchen opent je poriën, waardoor de geur kan binnendringen. Zorg ook voor hydratatie. Gehydrateerde huid absorbeert de geur veel beter dan een droge huid kan!

Er is ook een klassieke techniek genaamd gelaagdheid die kan worden gebruikt. De geurmoleculen binden aan de oliën in je huid. Als je eerst een lotion of lichaamsolie gebruikt, en dan je geur op de lotion of olie spuit, of "laat" aanbrengen, dan heb je een beter oppervlak op de huid gecreëerd voor die geurmoleculen om aan te binden, zegt Crames.

Traditie vereist dat je een ongeparfumeerde lotion gebruikt, of dezelfde geurende lotion en geur. Met een enkel of eenvoudig merk als Demeter of Jo Malone, kun je echter verschillende geuren voor lotion en geur gebruiken en je eigen persoonlijke blend op de huid maken. Crames merkt echter op dat je je polsen niet tegen elkaar moet wrijven. Het zal gewoon het parfum breken en de geur sneller doen vervagen.

Stop de lucht te sproeien en er doorheen te lopen, zegt Jason Nik, een coach van life en style-coaches en -geuren. Dat verspilt de geur en het duurt niet lang. Spuit het direct op jezelf, specifiek op je hartslagpunten. De warmte van die plekken zal je geur helpen om urenlang te blijven. Ten tweede, gebruik olie. Als u een geurspecifiek oliegebruik hebt, of een olie die een van de basistonen van de geur bevat. Dep de olie op uw polspunten en spray daar bovenop om uw geur heel lang mee te laten gaan.

Op de bladen:
Gebruik een linnen- of kamer-spray-indeling. De oplosmiddelen die in deze preparaten worden gebruikt, zijn ontworpen om te binden aan uw stof, in plaats van aan de huid.