Hoe alles beter te doen: Plan een dinerfeest als een professional

 
Anonim

door Leah Bourne 5 jaar geleden

Nieuwjaar, nieuwe jij. Met dat in gedachten volg je terwijl we deskundigen op allerlei gebieden raken, van mode tot gastvrijheid, en reizen voor hun gedachten over hoe ze dit jaar alles beter kunnen doen.
Sommige mensen hebben gewoon plezier in hun bloed. Een van die mensen? Jess Hayden Mattheus, de chef-kok en eigenaar achter cateringbedrijf du jour Hearth & Table, gevestigd in Brooklyn, New York.
Mattheus 'liefde voor vermaak begon al vroeg. "Mijn ouders gooiden de gekste Halloween-feestjes in onze kelder toen we opgroeiden, " vertelde ze. "Ze leken het altijd geweldig te hebben met geweldige vrienden, muziek, eten, dansen en kostuums! Ze begonnen meestal vrij laat, maar mijn ouders lieten ons naar beneden komen om de kostuums van de gasten te zien en iedereen gedag te zeggen. Ik vond dat geweldig! "
Een groot deel van wat Mattheus zo leuk maakt om te entertainen, is dat ze het echt vanuit het hart doet. "Ik hou echt van het voeden van mensen en ze goede tijd te laten zien, en ik denk dat dat overkomt wanneer ik entertain, " vertelde ze.
Haar tips voor het plannen en hosten van een bash maken van je volgende soiree alles tegelijk moeiteloos en uiterst speciaal. Met andere woorden, wij adviseren aantekeningen te maken.
1. Houd het simpel. "Overdrijf jezelf niet door te veel te doen, " zegt Mattheus. "Je hoort van je eigen feest te genieten. Misschien kook je het avondeten, maar bestel [dan] wat hapjes bij je favoriete restaurant of cateringbedrijf om de avond te beginnen. "
2. Presentatie is essentieel. "Plating is net zo belangrijk als het eten", zegt Mattheus. "Zorg ervoor dat je vooraf weet welke schotels je gebruikt en houd altijd verse kruiden en citrus bij de hand om je schotels op te fleuren."
3. Mix uw gastenlijst op. "Al uw gasten hoeven elkaar niet op elk feest kennen, " zegt Mattheus. "Het is altijd geweldig om mensen te zien vertrekken met nieuwe vrienden."
4. Stel de stemming in. "Muziek en ambiance zijn de sleutel tot een geslaagd feest! Heb een afspeellijst en versier met kaarsen en verse bloemen. "
5. Maak het persoonlijk. "Op de meest succesvolle feesten die ik heb gegooid, heb ik dingen gekookt die een weerspiegeling zijn van wie ik ben en waar ik vandaan kom. Zorg ervoor dat je feest een verlengstuk van je is. Uw gasten zullen waarderen hoeveel u uw huis hebt geopend en een glimp opvangen van wie u bent. "
6. Als al het andere faalt. "Er zijn geen rampen", adviseert Mattheus om altijd in gedachten te houden wanneer je entertaint. "Meestal is wat je denkt dat een ramp is die je gasten niet eens merken. Het zijn meestal geweldige verhalen om op terug te kijken en te lachen. Vergeet niet om kalm te blijven en te weten wanneer je de telefoon moet opnemen en moet vragen: "Lever je?"
MEER:
Top 50 Feestgastheer Faux Pas
Modeontwerpers delen hun favoriete vakantie-recepten