Hoe om te gaan met een droge huid rond uw ogen

 
Anonim

door Sable Yong 4 jaar geleden

Getty / Peopleimages

Nu het drie maanden goed is geweest, heb je eindelijk je droge huidverzorgingsroutine op slot. Slathering op alle zware crèmes en oliën zal zeker droge vlekken op en neer laten, maar wat moet je dan doen met de huid rond je ogen? Make-upverwijdering, koud weer en door wonden veroorzaakt wondgevoel kunnen rare droge plekken rond uw ogen veroorzaken, die geneigd zijn niet zo snel te genezen als de rest van uw gezicht. En het blijkt dat er een reden voor is: de huid rond je ogen is veel dunner en gevoeliger dan op de rest van je gezicht, dus het vereist extra verwennerij om er glad en mooi uit te zien. Als je ogen de vensters naar de ziel zijn, zou je niet willen dat de gordijnen gerimpeld worden, toch? Hier is hoe om te gaan met die vervelende droge plekken nu, zodat ze later geen schade aanrichten.

Kies de juiste oogcrème. Oogcrème lijkt de voor de hand liggende eerste stap bij het omgaan met droogheid, maar je moet er wel voor zorgen dat je de juiste soort voor je huid en je schilferige problemen kiest. Sommige mensen hebben baat bij het tikken op extra van hun nachtelijke moisturizer rond de ogen, en sommige mensen hebben iets extra's nodig. Als het slechts seizoensgebonden droog is, zal een oogcrème met melkzuur helpen die schilfers weg te scrubben. Hyaluronzuur is ook je vriend, omdat het een bevochtiger is en vocht naar zichzelf trekt.

Zoek de schuldige uit. Soms kunnen producten je volledig verraden, en als dat zo is, is de eerste plaats die je waarschijnlijk ziet verschijnen rond je ogen. Weet je nog dat we zeiden dat ze delicaat waren? Ja. Als u nieuwe make-up- of huidverzorgingsproducten heeft gekocht en vervolgens een droge huid en irritatie rond uw ogen opmerkt, kan één daarvan de oorzaak zijn. Gezichtsreinigers en oogmake-up removers zijn vaak te hard voor de huid rond uw ogen, zelfs als ze precies goed zijn voor de rest van uw gezicht. Neem een ​​pauze van hen en kijk of de droge plekken verdwijnen.

Kijk niet in het licht. Zonlicht is uiterst schadelijk voor de huid in grote doses - we kennen dit allemaal. U weet echter misschien niet dat UV-stralen nog erger zijn voor de huid rond uw ogen: de huid is bijzonder dun, dus er zijn minder lagen om door te laten. Draag altijd SPF rond uw ogen, of het nu in uw dagelijkse vochtinbrengende crème zit of in een doelgerichte oogcrème voor gebruik overdag. Draag ook een zonnebril op bijzonder heldere dagen. Al dat loensen zal in de toekomst tot rimpels leiden als het vandaag niet wordt beschermd.

Van binnenuit behandelen. Het is geen geheim dat wat je in je lichaam stopt reflecteert op de buitenkant. Heb je ooit gemerkt hoe je ogen gezwollen en droog aanvoelen, de dag na een avondje drinken? Een perfect voorbeeld. Dus als je iets goeds in je lichaam stopt, spreekt het vanzelf dat de effecten echt prachtig zijn, toch? Rechts! Vitamine E en visolie zijn vooral geschikt voor de behandeling van droge huid, dankzij respectievelijk flinke hoeveelheden antioxidanten en vetzuren. Je kunt een supplement van beide innemen en als bonus is vitamine E lokaal aangebracht een extra helpende hand voor een moeilijke huid.

Geen ruwe behuizing . Omdat je je ogen wijd open wilt stellen, moet je er rekening mee houden dat de manier waarop je ermee omgaat van invloed is op hoe het eruit ziet. Te veel wrijven van verbergen of foundation aanbrengen, make-up om je ogen slepen in plaats van tikken of mengen met een penseel heeft ook een tol. Gebruik altijd je ringvinger wanneer je make-up op je ogen aanbrengt, want het is de meest zachte (en dus zachtste) vinger.

Verlaag de temp . Warm water is over het algemeen een vochtopnemende huid voor uw huid. Als u uw gezicht wast met te warm water, verergert u waarschijnlijk alle problemen met de droogheid. Je moet lauw water gebruiken om je gezicht alleen te wassen - maak je geen zorgen, het maakt je gezicht net zo schoon zonder het te ontdoen van zijn vocht.

Vermijd retinoïden rond uw ogen . Retinoïden zijn levensreddend als je door acne wordt getroffen. Het zijn echter serieuze dingen - als je ze gebruikt, weet je heel goed dat waar ze oneffenheden verbannen, ze bijna altijd droge plekken op hun plaats laten. Iets dat sterk op je ooghuid is lastig. Aangezien retinoïden behoorlijk snel in het zonlicht uiteenvallen, zou u ze alleen 's nachts moeten gebruiken. Een vochtinbrengende crème erop leggen is essentieel om de droogte te voorkomen als je puistjes rond je ogen vecht.