Hoe de perfecte blos te kiezen

 
Anonim

door Charu Suri 6 jaar geleden

Foto: Luca Cannonieri / GoRunway.com

Blush is de ultieme make-over van 10 seconden: een beetje kleur op je wangen kan je in een oogwenk frisser, gezonder en wakker maken. En hoewel het voor de meesten van ons mogelijk is om een ​​reeks tinten uit te trekken, is er een kunst om de perfecte blos te kiezen, en het betekent dat u uw huidskleur en de ondertoon ervan kent. Het idee is om een ​​blos te vinden die harmonieus lijkt met je teint zonder te kijken alsof het een bijzaak is. Hier zijn een paar eenvoudige tips om precies dat te doen.

De beste blos voor uw huidskleur
Als algemene vuistregel, als je teint valt in het midden tot donker bereik (bruin, bruin, goud of olijf huidtinten), kies dan voor warmere tinten zoals koraal. Koelere tonen, zoals roze en mauve, zijn het best voorbehouden voor degenen met neutrale tot roze huidskleuren.

Voor porselein huidtinten, abrikoos blozen werkt goed en geeft een natuurlijke, 'wind roodachtige' look. Als je rood haar of sproeten hebt, geven abrikozentinten je huid een glans zonder dat het er rossig uitziet. Probeer: L'Oréal Paris Magic Smooth Soufflé Blush in Celestial ($ 12, 95, lorealparisusa.com)

Koele blondines (as- of platinakleuren) en die met Sneeuwwitachtige kleuring (zwart haar, koele tot neutrale huid) zien er schitterend uit in zacht bubblegumroze. Probeer: Nars Blush in Gaiety ($ 28, narscosmetics.com).

Als je gele of olijfkleurige ondertoon hebt, kies dan voor een barnsteenkleurige blos. Probeer: MAC Mineralize Blush in Amber Glow ($ 23.50, maccosmetics.com).

Donkere huidtinten vloeien niet vanzelf, dus kies in plaats daarvan een wangkleur die warmte toevoegt. Terracotta of zelfs roodoranje tinten vlakker bruine huid. Probeer: Yves Saint Laurent Crème de Blush in Audacious Orange ($ 38, sephora.com).

Crème, poeder of vloeistof?
Crème-formules voegen het benodigde vocht toe om de huid te laten drogen of rijpen, en laten uw huid er van binnenuit verlicht uitzien. Poederblush zal meer uithoudingsvermogen hebben op de vette huid, en als je vlekken of donkere vlekken op je wangen hebt, kan poeder over je concealer gaan (crème-blush kan je basismake-up wegwrijven). Vloeibare vlekken zoals Benefit Benetint ($ 29, sephora.com) zijn gemakkelijk te blenden en weerstaan ​​vlekken als ze eenmaal droog zijn.

Welke formule u ook kiest, breng het op dezelfde manier aan: breng crème of vloeibare blos aan op de vochtinbrengende huid voordat u zetpoeder toevoegt; stof op poeder bloost na het aanbrengen van gezichtspoeder.

Complementeer je lipkleur
Als je de neiging hebt om sterkere lipkleuren te dragen, kies dan voor een neutrale of stoffige roze tint die je botstructuur verbetert zonder extra kleur aan je algehele look toe te voegen, zegt make-upkunstenares Andrew Sotomayor. Voeg blush toe nadat je je lipkleur hebt aangebracht, zodat je de intensiteit kunt aanpassen om overdreven kijken te voorkomen. Probeer: Armani Sheer Blush in Beige ($ 44, giorgioarmanibeauty-usa.com), een zachte, pure blos die de huid net genoeg glans geeft.

Wat is je favoriete wangkleur?