Hoe 5 verschillende soorten klei uw huid ten goede komen

 
Anonim

door Sable Yong 1 jaar geleden

Foto: Westend61 / Getty Images

Bodemmaskering bestaat al sinds de oudheid, en met goede reden. Goede ouderwetse aarde heeft veel voordelen voor de huid. Terwijl in de afgelopen tijd het spul wordt gebotteld en verkocht (omdat reizen naar de Dode Zee voor een gezichtsbehandeling een beetje onpraktisch kan zijn), blijven de elementaire ingrediënten intrinsiek hetzelfde - en zijn kleimaskers een groot deel van onze moderne schoonheid geworden routines.

Klei is de stercomponent in zoveel maskers omdat het onzuiverheden absorbeert en helpt om je huid te genezen. Zoals je misschien hebt gemerkt, zijn kleimaskers verkrijgbaar in een veelheid van kleuren en een veelheid aan kleien, die allemaal verschillende specialiteiten hebben. Als u niet zeker weet wie de persoon is die uw huidproblemen aanpakt, kijk dan niet verder dan deze elementaire gids voor klei.

MEER: De 5 beste doe-het-gezichtsmaskers om Oily Skin Fast te maken

Bentoniet Clay

Dit is een zeer populaire klei voor huidvoordelen - u hebt dit waarschijnlijk opgemerkt in veel van uw acne-adresserende producten. Vanwege de superabsorberende eigenschappen is dit een geweldige klei voor een vette huid, omdat het al dat overtollige talg gemakkelijk kan opzuigen. Niet alleen dat, maar het heeft ook elektrische eigenschappen die, wanneer gemengd met water, de moleculen opladen en toxines uit je gezicht trekken en naar de klei, zoals een magneet. Dit geldt ook voor huidaandoeningen waarbij bacteriën, schimmels en onzuiverheden zijn betrokken. Aangezien bentonietklei opzwelt wanneer het met water wordt gemengd, waardoor het een zeer poreuze substantie wordt, kan het meer dan de oorspronkelijke massa absorberen, inclusief zwellingen van overtollig natrium in uw gezicht. Met zijn aanscherping, acne-opruimende en onzuiverheid-absorberende vermogens, kunt u waarschijnlijk vertellen waarom bentoniet een go-to is voor alle huidproblemen.

Fuller's Earth Clay

Dit is een andere krachtige absorbeerder van olie en onzuiverheden - zo veel zelfs dat de aarde klei van voller wordt ook gebruikt in kattenbakvulling en auto-producten om olielozingen op de stoep te absorberen. Dus je kunt het zien

.

dit betekent zaken. U kunt het ook gebruiken om stoffen stofdroog te reinigen, voor het geval u een vette saladedressing op uw zijden blouse krijgt. Er zijn ZO veel toepassingen. Voor je gezicht is dit echter een geweldige olie-absorber en werkt het bovendien goed voor het aanpakken van hyperpigmentatie, omdat het milde bleke eigenschappen heeft. In combinatie met een beetje rozenwater en als masker wordt het de bloedsomloop bevorderd. Dit wordt aanbevolen voor mensen met een vette huid, omdat het vrij droog kan zijn, maar het zou geen pijn doen bij een normale huid als het niet vaker dan één keer per week wordt gebruikt.

MEER: vier jaar na zijn vrijlating is deze Clay Mask-on-Crack nog steeds het bestverkopende huidverzorgingsproduct van Sephora

Kaolin Clay

Je hebt deze klei misschien in een paar verschillende kleuren gezien - wit, geel, rood en roze zijn de meer populaire kleuren, die allemaal variëren in hun mogelijkheden. Witte kaolienklei is de zachtste en dus ideaal voor de gevoelige droge huid. Het absorbeert niet zo veel als het verzacht met super zachte stukjes voor een milde exfoliatie. Gele kaolienklei is iets meer absorberend en exfoliërend maar blijft toch zacht genoeg voor de gevoelige huid. Dit kan meer circulatieverhogend werken, dus je zult het waarschijnlijk in veel oplichtende maskers vinden. Rode kaolienklei heeft de meest absorberende krachten van het stel en is het best voor een vette huid. Dit is een geweldige toevoeging voor acne / ontgiftende maskers voor het gezicht of lichaam. Roze kaolienklei is zo'n beetje een mengsel van de witte en rode kaolienkleien, waardoor het een ideebalans is voor mensen met een gevoelige huid die olie moeten stofzuigen en zacht moeten peelen.

Franse groene klei

Gevonden in Frankrijk (duh), Franse groene klei is je go-to voor exfoliatie en porie-aanscherping op de top van olie-absorptie. Het kan Illite Clay of Sea Clay worden genoemd, de groene kleur komt van de hoeveelheid ontbonden plantmateriaal en ijzeroxide en is een bepalende factor voor de kwaliteit van de klei - het mag nooit grijs of wit zijn, het moet heel groen zijn. Het is zo absorberend dat het niet alleen olie opdroogt, maar ook bloed naar het oppervlak van je huid trekt, waardoor je een beetje een tintelend gevoel krijgt omdat het de bloedsomloop stimuleert.

Rhassoul Clay

Uniek in die zin dat rhassoulklei geweldig is voor zowel huid als haar, deze oude klei wordt gewonnen uit Marokko en is gek-rijk aan mineralen. Het is erg negatief geladen en de meeste gifstoffen in je huid zijn positief geladen, dus deze klei is de perfecte magneet om al die onzuiverheden - talgpluggen, mee-eters en olie rond haarzakjes op te blazen. Het laat je echter niet droog vanwege de elasticiteit en textuurverbeterende effecten. Het is mild genoeg voor dagelijks gebruik in kleine hoeveelheden zoals in zeep, maakt een exfoliator voor zwaar werk wanneer het wordt gemengd met fijngemaakte haver of amandelen en is zelfs geweldig voor het absorberen van overtollige opbouw op het haar, het herstellen van volume en glans.

Oorspronkelijk gepubliceerd mei 2015. Bijgewerkt juni 2017.