Dit is je voorjaar YA-leeslijst van Instagram Sensation BlueEyedBiblio

 
Anonim

door Jasmine Garnsworthy

15 aandelen

4 jaar geleden

Foto: @blueeyedbiblio

Emily Ables is een tiener-Instagramster die 37.000 volgers heeft verzameld op het platform voor sociale media. Ze deed het niet door eindeloze #OOTD-opnames of belfies te maken, maar door boekrecensies en aanbevelingen te delen. Hoe is dat voor verfrissing?

Able is een jonge volwassen fictie-fan die boeken net zo vaak doorleest als de meeste mensen hun ondergoed verwisselen, en heeft een boekenplank voller dan de schoenenkast van Carrie Bradshaw . Emily plaatst op @blueeyedbiblio (als je haar niet al volgt, nu is het tijd), en geeft een frisse en eerlijke kijk op de meest buzziest nieuwe boeken.

Hier hebben we met Emily gepraat over haar favoriete boeken aller tijden, de beste nieuwe romans die in 2015 uitkomen en haar indrukwekkende Instagram-succes.

StyleCaster: welk genre van boeken lees je het meest?

Emily Ables: ik lees vooral boeken voor jonge volwassenen [YA], wat technisch gezien geen genre is, maar meer een categorie. Als het gaat om de genres die ik lees, denk ik niet dat ik meer lees dan de ander. Ik geniet echt van fantasy en sci-fi; Ik hou van boeken die zich afspelen in een omgeving die anders is dan alles waar ik ooit naartoe zou kunnen reizen. Ik hou ook echt van tijdgenoten; Ik hou van verhalen met vertrouwde instellingen en plotlijnen waarmee je je gemakkelijker kunt identificeren. Het genre van het boek dat ik lees, hangt meestal af in welke stemming ik zit.

StyleCaster: Op welke nieuwe boeken ben je het meest enthousiast over dit jaar?

Emily Ables : Ik kijk erg uit naar de release van None of the Above door IW Gregorio, die op 7 april verschijnt. Het is het verhaal van een meisje dat zich identificeert als vrouw, maar interseks is, wat betekent dat ze biologisch noch mannelijk noch vrouwelijk is . Ik ben ook erg enthousiast over The Raven King van Maggie Stiefvater, die op 29 september wordt uitgebracht. The Raven King is het vierde en laatste boek in de serie The Raven Cycle . Het eerste boek in de serie is The Raven Boys ; Ik raad deze serie ten zeerste aan, het is zo'n interessant verhaal en het is heel goed geschreven.

Foto: @blueeyedbiblio

StyleCaster: Waarom werd je verliefd op lezen?

Emily Ables : wat ik het meest waardeer aan boeken, is hoe ze je naar verschillende plaatsen kunnen brengen. Ik vind dat leuk door een boek te lezen dat je naar Parijs kunt reizen of om te zien hoe het is om een ​​tovenaar te zijn. Boeken bieden je de mogelijkheid dingen te ervaren die je anders misschien niet zou kunnen ervaren.

Emily Ables : Mijn top vijf leuke boeken om te lezen zou Anna en de Franse kus moeten zijn van Stephanie Perkins, The Disenchantments van Nina LaCour, Since You've Been Gone van Morgan Matson, Eleanor & Park van Rainbow Rowell en The Statistical Probability of Love at First Sight door Jennifer E. Smith .

StyleCaster: wat zijn de top vijf boeken die u aan uw vrienden aanbeveelt?

Emily Ables : Vijf boeken die elk meisje zou moeten lezen, zouden zeker Fangirl van Rainbow Rowell moeten zijn, met de woorden van Laurie Halse Anderson, Just One Day van Gayle Forman, Love Letters to the Dead van Ava Dellaira, Anna en de French Kiss van Stephanie Perkins (ja, dit boek opnieuw, ik hou er zo van).

Foto: @blueeyedbiblio

StyleCaster: Wie is je favoriete auteur?

Emily Ables : Dat is een heel moeilijke vraag. Ik zou niet zeggen dat ik een nummer één favoriete auteur heb; Ik heb veel auteurs die ik altijd in de gaten houd voor hun volgende boek. Maar als ik er een moet kiezen, zou ik Rainbow Rowell kiezen . Ik heb al twee van haar boeken genoemd, Fangirl en Eleanor & Park .

Haar boek Fangirl is misschien wel het belangrijkste boek dat ik ooit heb gelezen. Ik had het genoegen om Rainbow ongeveer een jaar geleden te ontmoeten, en ze was zo lief. Als je nog niets hebt gelezen, gebruik dan alles en alles wat ze heeft geschreven.

StyleCaster: Waarom denk je dat je Instagram-account zo populair is geweest?

Emily Ables : Ik denk dat het populair is geweest vanwege hoe uniek het is. Er zijn niet veel andere Instagram-accounts die alleen aan boeken zijn gewijd. Ik maak ook mooie foto's; Ik heb een bepaalde esthetiek waar ik me graag aan wil houden en ik bewerk al mijn foto's op dezelfde manier.

Volg Emily @blueeyedbiblio voor eindeloze boekrecensies en aanbevelingen, plus veel mooie foto's.