Hier is hoe en wanneer u seksuele intimidatie moet aanroepen als het bij u gebeurt

 
Anonim

door Jessica Drake 1 jaar geleden

Foto: STYLECASTER / Getty Images

Bijgewerkt op 11 oktober 2017 om 16.30 uur EST:

Inmiddels heb je zeker gehoord van de vele beschuldigingen van seksueel geweld tegen Harvey Weinstein. De lijst met beroemdheden die Weinstein beschuldigen van verkrachting en aanranding wordt elke dag langer, maar deze vorm van misbruik komt niet alleen voor bij beroemdheden of vrouwen in de media-industrie.

Elke dag worden vrouwen overal ter wereld geconfronteerd met seksuele intimidatie en mishandeling, of het nu op het werk, thuis of op straat is. Daarom vonden we dat dit een geschikt moment was om deze zeer belangrijke herinnering over hoe, precies, seksuele intimidatie aan de orde te stellen wanneer het jou overkomt, opnieuw naar boven haalt.

Oorspronkelijk verhaal gepubliceerd op 15 juni 2017 om 16:00 EST:

We onderbreken uw regelmatig geplande geslachtszuil om u een serieuzer onderwerp te brengen dat u misschien in de media ziet, over hoort op het werk en op school, of het ervaren in uw leven. Met zoveel gevallen van seksuele intimidatie die aan het licht zijn gebracht, wordt het publiek eindelijk bewuster van een probleem dat velen van ons al heel lang hebben. Dit leidt tot meer open discussie, evenals mogelijkheden om mensen voor te lichten over hoe seksuele intimidatie eruit ziet.

Per definitie is seksuele intimidatie alle ongewenste seksuele vooruitgang of pesten van seksuele aard, en het kan overal gebeuren, of het nu op je werk is, op school of zelfs op straat. De dader kan elk geslacht zijn en kan een vriend, vreemdeling of iemand in een machtspositie zijn.

Rainn.org legt uit dat sommige vormen van seksuele intimidatie omvatten:

  • De arbeidsvoorwaarden afhankelijk maken van seksuele gunsten
  • Fysieke daden van aanranding
  • Verzoeken om seksuele gunsten
  • Verbale intimidatie van seksuele aard
  • Ongewenst aanraken of fysiek contact
  • Ongewenste seksuele avances

Waar het op neerkomt is: als je je ongemakkelijk voelt door iemand die ongepaste seksuele dingen tegen je zegt of dingen van die aard doet, hetzij in persoon of online, dan is dit verkeerd en heb je het recht om jezelf te beschermen.

Dus, wanneer noem je seksuele intimidatie? Zo spoedig mogelijk. Dit is uiteraard afhankelijk van uw individuele situatie, maar over het algemeen geldt dat hoe eerder u het doet nadat het incident heeft plaatsgevonden, hoe beter. Dit maakt de dader bewust dat zijn gedrag ongepast is. Als u dit meldt, kan het helpen als u actie onderneemt om het document meteen te documenteren. Als het lastigvallen online gebeurt via e-mail of sociale media, bekijk dan de interactie als referentie.

Hoe noem je seksuele intimidatie? Dit hangt af van de ernst van de situatie en de middelen die u bij de hand hebt. Als we het hebben over kattenroeperij, seksistische taal gebruiken waar je niet in bent, of iemand die je stuurt of iets laat zien dat je obsceen vindt, laat dan de dader. Als ze om welke reden dan ook niet weten dat hun gedrag onaanvaardbaar kan zijn, heb je het ze net verteld.

Als de intimidatie op het werk of op school gebeurt, ga dan naar de autoriteiten en meld dit. U kunt ook een rapport indienen bij uw lokale wetshandhavingsinstantie. Neem een ​​vriend mee voor ondersteuning. En als iemand in uw leven seksuele intimidatie ervaart, wees dan de vriend die met hen meegaat. Valideer hun gevoelens en ondersteun ze. Seksuele intimidatie is echt, en het is tijd om erover te praten.