Een handige handleiding voor de verwarrende wereld van haarproducten

 
Anonim

door Shannon Farrell 4 jaar geleden

Of een product al generaties lang wordt gebruikt of recent een nietje in je dagelijkse routine is geworden, negen keer per tien gebruik je het niet alleen verkeerd, maar om de verkeerde redenen. Ongeacht de stijl waar je voor gaat - lang en recht, gekruld en zijdelings verwikkeld, opgeworpen met warrige golven - product zou een helpende hand moeten bieden om je daar te krijgen, geen onnodige complicaties toevoegen. Gebruik deze eenvoudige gids van Amanda Colihan, een stylist van de in New York gevestigde Butterfly Studio Salon, als een soort woordenlijst, en productoverbelasting zal snel een zaak van het verleden worden.

Shampoo Doel: Ja, ja. Je zegt dat je weet wat een shampoo doet en hoe je het moet gebruiken, maar de vele variaties kunnen het vinden van de juiste formule lastig maken. "Over het algemeen wordt [het] gebruikt om het haar te reinigen", zegt Colihan. "De juiste reiniger speelt echter een grote rol in de uitkomst van je stijl. Of u nu volume, vocht of iets zeer verhelderend zoekt, zorg ervoor dat het goed is voor uw haartextuur. Te veel vocht kan leiden tot opbouw van het haar. "Integendeel, ze zegt dat te veel opheldering de hoofdhuid zal drogen of overtollige olie zal produceren.
Toepassing: Het is eenvoudig: shampoos roteren. "Probeer heen en weer te schakelen tussen twee shampoos met verschillende voordelen om je haar in balans te houden, en wees bewust van de look waar je voor gaat, want de shampoo zal de resultaten beïnvloeden, " zegt Colihan.

Conditioner Doel: "Conditioners kunnen worden gebruikt om kroezen en glad haar te temmen", zegt Colihan. Houd er rekening mee dat super hydraterende formules de neiging hebben om zwaarder te zijn op het haar, dus moeten dames met fijne haren kiezen voor een conditioner dan voor volume.
Toepassing : "Blijf weg van je wortels en blijf bij het conditioneren van alleen de uiteinden die uit je paardenstaart zouden komen", evenals de midschacht, adviseert Colihan.

Droge shampoo Doel: "Meestal in een poeder- of sprayvorm hebben deze veelzijdige producten veel toepassingen en uiterlijk, " zegt Colihan. Solliciteer op tweede dag haar (of ten derde, we oordelen niet!) Om overtollige olie bij de wortel te absorberen. "Ze zijn ook geweldig om te gebruiken voor het toevoegen van volume of prep voor het plagen."
Toepassing: Spuit niet rechtstreeks op het haar of de hoofdhuid, anders verstopt het uw poriën. "[Ook, ] probeer een beetje door je haar te steken om textuur en volheid toe te voegen, " Colihan beveelt Een veelvoorkomend ongeluk aan: het product te vaak gebruiken. Verleng de levensduur van een klapband voor een dag, maar dan is het tijd om te wassen.

Serums / Haaroliën Doel: Door het haar te hydrateren, voegen ze glans en tamperig kroezen toe. "[Ze zijn] ideaal om je doelen te hydrateren of zelfs om je lengte een glanzend, gepolijst uiterlijk te geven, " zegt Colihan.
Toepassing: Colihan geeft de voorkeur aan het aanbrengen op droog of meestal droog haar. Ze zegt: "Als je de neiging hebt om droge eindjes te hebben, [dab] dan een olie rijk aan vocht aan je 'paardenstaart' vlak voordat je je haar wast. Op deze manier kunt u uw wortels reinigen en vocht aan uw uiteinden behouden. "

Mousse Doel: Het schuimproduct wordt door het haar geharkt voordat het wordt geföhnd om volume op te bouwen en een stijl te behouden.
Toepassing: "Het is een van de weinige producten die de beste resultaten oplevert wanneer het op handdoekdroog of soms zelfs droog haar wordt aangebracht", zegt Colihan. "Breng direct aan op de wortel en haal de lengten door voordat u gaat föhnen."

Curl Enhancing Creams Purpose: Gebruikt op steil haar, de crème bouwt textuur, en wanneer gebruikt op krullend haar, bepaalt het de vorm en vermindert kroezen.
Toepassing: "Een geweldige manier om deze producten toe te passen, is handdoekdroog haar door ze in slechts vier grote secties of meer kleinere delen te scrunchen of in je haar te draaien", zegt Colihan.

Heat Protectant Spray Doel: "Deze producten kunnen helpen om je gestreken, gestroomlijnde stijl vast te houden en een echt mooie gepolijste afwerking toe te voegen voor perfecte gladheid. Het belangrijkste is dat ze je haar beschermen tegen de schade die directe warmte van een strijkijzer kan veroorzaken als het haar onbeschermd is, "zegt Colihan.
Toepassing: spray of deppen (ze zijn ook verkrijgbaar in crèmes) het product van de middenschacht naar beneden om een ​​afscherming tegen het verwarmingstoestel te creëren. Zodra het haar is verwarmd, laat het product geen residu achter.

Sea Salt Spray Doel: Dit is de taak van elke vrouw wanneer ze een matte textuur en korreligheid wil, en in tegenstelling tot wat je zou denken, zal fijn, zacht haar nog steeds niet uitdrogen. "Voor gemiddeld of grof haar, zal een meer op olie gebaseerde strandspray de uiteinden ten goede komen door de glans te vergroten en je een strandachtige textuur te geven zonder dat je uiteinden er gefrituurd uitzien, " zegt Colihan.
Toepassing: aanbrengen van onder het haar, beginnend vanaf de bodem en naar boven toe werken op nat of droog haar.

Pommade Doel: Hoewel het het populairst is bij mannen, kunnen zelfs vrouwen met lang haar profiteren van de was. Het is vooral handig voor fly-aways en het mengen in kortere kapsels.
Toepassing: Colihan zegt dat je solo kunt gebruiken of zelfs een 'cocktail' kunt maken door een druppel haarolie toe te passen. "Werk door de lengtes van je haar nadat het is gestyled om de uiteinden glad te strijken en wat definitie toe te voegen en vast te houden", zegt ze.

Haarspray Doel: Geen verrassing hier: Hairspray zet het haar, maar het is ook veel veelzijdiger dan je denkt. "Je kunt het gebruiken om volume te bereiken, textuur toe te voegen, glad te strijken, te definiëren, een opgestoken haar te maken op nat haar of op droog haar; de opties zijn eindeloos ", zegt Calihan.
Toepassing: "Je zou een haarspraytype moeten kiezen voor je eigen specifieke stylingbehoeften. Voor degenen die dat niet doen omdat ze het gevoel hebben dat hun haar plakkerig of verward raakt, kunt u te veel aanbrengen. "Zij adviseert het product boven uw hoofd te spuiten en het op uw haar te laten vallen in plaats van het rechtstreeks toe te passen:" Om vluchten te temmen, spray op uw handen en strijk ze glad met het product op uw handen. Vergeet niet, hoe dichter de fles bij uw hoofd is, hoe natter, gladder en langer u vasthoudt. "