Maak kennis met een mode-obsessieve artiest die Lagerfeld, Galliano, Moss en meer schildert

 
Anonim

door Meghan Blalock 5 jaar geleden

Er is een zeer opmerkelijke trend die we tot laat hebben opgemerkt: kunstenaars zijn een beetje geobsedeerd geraakt door mode. En met 'soort' bedoelen we heel: tussen Ivan Orama neemt het op tegen 'fashion star' Kanye West, Bradley Theodore's kleurrijke schilderijen van iedereen, van Anna Wintour tot Coco C hanel, tot de fascinatie van de mode-industrie voor artiesten als Banksy, er is een aanzienlijk deel van de hedendaagse kunstgemeenschap die zijn penselen heeft (en andere tools) stevig gefixeerd op de modewereld.

"Deze mensen zijn iconen", vertelde Penn aan StyleCaster over zijn recente werk. "Het zijn stijltrendsetters. Het zijn de mensen die een bepaalde stijl of een bepaalde look innoveren, die naar beneden druppelt en overal mensen beïnvloedt. Karl is slechts een raadsel; hij is een meester in wat hij doet. Hij heeft zijn leven gewijd aan iets, en zo word je een meester. Zijn vermogen om de vrouwelijke geest en lichaam te begrijpen, fascineert me. "

"Als je naar veel van mijn werk kijkt, is het veel over vrouwen die hun kracht vinden. [Het DVF-portret gaat over] de empowerment van vrouwen. Zij is een vrouw. Zij is het, "zei Penn.

"Ze is overal een rolmodel voor vrouwen. De kracht die zij heeft als vrouw, voor mij, haar energie, haar kracht - het overstijgt alles. Vrouwen zijn de goden van de wereld; wij [mannen] zijn totale dienaren van vrouwen. Als ze deze krachtige vrouwen vinden die de wereld veranderen, verdienen ze het om als godinnen behandeld te worden en geschilderd te worden. Ik geloof dat een blik van een vrouw een van de krachtigste wapens ter wereld is. '

Penn's schilderijen zijn meestal heel blauw van aard ("ik gebruikte 50 tinten blauw voordat er 50 grijstinten waren", grapte hij) en hij is zich heel goed bewust van de visuele overeenkomsten die mensen trekken tussen zijn werk en dat van icoon Andy Warhol .

"Sommige mensen denken op het eerste gezicht misschien dat het werk een beetje Warhol-achtig is en hij was een innovator, maar zijn missie met zijn werk was compleet anders", legt Penn uit. "Er is een zeer cerebrale benadering van mijn werk, veel wetenschappelijk onderzoek dat ik in elk stuk heb gestopt."

En volgens Penn is dat onderzoek serieus intens. "Met het Kate Moss- portret heb ik bijvoorbeeld jarenlang onderzoek gedaan naar haar en haar gezicht. Op de kunstacademie leren ze je over de gulden snede, een wetenschappelijke formule tot in de perfectie. Wanneer je de gulden snede op Moss 'gezicht toepast, komt dat het dichtst bij de perfectie die er is. "(Als zeer open fans van het supermodel konden we daar niet meer mee instemmen.)

Ga naar de website van Penn om meer van zijn werk te zien, inclusief een controversieel portret van John Galliano als een jongen gekleed voor zijn bar mitswa, die Penn produceerde in het midden van het onvergetelijke schandaal van Galliano over antisemitische opmerkingen.

Afbeeldingen van hoffelijkheid