The Four Biggest Eyebrow Myths, Debunked

 
Anonim

door Caroline Murray 6 jaar geleden

Foto: Getty

Laten we wel wezen: in de wereld van schoonheid zijn perfecte wenkbrauwen een van de moeilijkste dingen om te bereiken. Als je geen slechte boog of te veel pincet in de was zet, laat je achterblijvers wild worden of, erger nog, een unibrow ontwikkelen. Ew. Dus vroegen we een wenkbrauwspecialist, Joey Healy, wat we echt moeten weten over het verzorgen van wenkbrauwen. Hier ruimt hij vier mythes over wenkbrauwen op, dingen die we zelfs belijden te geloven.

Verkrijg de perfecte zomerbrowsers

Mythe 1: Pincetten, harsen en threading zorgen er allemaal voor dat haar anders groeit.

In alle gevallen worden haarzakjes verwijderd van de wortel. "Hoewel ik een sterke voorkeur heb voor pincetten in termen van het creëren van de beste vorm, zal deze methode niet resulteren in een verschillende haargroei dan harsen of threading, " zegt Joey, die in New York City woont. Bij elke methode wordt het haar gedurende ongeveer vier weken ontzien, wat de gemiddelde tijd is die wenkbrauwhaar nodig heeft om het huidoppervlak te bereiken.

Mythe 2: Je wenkbrauwen moeten overeenkomen met je haarkleur.

Zou je je Marilyn Monroe kunnen voorstellen zonder haar kenmerkende, chocoladebruine wenkbrauwen? Wij ook niet. Wenkbrauwkleur kan en zou moeten variëren. "Bijvoorbeeld, de meeste Aziatische vrouwen staan ​​het best op met een zacht houtskoolkleurig voorhoofd, niet een die overeenkomt met hun gitzwart, ravenhaar, " zegt Joey.

Zijn belangrijkste tip hier is om de ondertoon van je haarkleur te beoordelen, -warm, neutraal of koel- en dan je wenkbrauwen te matchen met een onopvallende kleur in dat bereik. Het idee is om je hele huidskleur te beoordelen en ervoor te zorgen dat je wenkbrauwen de juiste impact hebben.

Is The Carpet Match The Drapes?

Mythe 3: verwijder nooit haar van boven de wenkbrauw.

"Sommigen zullen prediken dat je het haar nooit boven de wenkbrauw mag uittrekken, alleen eronder, " zegt Joey. Maar "na deze verouderde regel zal de wenkbrauwvorm er onafgewerkt uitzien." Dat gezegd hebbende, zou het grootste deel van de vormgeving van onderaf moeten komen om het voorhoofd op te heffen; als er te veel van boven wordt geplukt, kan het worden afgeplat, wat resulteert in een scowling effect. Joey raadt aan om je gezond verstand te gebruiken bij het werken boven het wenkbrauw, maar om het op te ruimen.

Get The Look: A 3-Minute Topknot

Mythe 4: Als je te veel hebt geplukt, groeien je wenkbrauwen niet meer terug.

Voor een gezonde jonge volwassene is de gemiddelde tijd voor haarverlies om terug te groeien 56 dagen. Als een erkende schoonheidsspecialiste zegt Joey dat te veel epileren, wenkbrauwen wrijven van de gewoonte, of agressieve huidverzorgingsbehandelingen toepassen, ervoor kan zorgen dat wenkbrauwen uitvallen. Maar dat betekent niet dat je gedoemd bent. In tijden zoals deze, raadt Joey Joey Healy Brow Renovation Serum aan ($ 125, Joeyhealy.com), die de wenkbrauwgroei herstelt. In principe werkt het door het verhogen van de hoeveelheid en de lengte van het haar dat groeit tijdens de groeifase van uw wenkbrauw en het vertragen van het natuurlijke verliesproces.

Welke wenkbrauwenmythen hebben we gemist?