Mode-icoon Iris Apfel op straatstijl: 'Discipline Has Gone To Hell'

 
Anonim

door Meghan Blalock

229 aandelen

5 jaar geleden

Iedereen die de mode volgt, weet dat de 92-jarige Iris Apfel een legende is. Ze is te zien in elke publicatie van Vogue tot Architectural Digest en staat niet alleen bekend om haar volledig idiosyncratische gevoel voor stijl, maar ook om haar chique levensstijl en no-nonsense houding over vrijwel alles.

Hieronder deelt Iris haar ongefilterde gedachten over de kwestie. Klik vervolgens door de galerij om meer te leren over hoe ze een outfit samenstelt!

StyleCaster: Hoe heb je street fashion-verandering gezien in je 92 jaar?
Iris Apfel: Ik denk dat discipline naar de hel is gegaan, en mensen lijken niet veel meer te schelen. Jaren geleden zouden mensen niet meer op straat worden gezien zoals ze nu zijn. In de zomer ziet iedereen op Fifth Avenue eruit alsof ze naar een grote douche gaan. Slippers en ondergoed.

Hoe was het jaren geleden?
De meeste restaurants hadden een dresscode. Alle goede restaurants hielden wat jassen en stropdassen, en als iemand zonder een kwam, [ze leenden het aan jou]. Ik herinner me dat in het Le Pavillon, het grote Franse restaurant, dames niet in een broek konden verschijnen. Je moest een jurk dragen.

Ik herinner me een keer dat ik ging in een prachtige broekpak; het was fluweel, en het was prachtig . En ze wilden me niet binnenlaten! Gelukkig was het jasje lang genoeg, dus nam ik gewoon de broek af. Maar ze waren heel streng. En ik denk dat het goed was, want ik denk dat wanneer je naar een leuk restaurant gaat, je ontspannen wilt zijn en een drankje wilt en alles, je wilt naar mensen kijken die er goed uitzien. Je wilt niet naar een slijk kijken met een open hemd en een harige borst. Dat doe ik tenminste niet.

Zeker niet. Hoe denk je anders dat straatmode is veranderd?
Jonge vrouwen probeerden er zo vaak voor om er netjes, schoon en verzorgd uit te zien. En zo velen van hen doen het niet meer. Ze zien eruit als opgeruimde bedden. Ik snap het niet. Maar als dat hen gelukkig maakt. Misschien proberen ze hard. Misschien is dit een look die ze proberen te bereiken. Maar ik denk niet dat het erg mooi is.

En hoe denk je dat design in de loop der jaren is veranderd?
In de jaren '50 en '60 en zelfs enkele jaren '70 hadden we alle geweldige Amerikaanse ontwerpers. De kleding was onberispelijk gemaakt. Kleren zijn niet meer zo gemaakt. Ze zijn allemaal ongecompliceerd. Ik heb nog steeds kleren [uit die periode] en ze zijn zwaar. Ze zijn gemaakt en ze hebben allerlei innerlijke dingen. En ze hebben vorm. Ze maken zulke dingen niet meer. Het is heel anders.

Dus heb je enige woorden van wijsheid over hoe vrouwen hun straatstijl een beetje chiquer kunnen maken?
Mijn houding is altijd het eerste geweest, ik kleed me naar eigen wens. En ik zou nooit iets doen om mijn man te beledigen, of als mijn moeder hier was, iets doen wat ze niet leuk zou vinden. Maar afgezien daarvan, als mensen het niet leuk vinden wat ik draag, is dat hun probleem, niet het mijne.

Je moet jezelf kennen. En als je een definitie van stijl moet hebben, dan is dat een heel ongrijpbaar iets, ik zou zeggen houding, houding, houding. Als je het niet met een houding draagt, of met het gevoel comfortabel te zijn en dat je gelukkig bent, zal het niet zo goed gaan. Anders kan je er als een kerstboom uitzien of heel chic zijn.

Ik vind dat vrouwen eerst moeten leren wie ze zijn en zichzelf kennen. En weet waar ze comfortabel mee zijn. Omdat ik altijd het gevoel heb dat als je ergens ongemakkelijk en ongelukkig in zult zijn, gewoon omdat je denkt dat het er is of dat het chique is, zou ik je aanraden om gelukkig te zijn in plaats van goed gekleed. Het is beter om gelukkig te zijn.

Klik door de galerij om meer te zien van Iris's gedachten over aankleden, accessoires gebruiken en meer!

Foto's door Jenny Anderson

"Het moet 20 jaar oud zijn, " zegt Iris over haar turquoise broekpak. "Het is suede. Ik vind het geweldig, het is heel erg
comfortabel. Ik denk niet dat het een speciale ontwerper was, slechts een soort van generiek
stuff."

"Voor mij zijn de accessoires het belangrijkste onderdeel van
aankleden, "zegt Iris." Je kunt prachtige, prachtige kleding hebben, maar als je die niet hebt
accessoires die bij de kleding passen, deze komen niet los. Ik vind het heel leuk
eenvoudige kleding; als ik eenvoudig zeg, vind ik dat ze heel goed gesneden en goed zijn
stoffen, maar ik vind het niet leuk dat ze worden verfraaid. Ik vind het leuk om het te doen
verfraaiing zelf. Op die manier kan ik deze zes verschillende outfits maken. Op die manier
Ik kan het meer chic maken, zelfs een cocktailnummer erop. "

"Ik hou van turkoois, het is een van mijn favoriete kleuren, " vertelde Iris aan StyleCaster over haar uiterlijk. "Het maakt
ik wil zingen, wat niet het beste ding in de wereld is omdat ik niet eens kan
een wijsje dragen. Maar het maakt me blij. "

Iris 'schoenen komen uit een schoenencollectie die ze vorig jaar voor HSN ontwierp. "Mijn geest is democratisch en ik voel dat er zoveel mensen zijn die slecht bediend worden door wat er op de markt is", zegt Iris over haar samenwerking met het merk voor thuiswinkel. "Alleen al omdat mensen niet veel geld hebben, betekent nog niet dat ze slecht ontworpen dingen moeten hebben."

"Ik heb altijd van off-beat dingen gehouden, " zegt Iris. "Ik denk dat mensen er meer over praten dan dat ze bereid zijn om het te doen, want heel vaak de meest ongewone dingen die ik heb gevonden, heb ik gekocht in de grote verkoop omdat niemand ze wil. Het is gemakkelijk voor mensen om te zeggen, ik wil om dit te doen en dat te doen, maar het is een andere zaak. "

De beste gels voor het verzorgen van uw browsers